Bass Blog Bulgaria със система за оценяване на партита през новия клубен сезон


Bass Blog Bulgaria вече близо две години е част от българската Bass Music &... Culture сцена. Независимо дали сме харесвани или не, вече повече от 20 месеца неуморно изпълняваме собствената си мисия да правим безплатна реклама на повечето интересни събития в описваните от нас жанрове. Това, според нас, ни дава право да сме малко по-критични и, като медия, да изразяваме своето мнение за нещата, които описваме. Да, давали сме положителни мнения за множество организации, приятели, партньори и прочее. Помагали сме им безусловно да промотират идеите си. Да, писали сме и негативни статии, които бяха насочени към анонимни организации и никога не сме насочвали негативизма си към конкретен човек или към конкретно крю. Но за добро или за лошо именно хора, към които не сме се отнасяли негативно, са се обиждали на нашите критики, нападки и "хранилки". Поради тази причина решихме да прекратим подобен род публикации за момента.

Но както написах по-нагоре, целият екип на Bass Blog Bulgaria промотира чуждия труд и подпомага рекламата на почти всички събития на сцената. Именно затова е създадена платформата. Като медия, занимаваща се с поток на информация към дадени мероприятия, ние мислим, че имаме позиция да даваме оценки на тези мероприятия. Затова въвеждаме десетстепенна скала, по която ще оценяваме описваните от нас събития. Точните критерии ще запазим в тайна между членовете на екипа, но държим да отбележим, че ще сме критични към всичко, което е отговорност на организаторите, включително и адекватността на публиката (смятаме, че всяка една организация е пряко отговорна за състоянието на своята публика и ако самата публика е неприятна, то това е в резултат на действия на самата организация - включително чрез действията ѝ в дългосрочен план на електронната сцена). Така например, парти на перфектна локация (място, достъпност, капацитет, вентилация...), с перфектното осветление и озвучаване може да не получи максимална оценка, ако публиката не показва необходимото клубно възпитание - пряка последица от сгрешена билетна и фейсконтрол политика на организаторите.

Ще оценяваме всичко: селекция, поведение на артистите, разнообразие и интересност на програмата, представяне на гостите и прочее. Ще даваме и ще махаме точки за всичко, което ни е направило впечатление. И за да не сме негативни, няма да споменаваме ниските оценки. Всяка една крайна цифра обаче ще бъде обявена и обоснована с пост в нашата Facebook страница. Също така ще събираме сбора от оценките на най-активните организации и ще ги делим на броя на проведените събития. Така ще се получи коефициент и дори класация, която също ще публикуваме на определен период от време. Естествено, ще има обидени, ще има и недоволни. Гарантираме, че ще разглеждаме и ще обсъждаме всяка оценка помежду си, преди да я публикуваме, за да не излезе накрая, че само "хейтваме" труда на останалите. Не, търсената дума не е "хейт", ами е "конструктивна критика". Така всеки ще знае какво му е куцало (според нас) на партито, евентуално, ще се получи и дискусия на страницата ни и всеки ще може да изчисти грешките си, така както ние се стараем да чистим нашите. Смятаме, че тази наша стъпка ще подобри качеството на провеждане на клубните събития занапред и ще даде гледна точка на нашите читатели какво е добре да следят, къде е "тяхното" парти и прочее. Ще се постараем да изградим и конкуренция между организациите и да покажем на някои от тях, че не са сами на сцената, а на други - че не са далеч от "големите". Да, критериите ще са обективни и ще са еднакви за всички.

Тук е добре да отговорим на евентуалната нападка по наш адрес "Ми като можете по-добре, направете го!". Не, ние не можем да го направим по-добре. Ние не организираме събития. Не сме добри в това и не това е нашето поприще. Ние сме медия, партньор, ако щете, и държим да покажем гледната си точка. Ако някой не е съгласен с нея, проблема си е лично негов (все пак ниската оценка не е резултат на нашата работа по събитието). На края на сезона ще видим кой е спечелил най-много точки, кой е с най-висок коефициент и кой е свършил най-полезна работа за сцената. И докато ние оценяваме труда на организациите, вие бъдете свободни и спокойни да оценявате нашия. Склонни сме да променяме себе си и сме отворени към подобряване на работата ни. Така че, оценки да има!

С уважение,
екипът на Bass Blog Bulgaria.
Защото ни пука!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар