BIG BIG Summer Reggae vol.13 ще се състои на 17-и юли!


Лятото е вече в разгара си и станахме свидетели на няколко успешни събития на открито, които ни представиха доста интересни емоции в засяганите от нас стилове. Забавлявахме се с Drum and Bass, House, Techno, дори станахме свидетели и на нещо като Breakbeat събитие и очакваме нещо като Dubstep такова. Но както сме споменавали в много наши статии, всички стилове, които следим имат един общ корен - Dub музиката. А тя, както знаем, произлиза от доброто старо Reggae. И след като модерните музикални направления вече се отчетоха с изяви в календара на открития сезон на 2016-а, музиката-майка все още не е показала нищо значимо.

За щастие, това статукво се промени, след като от ZionLionz Soundsystem представиха 13-тото издание на най-голямото лятно Reggae събитие у нас - Big Big Summer Regge. За поредна година мероприятието ще е с международен привкус, като се очаква на сцената на Маймунарника да излязат гърците Soul Fire, както и селекторите Troda (САЩ) и Jungle Allien (MK). От българска страна ще можем да чуем главните организатори от ZionLionz, както и NRG_D & The Majestics, Мерудия, One Soul, Irie Bear. Началото на събитието е 15:00, а датата - 17-ти юли (неделя), а входът по стара традиция ще е свободен.

За трета поредна година събитието ще се проведе в Борисовата градина, и по-специално - в Маймунарника. Предишните издания на партито са се отличавали с различен характер. Били са на закрито, били са на открито. Били са мащабни, били са и по-малокалибрени. Въпреки разнородния си характер, всички са представяли красотата на Reggae музиката и са поднасяли страхотни емоции на стотиците фенове, които са посещавали мероприятието. Благодарение главно на усилената работа на пионерната организация ZionLionz Soundsystem, Big Big Summer Reggae ще отбележи своето "фатално" 13-то издание, но според нас няма да има нищо негативно в поредния реге празник на открито в сърцето на столицата.

Събитието вече имаше необходимото подгряване, На 1-ви юли, отново в Маймунарника, се отпразнува Международният Reggae ден, а на сцената бяха Rootsman I (MK), Kappa Irie, NRG_D и селекторите Don D и Brmbaras. Всички сме готови за поредното издание на най-мащабното реге парти у нас, а до него остават по-малко от две седмици.

LET’S GET TOGETHR AND FEEL ALRIGHT!!!


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!