Rough Tempo на Bass Sea Festival


Подготовката за Bass Sea Festival тече с пълна сила. HMSU вече обявиха голяма част от очакваните артисти, но като се има предвид, че феста ще е 4-дневен, споменатите имена са доста малко за момента. Все пак, вече са ясни три гостуващи проекта от страна на съ-организаторите Formation Records (тази статия). Към тях се присъединяват и четирима артисти от водещо радио в DnB бранша, няколко силни български изпълнители, а в интернет пространството се носят слухове и за множество силни изненади.

Хубаво би било статията да се започне с гостите от чужбина, но ние обичаме да чупим стереотипите и ще изредим "наш'те си хора" в този абзац. Най-силното име от тях е това на L 33. Даян отдавна се доказа като явление на международната Neurofunk сцена и в момента е един от малкото ни сънародници с постоянни изяви в чужбина. Много сме говорили за творчеството, представихме и чухме новия му албум за Eatbrain и като цяло доста се радваме, че ще ни забавлява и край морето. Като заговорихме за "чуждестранно представяне", Monotype е един от добре разпознаваемите проекти на световната Jump Up сцена с редовни релийзи за лейбъли като Double UV, Jump Up Cave и други. Доста по-леко е звученето на Kickon, който е един от малкото изпълнители, стараещи се да поддържа Liquid сцената у нас. Поливалентният стил на Bruhu е добре познат на читателите ни, но той е единствения изпълнител от изброените българи, който няма участие (сет или интервю) за сайта ни. Бояне, приеми това като неофициална покана! И официална ще пратим, ама след време.


Е, обичаме си ги българските артисти, спор няма, но за тях сме писали надълго и нашироко. Следват няколко думи и за част от гостите. С четирима артисти, на Bass Sea Festival ще участват Rough Tempo. С множество награди за своята работа като радио и редовен онлайн стрийм, базираната в Есекс международна платформа не спира да предлага качествено звучене на своите множество почитатели. Покрай силните имена, които редовно гостуват в преките им предавания, членовете на Rough Tempo бързо набраха световна известност. Освен множеството отличия и фенове, радиото е спечелило уважението на най-големите организации в бизнеса. Преди няколко месеца Rough Tempo закриха Let it Roll Winter с Afterparty в две от залите на Storm Club, като лайнъпът бе почти изцяло запълнен именно от артисти на организацията. Очаква се хората от платформата да са основните действащи лица и на 4-тата вечер (както неофициално се нарича афтърпартито) на Let it Roll Summer.

Специално за Bass Sea Festival в България ще дойдат британците G-Type, Xone, Bader и Fiend Reflex. Определено най-голямо впечатление направи името на G-Type, който е един от силните Jump Up артисти на Острова (а това никак не е слаба визитка). Също така, той има собствен лейбъл - Type G. Познайте кой издава за него? Да, правилно, Monotype. Изглежда двамата артисти са в добри отношения, което ни кара да мислим за обща тяхна изява на сцената или в студиото, непосредствено след фестивала. Xone редовно се изявява в ефира на Rough Tempo и показва завидни умения в миксирането на Liquid DnB. И няма как да е по друг начин. Ветеранът вече дълги години е част от сцената и смеем да кажем, че я познава в детайли. Bader е от новите лица в платформата, но вече се е показвал неколкократно като добър миксмейкър с нюх към Jump Up и Liquid звученето. Fiend Reflex също е от ветераните в Rough Tempo със завидна дискография от Liquid звуци. На ниво микс лондончанинът също е безгрешен.

Изглежда на Bass Sea Festival Rough Tempo ще заложат на Liquid & Jump Up, които са доста непопулярни стилове за България. Но все пак, тези два поджанра са в своя тотален пик във Великобритания в момента, което прави изборът на четиримата гости доста адекватен. А и, честно, хора, не ви ли писна от тоя Chart Award Neurofunk? Според мен морският DnB фест ще поднесе нужната доза разнообразие в леко позациклилия в 50-60 трака саундтрак на иначе 20+-годишната 170+ култура.

Може и да сте разбрали, може и да не сте, събитието ще се проведе между 4-и и 7-и август в Wake Up Varvara. Финализираме статията с линкове към билетите и към пълното ни отразяване.

Стил: свободен
Автор: DutZie
Редактор: Zarko
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!