Smol Lake Fest/ Първо издание в помощ на Родопски Драматичен Театър

Фестивалите се трупат с пълна сила, както всяко лято, а ние сме решили съдържанието на блога ни да се снижи до отразяването само на по-големите и интересни събития през този сезон. В жегите всеки се чуди къде да се скрие и да избяга от бетонната джунгла, а местата за тази цел са много приветливи, но и разнообразни. Затова в тази статия ще ви дадем малко повече информация за едно такова място, на което ще можете да избягате от скучното ежедневие. 


Smol Lake Fest е фестивал организиран от малка група близки хора, чиято цел е да помогнат на Родопския Драматичен Театър с помощта на община Смолян и областна администрация "А.Г.- АРТ ПРОЕКТ". Различното в това събитие, в сравнение с останалите евенти, отразявани от нас, е, че освен музикален талант ще ни бъде представен и още един вид забавление. Организаторите и артистите от Родопския Драматичен Театър са ни подготвили развлекателна дневна програма, включваща театрални модули, импровизации и още много други интересни заигравки с всички желаещи посетители. За любителите на кулинарните изкушения ще има и специално изложение. 

Музикалната част ще бъде изпълнена с много разнообразни стилове като реге, дръм и басс, етно и рок. Някои от артистите са добре познати за вас, читателите ни, защото са споменавани в не едно от нашите отразявания и ревюта на събития. Личат имената на дръм и басс пионерите Targy (HMSU, MMUUZZAA), EXo (HMSU, Mirizma), High Roll (Formation Records), Faith (Warfare Recordings), L33 (Eatbrain, Lifted, Blackout) и Balkansky DJ Set (ABCD, Platform, Rottun, Ad Noiseam, Subtrakt). Тази група DJ-и можем да поставим и в категорията електронна музика, която ще ни бъде представена на фестивала. Останалата част от музикалната част е посветена на групите на живо. Повечето от тях са достатъчно известни и познати за повечето от любителите на тези музикални разновидности. За съчетаващия се много добре със сезона лято реге стил ще се заемат Мерудия, които както винаги ще впечатлят не само със свирене, но и със завладяващи гласове. Етно-ска групата с ретро пънк мотиви Обратен ефект ще ни разтърсят с мощно live изпълнение. Ако харесвате така наречената балканска музика ще имате честта да чуете страхотните Balkan Khans, в която знаем, че присъства и beat box мастърът на България Skiller. Един малко по-различен стил, а именно psychedelic voodoo, ще ни бъде представен от момчетата от Kottarashky & The Rain Dogs. Връщаме се към "по-нашенски" стилове, а под "нашенски" имаме предвид етно стила, представен от особено приятните Bulgara. На последно място в статията ни, но със сигурност не и маловажни, са софийските момчета от W.O.P.S. , които ще допринесат с хип-хоп и рок звучене на събитието. 

Евентът ще се проведе на изключително спокойните и приятни за отдих Смолянски езера, а датите на провеждане са 19-21 август. Фестът ще предлага къмпинг зона, паркинг, зона за релакс и зона за храна и напитки, а също така и обособени места за музикалната и театралната част. Организаторите изрично молят да не бъдат носени стъклени бутилки в зоната на събитието.

Очакваме ви!
Share on Google Plus

About Stefani St

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!