Metafiziq invites BIG Riddim: Поглед през нашите очи

Юни винаги е бил странен период за организиране на събития. Макар да се води летен, месецът се слави с променливо време. Въпреки че на места сезонът на открито в някои части на страната е стартирал, по-големите организации не смеят да се впускат в Open Air забавления, тъй като резките климатични промени могат да съсипят по-старателната подготовка. Именно затова юни се води "преходен" и все още можем да се впуснем в клубни приключения, които от своя страна далеч не са така масово посещавани, в сравнение с по-хладните месеци. Една от организациите, която закри своя indoor сезон през юни е Metafiziq. Силният лейбъл окупира малката зала на MIXTAPE 5, като специален гост на партито бе единият от създателите на Big Riddim Recordings W.P.L. Италианецът бе подкрепен зад пулта от създателя на издателската марка Ogonek, както и Ruji, Ctrl+J, Boogieman и Spazm. Близо 200 човека посетиха мероприятието и въпреки че малката зала на заведението не беше изпълнена докрай, емоцията и забавлението бяха на познатото за Metafiziq високо ниво. Събитието стартира с Metalight съвместна сесия между Ogonek и Ctrl+J. Metalight е малко по-мелодичната и не чак толкова тежка част от каталога на лейбъла, която вече е изпълнена с няколко силни издания. Основен изпълнител на откриващата част беше Яската, като Валери се присъедини към него във втората част от сета. Селекцията беше доста приятна и разчупена, а голяма част от посетителите дойдоха в клуба отрано. В полунощ зад пулта застана Spazm, който вдигна темпото с интензивен neurofunk сет, изпълнен с много мощни парчета и няколко авторски произведения на артиста. Изпълнението му завърши с песента на Dia "Veno Neveno", зад създаването на чийто инструментал стои именно Spazm. Очаква се този хит да бъде изпълнен на живо и в края на следващата седмица, когато вокалистката и продуцентът ще се впуснат в пъстротата на Фестивал на цветовете.

Ctrl+J бе избран да подгрява преди госта от Италия. Втората изява на Ясен зад пулта беше доста по-динамична и изпълнена с познатия за артиста old school techstep. Към края на сета си артиста заложи на по-тежък звук, с който трябваше да подготви тълпата за появата на хедлайнера, но честно казано W.P.L имаше други планове за своето изпълнение.
Очакваше се сетът на госта да бъде доста по-лек и да е смесица между hard Bass и neurofunk, но представителят на Big Riddim заложи изцяло на hardstep и crossbreed ритми. Сетът беше изпълнен с познати за всички ни тракове на артистите Gancher & Ruin и Panacea, които сме чували не веднъж на организираните от Иван Шопов евенти, на име Position Chrome.

Любимецът на голяма част от аудиторията, обичаща crossbreed-а, а именно Ogonek, се опита да успокои малко страстите на публиката с по-леки тракове, но не изневери на стила си по никакъв начин. Да, в сравнение с този на госта сетът му беше доста по-лек, но в никакъв случай не ни остави да си поемем въздух и ни държа на крака, подскачайки без да се спираме. В края на сета му имаше мощен, но за съжаление кратък b2b с Ruji. Бяхме приятно изненадани и това накара аудиторията да се раздвижи още повече.

Ruji показа класа със силни тракове, традиционни за него. Въпреки намаляващата бройка хора, всички в залата се забавляваха подобаващо и не спираха да подпомагат поддържането на обстановката. Казваме подпомагаха, защото Ruji се справяше перфектно с повдигнатата атмосфера и не разочарова никого, както винаги.

Партито беше закрито от Boogieman, който продължи с "тиганите", а под това имаме предвид crossbreed. Въпреки още по-бързото темпо, заради което хората намаляваха (а и все пак вече беше 5 часа сутринта и първият градски транспорт вече се бе появил), Boogieman се задържа достойно и изпрати подобаващо последните посетители на евента.
Share on Google Plus

About Stefani St

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар