SOLAR SUMMER w/ FEDDE LE GRAND | CACAO BEACHНа 12.08.2016 г. ще станем свидетели на завръщането на Fedde Le Grand на родна земя - нещо дългоочаквано от феновете на разнообразната хаус музика. Докато Mark Knight е промоутър на класическото изчистено хаус звучене, неговият колега и добър приятел Fedde предпочита разнообразието и с удоволствие черпи вдъхновение от всеки жанр хаус музика, за който можете да се сетите.

За Fedde може да кажем много, но де факто няма смисъл. Както и другите в този обичан лайнъп на Solar Summer, Fedde е диджей, който е високо почитан в България. Холандецът е идвал редовно през годините, като последното му участие тук бе точно преди година пак по време на Solar Summer на CACAO BEACH. Именитият артист обожава да идва тук по същата причина, по която и всеки от другите ни редовни гости - публиката го обича и продължава да го показва. Залите и плажовете са пълни, а името му е синоним на качествени сетове.

Много от феновете му обаче имат трудности със свикването на Fedde Le Grand, когото са чували по големите фестивали и Fedde Le Grand, когото слушат в България по време на Solar събитията. Разликата е следната - и тя важи по принцип, а не само за този диджей, но изключително ярко се откроява при него - на големите фестивали от типа на Tomorrowland и UMF, артистите са ограничени до сетове от един до два часа. В тези сетове те се стремят да пуснат всичко възможно най-енергично, ново и най-често комерсиално, за да може широката публика, която е дошла на големия фестивал да бъде доволна. На по-малките участия обаче, като Solar събитията в България, Fedde и колегите му не са ограничени и имат цяла нощ за изява - понякога по 5-6 часа на сет. По този начин те могат да се впуснат в качествено изграждане на електронен сет - с върхове и спадове на енергията, с изграждане на обратна връзка с публика и манипулиране на настроението ѝ, с предварително заложена концепция на сета и т.н.

На Solar събитията най-често Fedde следва следната предварителна структура на своя удължен сет - започва по-бавно, по-мудно, по-монотонно в сферата на тек хауса и техното, минава през по-ударните bassline house и garage house, свърта към мелодичността на progressive house-а за известно време, отделя известно време на чистия house music и накрая вдига стремително енергията към electro-то. По този начин тълпата все повече и повече вдига енергията си и за финалния час под лъчите на изгрялото слънце над Черно море е повече от екзалтирана - истински музикален оргазъм.

Затова не бива да очаквате ударни сетове без концепция, като онзи преди година и половина по време на DJMag Top 100 DJs, когато Fedde бе ко-хедлайнър, заедно с Hardwell. Двучасовия му микс бе единствено и само bigroom и electro резачки без особена идея, но изключително енергични - и публиката го обичаше. Типичен фестивален сет. Не, това няма да бъде историята на 12.08 в Слънчев бряг. Но защо да приемате думите ми на вяра? Не е нужно! Fedde Le Grand бе така добър да запише един от тези гениални сетове на CACAO BEACH преди няколко години и да го пусне в уеб пространството в неговата цялост, в перфектно качество. Даваме ви линка по-долу и дано успеете да подгреете с него - в пълната му шестчасова цялост!

Fedde Le Grand @ Solar Summer 2013

Билети все още можете да намерите в мрежата на Eventim.bg на цена от 40 лв.

Очакваме ви!
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар