La Coca Smoka с нова серия грайндери


Да, сериозно, ще говорим за грайндери! 

Няколко дни след като обявихме предстоящия релийз на Maztek за Eatbrain, озаглавен Grinder EP, решихме да ви представим новата серия грайндери на La Coca Smoka, създадени от двама наши приятели и сънародници. В последното десетилетие грайндерът се превърна в задължителен аксесоар от комплекта за оцеляване на всеки младеж, живеещ в градската джунгла. Машинките за смилане извършват процеса по стриване доста по-бързо, не хабят материал и не оставят следи по ръцете и дрехите на стриващия. Освен това, грайндерът може да се използва и като контейнер за вече стрита маса, която да се използва в по-късен етап.

Били ли сте някога в компания, в която никой няма грайндер? Доста е неловко. Често се получават комични ситуации по време на стриване и определено се хаби много материал. Българите сме свикнали да работим с подръчни средства или дори да се справяме без такива. Но все пак процесът изглежда доста по-добре, когато се използва грайндер. Да, машинките са достъпни, компактни, лесно преносими и (ако се налага) могат да се скрият някъде. По-обикновените модели вършат необходимата бърза работа на място, докато по-комплексните уреди разполагат с няколко отделения и различни улесняващи употребата им екстри.


В момента на пазара има огромен избор от грайндери. От ръчно изработени до фабрични модели; от метални, през пластмасови и дървени, та чак до такива, създадени от рециклирани материали. Има цветни грайндери, едноцветни грайндери, грайндери с разнообразни форми, безформени грайндери. Всякакви грайндери. С този материал обаче искаме да представим точно определени грайндери, създадени от нашите приятели Хенри и Дениз. Преди няколко години двамата ни сънародници стартират своя собствена марка, наречена La Coca Smoka. В момента компанията предлага няколко различни продукта, като съвсем скоро започна продажбата на два нови грайндера. Машинките на La Coca Smoka представляват най-висок клас произведения, предлагащи лесна работа, висока устойчивост и издръжливост, постоянна работоспособност на остриетата и, разбира се, отделения за съхранение.


Серията Monochrome се характеризира с едноцветни модели в няколко различни цвята с големина от 63 или 55 милиметра в диаметър, височина - 45 мм и четири отделения. В същите размери се предлага и серията Lightening, като този вид мелници е доста по-ефектен, с прозрачен капак, украсен с цветна светкавица. И двете серии са изработени от алуминий в завод в чужбина, като дизайна и техническите детайли са дело на Хенри и Дениз. За да представят своите продукти и да дадат повече яснота около идеята си, поканихме създателите на La Coca Smoka за кратко интервю, с което да покажат плюсовете (и евентуално минусите) на своите продукти.

ИНТЕРВЮЗдравейте! Разкажете малко повече за новите си грайндери. В какви размери се предлагат, от какви материали са направени, какви екстри предлагате към тях?

Здравейте, 
Честито 4:20! Идеята за грайндер направен от алуминиий се крие зад голямо количество история. По време на Втората световна война, точно преди да приземи самолета си, авиолегендата Ханс Улрих Рудел изпуска бучка билки в един от двигателите си и тя става на салата. Той приземява изтребителя и я намира фино смляна в едно от отделенията на двигателя, намиращи се зад перката на самолета. Там се ражда идеята за изграждането на грайндери от самолетен клас алуминий. 
Всъщност няма нищо такова, това по-горе си го измислихме току-що. (Щеше да е готина история, ако беше реалност) Истината е, че алуминият е много подходящ материал за изрязването на грайндери, тъй като е много лек и в същото време изключително издръжлив материал. Това позволява изграждането на много здрава структура, която може да бъде лесно обработвана и поддържана. По-интересното при нашите грайндери е, че алуминият е изрязан със специална лазерна CNC машина с диамантена обработка на остриетата, което им придава много привлекателен външен вид, а в същото време те стават по-остри от пластмасата и дървото и значително по-леки от останалите метали и сплави. След като забелязахме, че трудно се намира такова качество из Европа, решихме да запълним нишата. 

Размерите, които предлагаме в момента са 63 и 55 мм, но имаме намерения да продаваме и 40 мм тъй като получваме много отзиви, че пазара се нуждае и от такива. 

Екстрите, които идват с абсолютно всеки грайндер на La Coca Smoka са стъргалка за прашец, мрежичка за фини частици, предпазна кадифена торбичка и разбира се - доживотна гаранция.  

Грайндерите ви са с доживотна гаранция. Това е интересна стъпка в днешни дни. Толкова ли сте сигурни в качеството им?

Доживотната гаранция идва от издръжливостта на самолетния клас алуминий, който запазва твърдостта си, както в най-ниски температури, така и до 100 градуса по Целзий. Това е основа не само за доживотната ни гаранция, но и за това, че нашите грайндери ще работят дълготрайно, а зъбците им ще останат остри като бръснач. За да сме още по-сигурни в издръжливостта на машинките, добавихме и полипропиленов предпазен обръч, което предпазва от амортизация при продължителното триене на горните отделения. 

63-милиметровите машини изглеждат чудесно! Но не смятате ли, че са малко големи и тежки за ежедневна употреба навън? Какво им е най-правилното предназначение, според вас?

Най-често задаваният въпрос е "може ли да събере 4 грама", а нашият отговор - "може и 5". В България все още повечето хора използват грайднерите си вкъщи и за тях е по-подходящ голям и удобен грайндер, като нашият 63 милиметров. За ежедневна употреба навън предлагаме по-компактния 55 мм, а скоро и 40мм, който е по-лек и по удобен за носене, но събиращ по-малко.

На каква цена са грайндерите ви и смятате ли, че са достатъчно достъпни за потребителите?

Имайки предвид качеството, гаранцията и екстрите, с които нашите грайндери идват, смятаме че цената е напълно оправдана. Ние искаме да създадем качествен продукт, който да има дълъг живот и клиентите ни да го възприемат като нещо различно. Много компании създават продукти с по-къс живот, за да може след време клиента им да похарчи пари за нов. Ние не искаме такова бъдеще за нашите продукти. 

Да очакваме ли скоро от вас нова серия с машинки за стриване?

Подготвяме нещо ново за любителите на хобито, което до сега не е виждано на европейския пазар. Тъй като не можем да ви го покажем в момента, ще ви дадем жокер: 63mm maze runner

Какво още подготвяте като артикули за в бъдеще?

Следващата гама продукти, които подготвяме е специална гама листчета за свиване "lacocarolla", които ще предлагат иновативна комбинация от известните инструменти за свиване и е нещо ново на българския пазар. Ще го даваме като подарък за нашите клиенти, но ще се продава и самостоятелно. 

Накратко, за финал. Защо 'La Coca Smoka'?

Защото бяхме много smoka когато го измислихме и ни изкефи :D 

***

Можете да намерите продуктите на La Coca Smoka на адрес: www.lacocasmoka.com


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар