Artmospheric Festival се завръща през 2016


Artmospheric Festival представлява традиционен фестивал за електронна музика, който почти всяка година събира жадните за експерименти артисти, които имат уменията и желанието да разчупят музикалните стереотипи. Някои биха казали, че това е "космическо изживяване" или "връзка между човешкото и духовното". Е, ние не сме навлезли чак дотолкова в спиритичния аспект на събитието, но определено смятаме, че Artmospheric е задължителна спирка за всеки жаден за нестандартна музика меломан.

През 2015-а организаторите за първи път предпочетоха да не провеждат ежегодното мероприятие. Все пак годината не беше съвсем "нулева", тъй като експериментаторите от Artmospheric Crew бяха част от множество разнообразни събития. След кратко прекъсване фестивалът се завръща през 2016-а на познатото място: Стара планина, в близост до вр. Издремец (около 1250 м надморска височина). Достъпът до местоположението се извършва главно пеша през красотите в близост от Гара Лакатник (около 12 километра) или от Гара Бов (около 14 километра).

Събитието ще се проведе на две сцени: Главна сцена и Малка горска сцена, които ще представят различна програма, съсредоточена към разнообразни експерименти. Естествено по-интензивните звуци от вечерната част на фестивала ще бъдат заменени с по-спокойна (но в никакъв случай по-безинтересна) музика през деня. Относно стиловете? Ами те са повече от разнообразни и представят огромна палитра от интелигентни звуци и ритми: Techno, IDM, Tech Dub, Jazz, Autonomic, Reggae, Electronica ...; DJ сетове, Live изпълнения, живи групи. Фестивалът ще започне още в четвъртък (14-и юли) с Ambient вечер на малката сцена и ще продължи с разнообразна програма до неделя (17-и юли), в която ще се включат редица българки артисти, гости от близо 10 държави. Освен музикалната част ще има и всевъзможни визуализации, представени от четири проекта, видео прожекции и всевъзможни работилници и беседи.

Билетите за събитието са пуснати в продажба в мрежата на Eventim и са на стойност 65 лева за цялата продължителност на фестивала (75 на място, в деня на събитието). Повече информация за мероприятието можете да намерите във Facebook, както и в официалния сайт на Artmospheric Festival.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!