SOLAR SUMMER Opening w/ MARK KNIGHT | CACAO BEACHЛятото е тук, събитието със Skrillex мина и YALTA CLUB се пренася за своето ежегодно лятно турне из българското Черноморие! Тазгодишният фестивал SOLAR SUMMER ще се проведе отново изцяло на Cacao Beach в Слънчев бряг, а opening партито ще бъде с най-обичания хаус диджей в България - Mark Knight!

Mark Knight е име, което всеки фен на електронната музика е чувал, независимо дали е бил на парти с негово участие. България е като втори роден дом за британския изпълнител, а публиката ни с течение на времето все повече и повече го заобичва. И да, знаем, че е редовен посетител в България, знаем, че много от хаус феновете искат и някое друго име да дойде, но когато фактите говорят, и боговете мълчат - Mark Knight пълни всяка зала или плаж на всяко парти, на което пуска. Качеството на маратонните му сетове е винаги високо, а настроението и енергията - неизчерпаеми.

Дали има нужда въобще да представям боса на един от най-големите хаус лейбъли в света - Toolroom Records? Всеки от вас го познава, но все пак - нека пробваме. Knight е автор на някои от най-култовите хаус парчета и ремикси в последните години, сред които личат имената на Your Love, Alright, Devil Walking, The Return of Wolfy, Columbian Soul, Downpipe, Conscindo, In and Out, Antidote и, разбира се, безсмъртният му ремикс на Florence & The Machine - You've Got the Love. Но освен плодовит продуцент, той е и страхотен лейбъл бос. Toolroom Records се слави като бастион на чистия, класически хаус звук, за разлика от по-модерните му поджанрове, като big room, deep, tech, electro, future, garage и т.н. Напротив, Mark Knight и брат му Stuart, който не е диджей, но има дейна функция в мениджмънта на лейбъла, предпочитат да събират артисти, които издават много по-чист и ударен хаус в стил отпреди 2000 г., като Prok & Fitch, Adrian Hour, Dosem, Chus & Ceballos, Rene Amesz, Amtrac, Harry Romero и Mendo. Много от гореизброените артисти вече са гостували в България, с или без своя лейбъл бос, и са оставяли все добри впечатление.

Отделно от лейбъла, турнетата и продуцентската си работа, Mark Knight отделя време всяка седмица за работа по своето радиошоу, което можете да чуете на живо, всеки петък от 19:00 часа по Radio Nova. В двучасовото шоу обикновено чуваме едночасов микс от самия Mark Knight, изпълнен с най-новото и интересно от света на хаус музиката и едночасов гест микс от плеяда от огромни и по-малки диджеи, сред които личат имената и на титани, като Umek, Roger Sanchez, Carl Cox, MK, Hot Since 82, Disclosure и много други. Шоуто му се радва на голям успех и е от най-слушаните електронни радио продукции в глобален аспект.

През годините Mark Knight наистина е идвал в България толкова много пъти, че няма смисъл да изброявам всеки един от тях. Прекрасно изградената професионална, а вече и приятелска връзка, с мениджмънта на YALTA CLUB, както и неспирната обич, с която го засипва българската публика, го кара да се връща отново и отново - понякога по два пъти годишно. Но хубаво е да спомена няколко момента от близкото минало, които бяха особено култови. Така можем да си спомним страхотния му хаус микс в Inter Expo Center по време на партито за Halloween 2015, организирано от YALTA CLUB - микс, изпълнен с чист хаус, без примеси от каквито и да било други жанрове. Това всъщност е и част от новата концепция на лейбъла му, наречена Toolroom Live - завръщане към корените на хаус музиката и много по-енергичната танцувална стъпка. Година по-рано той бе тук за един гениален маратонен микс от над 8 часа на Нова година в YALTA CLUB, който завърши с брилянтното We Are Family на Sister Sledge в оригинал, след 9 сутринта под лъчите на зимното утринно слънце. А преди това, по време на най-първия Solar Christmas, феновете могат да си спомнят афтърпартито, което Mark Knight спретна в YALTA CLUB, което продължи до обяд на следващия ден. Прекрасни спомени.

Та, така. Mark Knight отново е тук, отново е на Cacao Beach, отново ще пуска страхотен маратонен сет и отново ще взриви Слънчев бряг с прекрасните си диджейски умения. Който е наблизо по това време, непременно трябва да отиде - билети все още има на цени от 40 лв. Датата е 30.07.2016 г., а енергията и хубавите емоции са сигурни!

Очакваме ви!
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!