Solar Easter Festival Guide: Floor 2

Както вече писахме, само след три дни, на пети май, в Интер Експо Център ще станем свидетели на петото издание на техно фестивала Solar Easter. Този път поканените от Ялта актове са шест, разделени по три във всяка зала. Букингът отново е страхотен, диджеите за пореден път са от най-високо ниво на световната техно и тек хаус сцена. Продължаваме представянето им с всички изпълнители на Floor 2.


Apollonia


Кой: Apollonia
Къде: Floor 2
Кога: 01:00 – 04:00

Apollonia са тазгодишният act, удостоен с честта на най-дълъг сет – три часа. Да, това е донякъде разочароващо, защото всички помним големият сет на Chris Liebing отпреди две години или този на Paco Osuna от миналата година. И все пак, един бърз преглед на time-table-а показва, че техното отново ще се лее цели девет часа и половина. И три от тях са за един от най-добрите ъндърграунд проекти в световната тек хаус сцена – Apollonia, част от които са парижките диджеи Shonky, Dan Ghenacia и Dyed Soundorom. Триото започва съвместна работа през 2012 г. и бързо набира популярност с мелодичното си дийп звучене и селекция от тракове, подбрана с целта да пренесе слушателя в друго измерение, без публиката да е наясно кое е дори едно от парчетата в сетовете им. Тримата направиха страшно добро впечатление със сетовете си на Awakenings и Ultra Music Festival, където бяха част от Resistance Stage, която бе създадена като своеобразен бунт срещу комерсиалната музика, която се лееше от почти всяка друга сцена на фестивала. Парижкото трио също така получи силни овации за страхотния си Essential Mix преди две години за Pete Tong, който бе бленд от нова музика на непознати артисти и стари парчета, които винаги радват ухото. В България тримата ще дойдат за първи път, но Dyed Soundorom ще се завърне, след като през октомври откри тазгодишния сезон с първия TAKEOVER за годината в Room 2 на YALTA CLUB. Хората, които отидоха, все още помнят страхотния сет и високата професионалност на Парижкия диджей – нещо, което се надяваме да чуем и видим отново от него, този път в тандем с двамата му колеги и приятели.


Jamie Jones


Кой: Jamie Jones
Къде: Floor 2
Кога: 04:00 – 06:00

Още един от завръщащите се на родна земя артисти, Jamie Jones е британския диджей, който в последните години покорява света. Изтънченото му ухо продължава да разпознава таланти, които бълват хит след хит за лейбъла му Hot Creations, който създаде и продължава за ръководи, заедно с Lee Foss. През лейбъла са минали и издавали почти всички от елита на британската тек и дийп хаус сцена, сред които Miguel Campbell, Patrick Topping, Richy Ahmed, Danny Daze, както и супергрупата Hot Natured, в която участват заедно с Lee Foss, Infinity Ink (Ali Love и Luca C) и вокалистката Anabel Englund. Не случайно парти поредицата Paradise в култовия клуб DC10 в Ibiza продължава да бъде от най-обичаните вечери в столицата на европейската клубна музика. Тази година освен гореизброените, към Jamie се присъединиха и други големи имена от британската хаус сцена, като Ben UFO, Julio Bashmore и Art Department (чийто бивш член Kenny Glasgow трябваше да видим на живо в YALTA CLUB преди месец, но за съжаление не успяхме). В България Jamie ще дойде за втори път в последните години, отново в рамките на фестивала Solar, с тази разлика, че миналия път беше на лятното му издание на Cacao Beach, където събра публика от над 8000 души – много от които британци. Защото дори дошлите да се напият британски граждани знаеха, че въпросната вечер на Cacao ще пуска един от кралете и модерна легенда. Определено не пропускайте двучасовото шоу на Jamie Jones, защото ще е може би сетът, който най-много си заслужава да бъде чут.

Paco Osuna


Кой: Paco Osuna
Къде: Floor 2
Кога: 06:00 – 08:00

Испанската техно машина Paco Osuna ще закрие Floor 2, а и фестивала – също като миналата година. Тогава той бе поставен в един и същи времеви слот с легендата на немската техно музика Marcel Dettmann и успя да спечели сърцата на българската публика, привличайки над 75% от останалата публика в своята зала. Този път ще има шанс да си пробва късмета срещу друг немски техно титан, но този път малко по-обичан от публиката ни -  Chris Liebing (да подгреем Европейското през юни с малко борба между диджеите?). Също като него, Paco Osuna е любимец на българската публика, който вече е участвал два пъти на издания на Solar Easter – миналата година и преди това като част от ENTER. концепцията на Richie Hawtin и отново с големия британец по време на Solar Summer през 2014 г. Последният път, когато го видяхме обаче, беше в края на миналата година, когато се появи за нетипична за диджей от неговата популярност визита като част от TAKEOVER концепцията на YALTA CLUB. За човек, който е свикнал да събира по 2000-3000 души на сцената на Solar фестивалите, да дойде за интимен ъндърграунд сет пред 300 души бе странно, но той се справи чудесно и останахме с добри впечатления. С края на сета му в осем часа сутринта ще бъде обявен и края на фестивала тази година, но доколкото го познавам, възможно е да продължи и още. Може само да се надяваме.

Подгряващият на тази сцена ще бъде главният виновник за всичко случващо се – Liubo Ursiny, който е едно от лицата, които се занимават с букинга на YALTA CLUB, освен че е и най-дългосрочният им резидент – вече повече от 10 години. В този смисъл каквото и да кажем за него ще бъде малко, затова само апелираме – елате рано и чуйте един от големите на българската електронна сцена. Сетовете му преди изданията на Solar винаги са нещо специално. Любо ще бъде зад пулта от 22:30 до излизането на първия гост - Apollonia.

Билетите за фестивала са вече почти изчерпани, а бройки има само в сайта на Eventim на цена от 60 лв.


Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар