CODE: Agency представя Disco Space: Under The Stars


Затишие в графика със статии и препоръка от нашия DJ и дизайнер Simoon ни прехвърлят за кратко в един нов за платформата стил. С настоящата статия ще представим два нови нюанса в палитрата на доброто старо Disco - Deep & Nu. Диското се оформя като стил през втората половина на миналия век (70-е и 80-е години), показвайки най-танцувалните и подходящи за клубни емоции черти на Funk, Soul, Pop и други. Направлението се характеризира с изправен бийт, наличие на доста дигитален бас и отворени hi-hat елементи. Терминът Nu-Disco се въвежда от разпространителните мрежи (като Juno и Beatport), които характеризират с този етикет модерна Dance музика с подчертани диско-елементи.


Ако тази суха информация, синтезирана от статия от Wikipedia, не ви е достатъчна, за да се запознаете със стила, можете да го направите на 27-и август. На тази дата CODE: Agency организират парти под звездите в Sky Plaza Rooftop (НДК) с гост-изпълнител от съседна Гърция. Хедлайнер на събитието ще е Vinyladdicted. Изпълнителят гостува за първи път в България, а селекцията му ще бъде подкрепена от нашия сънародник Goby. Това е второ парти на организацията за годината, след като по-рано през лятото CODE представиха българския участник в предстоящото събитие и неговата страст към диско музиката. VinylAddicted в творческа компилация със стила на DJ Goby гарантира дълги часове на дансинга в изненадващ, мелодичен и повдигащ настроението микс. Нощта под звездите ще се проведе на 27-и август и ще започне в 20:00 ч. Събитието е с вход - 10:00 лв (предварителна продажба в сайта на организаторите) и 12 лева на място.

Партито ще бъде изцяло проведено на грамофони. След като винилите бяха забравен формат за разпространение на музика за няколко десетилетия, цифрите през последните години показват абсолютен пик в продажбите на големите (предимно) черни кръгове. Грамофонните плочи представят звука по различен начин и на нас ще ни е доста интересно какъв заряд ще придадат винилите на Disco музиката. Ако и вие сте любопитни, заповядайте на събитието!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар