Нова рубрика в Bass Blog Bulgaria


В Bass Blog Bulgaria винаги сме се старали да разнообразяваме съдържанието си в различни направления. Според нас, когато спреш да се развиваш и да търсиш промени, значи или си достигнал съвършенство, или си зациклил в "златната си среда". Е, ние сме далеч от съвършенството, но все пак се стараем и да бягаме от зоната си на комфорт. Именно затова си създаваме нови и нови предизвикателства, които се отразяват и на представяните от нас теми.

Ето, например, вече сме доста активни на House & Techno сцените. Нещо немислимо при създаването на блога. Създадохме и Guest Author секцията, за която имаше много желаещи, но получихме едва 3-4 статии (досега). Впоследствие решихме да заменим сухата хранилка в рубриката "Лично мнение" с малко по-забавните на пръв поглед, но също толкова сериозни статии с участието на Trevor. Е, в петък ще публикуваме последната статия от условно наречения "първи сезон" на поредицата и за известно време ще спрем да използваме измисления герой като инструмент за съдържанието ни.

Все пак Trevor ще се завърне след време с нови случки (идеи и поводи за които имаме в изобилие), а може и пак да се завърнем към суровата "хранилка", наречена Лично мнение. Но дотогава има време. Елементарната ретроспекция показва, че статиите за Trevor, ако не друго, донесоха читателски интерес. Болшинството от хората ги разбраха и ги сметнаха за забавни, че дори и смешни. Някои откриха идеята зад хумористичните ситуации (в някои от статиите, не във всичките). Трети помислиха, че описваме реални ситуации... което донякъде е добър знак за стила ни на писане. Други пък се взеха прекалено насериозно, ама карай. И такива трябва да има. Нямаме против острите реакции, даже са добре дошли. Най-много ни изненадаха някои наши читатели, които помислиха, че в последните статии в рубриката нападаме пряко организация, с която сме тясно свързани и без която нямаше да ни има - нещо, което няма как да си позволим, но няма значение. Статиите в тези две рубрики са прекалено остри, което е предпоставка всеки да си ги тълкува както прецени или поиска. Поемаме риска.

Това, че оставяме на заден план двете си "хейтърски" рубрики, изобщо не значи, че сме се примирили с някои от кофти страните на описваните от нас музикални направления. Но просто сме на мнение, че за момента няма какво да се промени и сцените така са свикнали. Което е техен избор и ние, като информационна платформа, уважаваме избора им. Въпреки това ще стартираме нова рубрика, която със сигурност няма да ни донесе толкова много читатели, коментари и реакции, но поне ще ни отведе в малко по-образователна посока.

Новата ни рубрика ще се нарича Soundsystems и в нея ще запознаваме читателите си с някои от саундсистемите в България. Като казваме саундсистеми, имаме в предвид както музикалните фракции и организации, така и фирмите за отдаване на техника под наем. Също така ще дадем информация за развитието на Soundsystem културите по света в исторически план и ще се постараем да сме максимално образователни в тази насока.

Реално, рубриката няма да е нова за сайта ни. Тя стартира преди няколко месеца с тази статия (показваща зараждането на Soundsystem движението във Великобритания), премина с микс и разговор със единия от създателите на ZionLionz Soundsystem и ще бъде продължена в следващите дни и месеци с поредица от различни по характер статии, свързани по някакъв начин със саундсистемите. Няма да го има "хейта", няма да ги има и клюките. Сурови статии с максимална информативност, за всички, които са отворени към нови знания. Ако проекта не проработи, ще си се завърнем към Тревърщините, тъй като все пак гоним някакъв читателски интерес (за да бъдем честни).

Надяваме се, че ще ви бъде интересно. Естествено, рубриката ще е отворена и към гост-автори.

Очаквайте новите статии в нея скоро!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!