A night to remember 2: Artist Guide


Keen Acts навлязоха гръмко на българката Drum and Bass сцена със своята концепция A night to Remember. Миналата година организаторите проведоха първото издание на вечерта, която разчупи зациклилото статукво на стила и представи нова гледна точка към развитието на 170+ bpm стила в световен мащаб. На сцената в Inter Expo Center излязоха Rudimental и Ella Eyre и тотално вдигнаха във въздуха няколкото хиляди фенове. Очаквано, подобен успех трябваше да се повтори. И около година по-късно A night to Rmember 2 вече е на дневен ред с мощен списък от огромни международни артисти. Повече информация за събитието можете да намерите в тази статия, докато в следващите няколко реда ще ви запознаем с главните действащи лица на спектакъла. Започваме с българските артисти, които ще окажат своята подкрепа към големите имена, като постепенно ще преминем и към представянето на хедлайнерите.

Българските артисти

BASS MAFIABass Mafia
е общият проект на Emil Prize и MC HEMA. Поливалентният клубен DJ и хип-хоп MC-то обединиха сили преди няколко месеца и организираха серия от събития, в които представиха своя стил в цяла България. Високоскоростните флолове на MC HEMA пасват по перфектен начин на изцяло DnB селекцията на Emil Prize и двамата показват страхотен синхрон и разбирателство на сцената. Сетовете им винаги са изпълнени с висок интензитет и успяват да вдигнат градуса на настроението във всеки един клуб. Неслучайно двамата артисти са избрани като подгряващи на събитието. Prize & Heма са правилните хора за рязък и успешен старт на една незабравима вечер.

HIGH ROLL


Проектът High Roll бе официално представен преди няколко сезона. Част от него са родните DnB изпълнители Konspirator & Mocks. Като част от артистичната седморка на HMSU, двамата се превърнаха в любимци на публиката в страната. В индивидуален план и двамата се славят като абсолютни специалисти на микса като разполагат с огромна селекция и притежават изключителна техника. Соловите им изпълнения обаче остават все по-встрани по време на техните изяви, тъй като и двамата са се заели с общата си мисия да развиват проекта High Roll. Като дуо Мартин и Димо са част от легендарния лейбъл Formation Records и имат цели три солови издания за компанията: It's You EP (2013), Roots Sound EP (2014), Acid Chain EP (2015). През 2016 момчетата влязоха ударно в каталога на Formation със своя трак The Light
и The Light Remixed EP, съвместният си трак с DJ SS - Make Your Mind, както и участие в компилацията на лейбъла Deepsound vol. 2. Когато и да излязат на сцената, High Roll ще покажат нужната класа, за да представят страната ни по необходимият начин пред големите гостуващи имена.

Хедлайнерите

SUB FOCUS
feat I.D. MCВлечението на Sub Focus към електронната музика започва в средата на 90-те, когато Ник (Nick Douwma) се запознава за първи път с Drum and Bass & Breakbeat, преслушвайки няколко стари касети на свой приятел. Няколко месеца по-късно идват и първите му стъпки като DJ, а в последствие и като продуцент. Първоначално кариерата му се простира в дълбините на така наречения "Underground", но младежът бързо набира популярност с разчупения си стил. В неговото творчество се откриват елементи от почти цялата палитра на електронната музика, които са пречупени през призмата на 175-е удара в минута. През 2003-та година той вече е забелязан от набиращия популярност Andy C, който включва няколко трака на Sub Focus в своите сетове.

През същата година (2003-та) той вече е част от състава на RAM Records и няколко години по-късно се превръща в разпознаваемо име на сцената. През 2009-та излиза и дебютният му албум, озаглавен ... Sub Focus (изглежда не е имал време да прояви творчество с името). В изданието, освен DnB, се чуват и доста други стилове, с които артиста експериментира: Dubstep, Breakbeat, Electro, House и други. Тази стъпка изстрелва артиста високо в полезрението на публиката и промоутърите и той става редовен хедлайнер на големи фестивали, съсредоточени главно във Великобритания (в последствие и в Централна Европа). С редица силни издания за лейбъли като RAM, OWSLA и Virgin EMI Records, Sub Focus е сред водещите изпълнители в бизнеса.

http://www.subfocus.com/
https://www.facebook.com/subfocus/
https://twitter.com/subfocus

Изпратили сме въпроси към артиста, очаквайте евентуалното интервю съвсем скоро!

SIGMA
feat. MC Justyce & Zoe Kypri


Дуото Sigma се сформира през 2006-та година, когато Cameron Edwards и Joseph Lenzie посещават редовно DnB партита, следвайки в университета в Лийдс. Не след дълго двамата приятели разбират, че имат сходни вкусове и виждания към музиката и началните им съвместни експерименти не закъсняват. През 2009-та година те вече са част от Hospital Records, Life Recordings и създават някои от най-силните си начални парчета. Колаборациите им с DJ Fresh и други силни артисти ги изстрелват в челните позиции на класациите във Великобритания, а турнетата им в Европа, Австралия и Азия им носят международна популярност.

След 20012-та година Sigma издават няколко силни ремикса върху парчета на Ellie Goulding, Eric Prydz, Groove Armada и Skepta, както и част от най-големите си хитове до момента: 'Rudeboy', 'Nobody to Love', 'Higher' и други и се превръщат в едни от най-търсените и най-уважаваните артисти в Drum and Bass обществеността. През 2015 на пазара излиза и дебютният им албум 'Life', който е издаден от независимият лейбъл 3Beat (за когото двамата артисти издават огромна част от авторските си произведения). Sigma са едни от първите DnB продуценти, които се задържат в ефира на елитни музикални телевизии, което е силна реклама не само на техния потенциал, но и на красотата на предпочитаната от тях музика.

https://www.facebook.com/sigmahq
http://twitter.com/sigmahq
http://soundcloud.com/sigmahq
http://www.youtube.com/sigmahq

CHASE & STATUSПодобно на членовете на Sigma, Saul Milton (Chase) и Will Kennard (Status) също се запознават в университет по време на тяхното следване. Годината е 2003-а, а учебното заведение е в Манчестър. На двамата им трябват едва четири години, за да заемат челните позиции на водещи класации във Великобритания. В следващите години дуото се превръща в един от най-стойностните проекти на британската и международната сцена, издавайки редица силни тракове и мощни сингли и EP-та. За повече от две десетилетия Chase & Status надраснаха Drum and Bass обществеността и станаха част от плеядата 175-bpm-артисти, които превземат и поп-културата.

Създателите на проекта Saul и Will и до ден днешен обикалят света като Chase & Status DJ Set. През 2009-а към тях се присъединяват и MC Rage (който ще видим на сцената в София) и барабаниста Andy Gangadeen, като квартета добива популярност като Chase & Status Live. Проекта (и в двата си типа сценични прояви) е спечелил редица награди на уважавани британски музикални медии и организации. Дискографията им е повече от впечатляваща, с цели осем албума и безбройни по-кратки издания, сингли и запомнящи се тракове. Въпреки, че доста хора са "разочаровани" от факта, че Chase & Status няма да се изявят като Live в София, ветераните със сигурност ще намерят с какво да оберат овациите на публиката и да изнесат един незабравим DJ Set.

http://chaseandstatus.co.uk/
https://www.facebook.com/chaseandstatus/
https://twitter.com/chaseandstatus
https://soundcloud.com/chaseandstatus
https://www.youtube.com/user/chaseandstatustv***
Билетите за събитието са вече в продажба и моментната им цена е 50 лева. Пропуските могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim. Събитието ще бъде 16+, като всички непълнолетни посетители трябва да имат пълнолетен придружител и нотариално заверена декларация.


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар