Bass Blog Mix #37: Интервю с Vasquez NZ (Sub:Bass, Autonomic DnB, New Zealand)

Рубриката Bass Blog Mix се завръща с участие от далечна Нова Зеландия. Сет номер 37 в каталога ни е дело на сънародникът ни Vasquez NZ, който вече дълги години живее буквално на другия край на света. Цялостното развитие на Васил като DnB фен, и в последствие - артист, е преминало в островната държава. Именно там изпълнителят се запознава със стила и решава, че ще се занимава с него и като DJ.

Vasquez NZ се завърна в България през 2014-а, когато участва в първото издание на лятната Дандания и показа завидни умения в микса и силна селекция от с интелигентен музикален привкус. През 2016-а Васил ще е част от състава на Broken Balkanz, като ще пуска за пръв път на фестивала. За да подготви феновете към своя стил и за да им покаже какво да очакват, Vasquez ни предостави кратък, но изпълнен със заряд сет. След като получихме микс от сърбите Rcallz и Alexus и хърватинът Kodin отговори на нашите въпроси, мултимедийното ни отразяване на Broken Balkanz продължава със сет и интервю от наистина ценен за нас артист. Vasquez NZ е част от екипа на нашите партньори Autonomic DnB, което прави BBBGMIX037 още по-важен за нас и нашата платформа.

Преди да чуете селекцията на Васил, сме ви подготвили кратко интервю с артиста, което можете да прочетете в следващите редове. В края на публикацията се намира и самия сет, а в летните месеци очакваме да продължим рубриката с много интригуващи изпълнения от интересни артисти.

Приятно четене и слушане!

***


ИНТЕРВЮТО

Здрасти, Васко! Ти си роден в България, но развитието като DnB артист започва в Нова Зеландия. Какво те накара да се преместиш в другия край на света? Каква е DnB сцената в Нова Зеландия? Какви партита се посещават най-много? Какви стилове се харесват? Какви звезди гостуват? Кои са най-големите артисти в страната? 

Здравей, Добри, и също така на всички читатели на блока. 
Иsторията е дълга, но накратко като всеки млад човек в ранните си 20 години исках да пътувам и опозная света. Също така положението в България преди време не беше цветно и така се озоваx на края на вселената! Хаха 

Относно сцената, определено има разнообразие. Както самият Goldie каза на едно парти което се проведе през Февруари тази година в Уелингтън,”Нова Зеландия винаги е била в челните редици на Дръм и Бейса!“. Предполагам всеки който се интересува и е любител на този вид/стил музика е запознат с по известните DJ/Продуценти който произлизат от тук.

Едни от най-големите артисти които идват от този край на света, и имах щастието да срешна са The Upbeats, Trei, State of Mind, Concord Dawn. Друга голяма банда която изнася невероятни концерти на живо и имат свои уникален звук е Shapeshifter.  Ще добавя още имена като Dose, Borderline, Cern, Incognito. През годините успях да посетя партита с участието на London Electricity, Logistics, Marcus Intalex, Spectrasouls, Calibre, Nu:Tone, Noisia, Hype, Friction, Goldie, Survival, Lenzman, BTK, Optiv, Enei, Foreign Beggars, TC, Foreign Concept, Emperor, Ivy Lab, Аndy C, и много други (дори вече не си спомням хаха).

От началото на тази година стартирахме локална вечер под името Sub:Bass NZ с моите много добри приятели Fortitude & Bambi и се надявам да продължи да се развива  за в бъдеще.

През 2014-та за първи път беше част от Българско парти (първата ‘Дандания’ в Маймунарника). Какво беше усещането от събитието за теб? Как се почувства като за първи път се качи на сцена в родината си? 

Усещането беше нереално, а и феновете се представиха много добре.  Спомням си че имаше някаква техническа неизправност в началото с което се забави партито. Тълпата изглеждаше леко изнервена, а аз бях пръв на line-up(a). След като започнах да пускам видях как празното пространство пред сцената се запълни с танцуващи и заредени с енергия хора. Отзивите на публиката след партито бяха доста позитивни, така успях да завържа много нови приятелства, и по специално с един човек от родната сцена по известен като Hydrashock (евела брат), с който се надявам да работя над няколко проекта в близко бъдеще, и като част от Аutonomic DnB. Трудно е да се опишат емоциите, но като цяло беше вълнуващо преживяване. Все пак друго е да пускаш музика на родна сцена.

Специални благодарности на момчетата който се заеха с организацията на партито и ме поканиха да пускам (знаете кой сте)!

Тук искам да вмъкна че това по скоро беше второто ми голямо парти на родна сцена. Преди това имах участие на малък фестивал които се проведе на открито под името ‘Ledenika Open Air’ във Врачански Балкански през 2012.

Можеш ли да направиш някакъв паралел между новозеландската и българската публика? По какво си приличат и по какво се различават двете сцени? 

Труден въпрос! Аз не съм много запознат с публиката и сцената в България, но според мен тук нещата са доста по-различни по отношение на това че самата държава е много отдалечена, което по някакъв начин се отразява и на сцената. Предполагам и двете сцени имат позитивни и негативни страни, но определено доста неща се случват. 

Ти си част от екипа на Autonomic DnB. Разкажи малко повече за организацията.

Ами до колкото си спомням всичко започна преди близо 2г.
Oсновател е Яна Маркова, а идеята за създаването на Autonomic DnB е да служи като платформа за разпространението на този вид музика. Също така част от екипа са артисти като Hydrashock, EXo, BzzzT, както и активистите Meesha, Alex Ninov, MariaDutZie. Надявам се в следващите няколко месеца да стартираме така дългоочаквания уеб сайт с които феновете да имат лесен достъп до информация за предстоящи събития, музикални издания, промоции,  мърчантдаис и т.н. Нещата се забавиха, но са в процес!  “По добре късно, от колкото никога!” Хаха  

Тази година ще бъдеш част от Broken Balkanz. Какво знаеш за фестивала и какви са очакванията ти към събитието?

До колкото знам е най-дълго провежданият фестивал на открито в България и първият Дръм и Бейс в Източна Европа, и очаквам да стане едно яко парти и тази година! 

Кои артисти от лайнъпа на Broken Balkanz би искал да чуеш с интерес?

Трудно е да се каже. Листата от изпълнители е доста голяма. От Българска страна бих искал да чуя L33, High Roll, Funkware, Cooh, а от международните гости Disphonia, MsDOS. Hypertech, Smooth, Darko Stepic

Относно сета. Какви тракове си подбрал и защо си се спрял именно на тях?

Ами идеята на микса е да се разпространи малко по различното звучене в Дръм и Бейса.
Като цяло е комбинация от Deep/Atmospheric DnB, Liquid Funk. Траковете които съм избрал са главно от продуценти и лейбъли които седя в момента и са ме вдъхновява ли през годините. В него ще можете да чуете тракове от Dawn Wall, Satl, Malaky, Tokyo Prose, Silence Groove, Artificial Intelligence, L-Side, Whiney, Philth, Survival & Break, Technimatic, и няколко ремикса от Villem, DLR, GLXY.

Благодарим за твоето участие в рубриката ни! Пожелай нещо на читателите!

Надявам се да харесате микса. Обичате се и бъдете себе си! One love! 
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар