Skrillex идва в България

Този път информацията е потвърдена и в сайта на артистаИмето на Skrillex изскочи на сцената в началото на новия век. За съжаление, в началото американецът бе решил да се подвизава в медиите като "Dubstep артист", което сложи голямо петно върху името на и без това не чак толкова атрактивният стил. Да, Dubstep може и да е сред любимите стилове в платформата ни, но той не получава нужното уважение от меломаните. Течението няма скоростта и агресията на Drum and Bass, не притежава динамиката на Breakbeat-a, не носи заряда на House и Techno и като цяло се смята за бутиково музикално направление, почитано единствено от своя си род откачалки. Въпреки, че слушащите Dubstep фенове имат поглед и върху други музикални стилове, самият жанр е обект на странна омраза и неприязъм от хората, които не разбират идеята му. Каквото и да направи Dubstep музиката, тя никога освен, че не получава нужното уважение, ами се окичва с нови и нови негативно настроени анти-фенове.

В началото на века няколко артиста бяха решили да развият Dubstep музиката към по-широката аудитория. Класическите Dub похвати и мощният Bass бяха заменени от агресивни синтове и (смея да кажа) музикална какафония. Като изключим жадните за нова музика тийнейджъри, които тепърва прохождат в клубния си живот, това лице на "Dubstep-a" донесе още повече неприятели към стила, въпреки, че музиката на Skrillex и компания не може да бъде наречена точно Dubstep. Dubstep е Dub (музикално направление, произлизащо от Reggae с характерна дигитализация и мощен бас) музика в 2-step вариант (кик и снеър на точно определени места), докато добилият в последствие наименованието BroStep жанр няма тази характеристика. Но когато нещо ти се набива в очите с даден непознат за теб етикет, ти го приемаш за даденост. А музикалният вкус на Skrillex не кореспондираше с вижданията на някои от и без това негативно настроените към Dubstep музиката фенове, което донесе много вреда на дълбокия 140-bpm стил.

Според нашите виждания като медия, Skrillex е далеч от понятието Dubstep и никога не сме го свързвали с тази музика. Стилът на американецът съдържа в себе си характеристиките на множество музикални стилове, като в същото време трудно може да се причисли само и единствено към който и да било от тях. Експерименталният проект на родения с името Sonny John Moore изпълнител не оставя никого безразличен към творчеството му. Няма как да имаш индиферентно мнение за Skrillex. Или го харесваш, или го мразиш (образно казано). И ако артистът има хиляди недоброжелатели, които ненавиждат творчеството му, има и милиони почитатели, които обожават музиката му. А и колкото и да не е "музикален" за съсредоточените в някои стилове слушатели, феноменът Skrillex има 6 награди Grammy, успешно развиващ се собствен лейбъл (OWSLA), един студиен албум и десетки успешни сингли, видеа и тракове. А това е доказателство за правилното му развитие като играч в света на музикалния бизнес.


Както по света, така и у нас, мненията за артиста са противоречиви. През 2015-а година изпълнителят трябваше да е основен гост в оргинизирано от Yalta събитие. Първата дата пропадна, но бе повторена няколко седмици по-късно. Skrillex така и не дойде у нас. Въпреки, че огромен брой фенове се бяха сдобили с билет за едно от двете събития, недоброжелателите на артиста се бяха постарали да проверят личния му сайт и гръмко да отбележат, че той не е обявил там визита в страната ни. Няколко месеца по-късно Skrillex отново е спряган като летен хедлайнер у нас и отново зад организацията на шоуто стоят Yalta. Различното този път е, че София е обявена като спирка и в сайта на изпълнителя. Този път хейтърите са безмълвни и няма какво да кажат, а притежателите на билети от предишните два пропаднали концерта ще имат шанса да се насладят на творчеството на своя любимец.

Събитието ще се проведе на 15-ти юли в парка на Летище София. Почти месец след визитата на други три големи звезди на електронната музика (Chase & Status, Sigma, Sub Focus), Skrillex ще поднесе своето уникално шоу и ще затвърди мнението на феновете, че музикалното лято на 2016-а година ще е доста интересно на територията на България. Всички, които нямат билети за "онези два" концерта, ще могат да закупят своя пропуск от мрежата на Eventim. Моментната (промоционална) цена е 40 лева, а информацията за събитието тепърва ще бъде обявявана. За момента се знае, че достъпът ще е позволен за лица над 16 годишна възраст (като непълнолетните трябва да са въоръжени с декларация). Всички детайли ще бъдат обявени своевременно и в нашия сайт, а дотогава можете да следите събитието във Facebook за повече информация в реално време.

Очаквайте повече информация съвсем скоро!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар