Skrillex: нова локация, подгряващи артисти, програма и още нова информация


Остават само два дни до първото гостуване на Skrillex в България! Както вече писахме, очакваме с нетърпение визитата на големият артист - ако не друго, то той със сигурност заслужава уважение за таланта и достигнатите висини в кариерата си. Два дни преди това ви предоставяме последната информация за събитието, свързана с новата локация, подгряващите артисти и правилата по време на партито.

На първо време най-важната информация - събитието със Skrillex се мести! Новата локация е познатият ни Inter Expo Center, който стана топ-мястото за средно-големи събития, измествайки в последната година Арена Армеец. Причината на преместването на локацията е метереологичната прогноза за тежки превалявания в петък срещу събота. Тъй като организаторите са YALTA CLUB, а ние винаги сме имали страхотни впечатления от първа ръка от работата на този промоутър - и като фенове, и като работни отношения в качеството си на медия - не сме изненадани, че организаторите са следяли какво ще бъде положението в петък и са имали план Б (че и план В - била е запазена и втора зала, за всеки случай). Така няма да се повтори фиаското от 2014 г., когато на същата локация в парка до летището, по време и главно точно след партито с Tiësto, се изсипа пороен дъжд и масата хора се оплакваха от водата и калта (Държа да отбележа, че този автор бе следял предупрежденията на YALTA CLUB, дойде с дъждобрани и застана на твърда почва и си прекара чудесно, прибирайки се напълно сух и чист... Но, който както си го направи.). В онзи случай прогнозата се промени едва няколко часа преди партито и време за реакция нямаше. Този път има и реакцията на организаторите е идеална. Още повече, че поради доста различната таргет група, включваща 16-18 годишни хора, събитието приключва по-рано и цената на таксито от летището би била доста солена за много хора. Затова - радвайте се!

Другата важна информация, с която трябва да ви запознаем, е кои са подгряващите артисти. Мини-хедлайнърът, който ще излезе преди Skrillex, се казва Chris Lorenzo и е британски диджей и продуцент, родом от Бирмингам, който в последните години прави фурор в британските garage house, deep house и bassline house движения. Диджеят е сериозно подкрепян от "кралското семейство" на британската електронна сцена - Pete Tong и Annie Mac, които въртяха и продължават да въртят най-големите му тракове редовно в радио шоутата си The Essential Selection и Friday Night with Annie Mac по BBC Radio 1. Именно тази популяризация направи артистът широко известен след мегахита му Rhymes, който продуцира заедно с Hannah Wants и в който си личи sample-а от безсмъртния трак на Daft Punk - Technologic.


Тъй като Lorenzo продуцира и пуска главно garage и bassline, а и таргет групата на това събитие е доста далече от хората, които слушат клубна музика редовно, предполагам, че много от читателите няма да имат представа кой е този артист. Ето защо сме намерили специално за тази публикация и един негов сет, с който можете да подгреете - така или иначе ще го слушате над два часа в петък, хубаво е поне да знаете за какво отивате:

Chris Lorenzo @ Electric Daisy Carnival Las Vegas

От българска страна ще чуем резидентът на YALTA CLUB, DJ Runo. Runo започна резидентурата си през 2014 г. и оттогава само върви нагоре - докато първите му стъпки бяха леко неуверени и плахи, сега върви напред и нагоре с устрема на нова звезда в електронната сцена на България. За тези, които не са запознати с неговия маниер на пускане - очаквайте модерен, плавен и мелодичен deep house, който да ви усмихне и накара да танцувате. Все повече и повече ни харесват неговите подгряващи сетове, когато пуска преди някой от големите гости на YALTA CLUB - наистина е овладял изкуството да държиш тълпата на дансинга и настроението високо, без да я преуморяваш с твърде много известни и хитови парчета. От друга страна Runo започна да прави участия на други локации доста често и определено си заслужава да бъде чут е сетът му като хедлайнър. Извън диджейското изкуство Runo има опит и като продуцент - вече е издал няколко парчета, които се въртят из българското YouTube пространство, а и има разпространен диск с негова компилация, за която бих могъл да кажа, че е на високо ниво на селектиране. Въобще, DJ Runo стремглаво се изкачва нагоре по стълбицата на успеха и се надяваме скоро да го слушаме на някой от по-сериозните европейски фестивали.

От днес стана ясно и пълната програма на събитието, която е както следва:

Doors open - 21:30
21:30 - 23:30 - DJ Runo
23:30 - 01:00 - Chris Lorenzo
01:00 - 03:00 - Skrillex

Тъй като новата локация има по-нисък капацитет от парка до летището, билетите са почти на изчерпване - ако нямате, побързайте да се сдобиете с ценната хартийка, защото не е сигурно дали въобще на входа ще има възможност за това. Традиционно, на големите партита на YALTA CLUB се плаща с fest card на Банка ДСК. В случая от YALTA все още не са дали знак, че и на това парти процедурата ще бъде такава, но за всеки случай обясняваме за всички незапознати за какво става въпрос: след входа и преди залата ще намерите пункт на Банка ДСК, от който можете да си вземете фест карта, с която се извършват всички трансакции по време на партито. Картата струва 1 лв и минималната сума, с която може да я заредите на взимане е 20 лв. Следователно плащате 21 лв и имате на разположение 20 лв за харчене по баровете за напитки. По всяко време след това имате право да вкарате още пари в картата (без ограничения колко) или да си вземете тези, които са останали вътре - всичко това се случва на пункта на ДСК. Ако след партито имате останали пари в картата, имате право да ги изтеглите до един час след края му. Карти от предишни събития НЕ ВАЖАТ.

На входа ще има строг контрол, затова не се опитвайте да влезете ако нямате навършени 16 години или сте между 16 и 18 и нямате придружител с подписана декларация. От съображения за сигурност, чадъри няма да бъдат допускани - не носете такива с вас! Точно до входа на ИЕЦ се намира изходът на метрото - няма да се измокрите за 10 метра.

Това би трябвало да е всичката необходима информация, за да си прекарате чудесно.

Очакваме ви!
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!