Bass Blog Mix се завръща за нов сезон. BBBGMIX038 е дело на Dillem


Dillem е познато име на музикалната сцена в България. Диди обаче е известна повече на хип-хоп сцената, главно заради вокалните си включвания към тракове на редица артисти. 'Само да ти споделя' със Gerata и Sr. Martini e може би най-известното парче от творчеството й, като освен него, тя е участвала в редица други силни изпълнения. Dillem наскоро изненада екипа ни с друго нейно амплоа, а именно, началните ѝ опити в миксирането на Bass музика. Преди няколко седмици дамата сподели в Soundcloud профила си своя първи официален микс, който беше разходка през дълбочината на Dubstep музиката. Именно това ни накара да се свържем с нея и да я помолим да открие новия сезон на рубриката ни Bass Blog Mix със свой сет. И така, няколко месеца след BBBGMIX037 от Vasquez NZ, лятната ни почивка завършва с BBBGMIX038.

Dillem се запознава с Dubstep музиката, когато е в 8-и клас. По това време 140 bpm сцената в страната все още беше развита и редица насочени към стила организации правеха редовни партита в столицата. Още тогава започват и първите ѝ стъпки като DJ. Заедно с няколко нейни приятели, тя започва да смесва тракове на така наречените от самата нея "детски играчки" (сиреч, конзоли), водени от ритъма и дълбочината на стила. Целта ѝ е да се занимава с миксиране главно за забавление, заради тежкото положение, в което се намира стила в момента. Както знаем, на сцената преобладават комерсиалните 'резачки', които (според нас) грешно се възприемат като Dubstep (виж тази статия), докато по-ниско честотните превъплъщения на Bass стила остават на заден план. Това естествено не спира Dillem в нейните опити да покаже своите музикални предпочитания, които се простират извън любимия ѝ хип-хоп.

Този път статията няма да премине в интервю. За сметка на това бързо се насочваме към сета на Dillem, в който личат както тракове на част от най-големите лейбъли в бранша, така и тракове, издадени от българския лейбъл Platform Music (адмирации за което!).

https://soundcloud.com/dilllem

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!