'Научих се да миксирам, докато пушех трева на Народен'


За да завършим първия сезон от терзанията на Тревър, пратихме младежа да намери най-обещаващия млад Underground DJ. След преслушване на стотици неактивни профили в мрежата и обикаляне по десетки фестове, партита, сбирки и афтъри, нашият журналист най-накрая намери идеалния млад изпълнител в страната. Да, той няма нито един качен сет, но вече има 5-6 партита зад гърба си, повечето от които е организирал сам, заедно със своето крю от съмишленици. Младежът не беше открит в клуб или на фест, а беше намерен почти заспал на една пейка пред Народен. Бърза разходка в градинката пред Театъра показва, че там всеки е или DJ, или познава поне петима нечувани досега Underground изпълнители.

Да се отсее най-добрият от тях беше трудно, тъй като всеки парадира с умения, които обаче гадните големи организации не забелязват. Или забелязват, ама ги е страх да му дадат шанс за изява, че току виж им е взел хляба. Все пак Тревър показа нюх и намери перфектния Underground DJ, който седеше на пейка със своето крю и всеки от тях беше запалил чадел, който се развърташе в геометрично неправилното кръгче. След кратък разговор с изпълнителя, журналистът ни разбра, че връзката между младите таланти и Народния театър е огромна. Това е тяхното поле на изява, мястото, където те търсят вдъхновение и нова музика от 2006 г., както и официалният дом на няколко DJ организации.

Началото на разговора премина през старта на успешната кариера на младежа, както и за вдъхновението, което намира и консумира:

"Научих се да миксирам преди 5 години, когато бях на 11. Дойдох да пуша трева на Народен и се запознах с едни пичове, които се оказаха DJ-и. Докато изпушим всичко, което имахме да пушим, вече знаех основните стъпки в beatmach-a. След редовна употреба на ганджа, вече усвоих double drop-a. Някои казват, че при редовна употреба на амфети, започваш да мискираш на грамофони, ма аз съм още малък за това." - заяви един от обещаващите млади артисти, които са сред резидентите на Народен. След това тийнейджърът допълни: "В смисъл, малък съм за грамофони и плочи. Все пак това си е работа за чичаци. Иначе за амфет не съм малък. Имаш ли оферта?"
Тревър бе любопитен откъде младежът намира своите тракове и какви са "бъдещите му творчески планове". Оказа се, че и тази част от разказа му е пряко свързана с евтините наркотици и митичния Народен театър:

"Траковете си ги подбирам пак тук. В градинката всеки пръцка с някаква колонка и ако нещо ме изкефи, го карам да ми го прати. Музикален ексчейндж, сеш'се? Принципно музика не купувам, понеже джобните едвам ми стигат за артистичните ми нужди" - каза младежът, докато ронеше "магданоз" във флаер на отдавна отминала Локалка. "Може би, ако почна да бачкам, ще имам пари за бира на партитата и за музика, ама мисля, че бачкането ще ми попречи на музикалното развитие. Все пак, аз репетирам всеки ден тука в градинката и вече съм станал специалист в препушването... в дабълдропа."
Все пак Тревър все още изгаряше от любопитство. След като идеалният Underground DJ има някакви качества, къде могат да се видят те? Има ли някаква страница, в която качва миксовете си, участва ли в някакви контести? Оказа се, че за да си добър Underground DJ не е нужно да показваш качествата си, а да си уверен в тях и просто да седиш и да си чакаш шанса... пред Народен:

"А, аз миксове не пра'а. Нямам къде да ги записвам. А и музиката ми е предимно на телефона, свалена от някакъв неофициален YouTube канал. Ма то не е важно да качваш миксове, за да покажеш, че си добър. Казвам ти, толкова трева съм изпушил и толкова амфет съм изтупал, че съм абсолютно сигурен, че съм най-добър сред младите изпълнители тука. Виж, големите още не мога да ги стигна, ама на тях им е повече грамажа."
След кратък разговор, се оказа, че артистът е продуцент с десетки собствени тракове (които, естествено, никой не е чувал), както и успешен промоутър с три организирани рождени дни зад гърба си. Два от тях в апартамент, единия - в клуб с незавършена визия и "дрънчене" от всеки ъгъл. Това обаче са били последните изяви както на артиста, така и на цялото му крю, тъй като младежът се оплака от липса на подкрепа от големите организации:

"Значи, първото ми парти беше като бях на 12. Тогава спестих от закуски, влезнах шано в клуба, намерих си евтини наркотици и тотално се влюбих в амфета... в Drum & Bass-a. Оттогава съм ходил на няколко партита на тая организация, цели два пъти съм си плащал вход, веднъж дори си взех бира от бара, а скапаняците дори не си направиха труда да ме поканят да пускам. Аз ги подкрепям, а те к'во? Очакват всичко да им дойде даром? Ми, не става! Вече сме конкуренция! Това е война! Ще взема най-накрая да запиша микс, с който ще ги дисна на Рождения им ден!"


Край на първи сезон!

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар