Поредно мощно парти от страна на FSS!


Вчера вечерта (28.05), Future Sounds of Sofia за пореден път организираха страхотно събитие, изпълнено с характерния за бранда звук и заряд. Арена на мероприятието беше малката зала на клуб *MIXTAPE 5*, където миналата година се проведоха повечето партита на FSS. След като през февруари бяха един от двата основни двигателя на партито със Zombie Cats (съвместно с Underground Warfare), членовете на организацията се завърна към познатият си дълбок и изчистен звук.

Този път събитието беше съсредоточено към Phase, който беше хедлайнер на вечерта. Младият белгиец вече се радва на шеметна кариера, която му е донесла договори с Metalheadz, Demand, 31 Recordings и Fokuz. В следващите седмици се очаква дебютът на Брам и за Dispatch. С това свое събитие FSS доказаха за пореден път, че качествена музика може да се развива и когато организацията държи на своя саунд, а не се съобразява с изискванията на феновете. Крюто винаги е държало на своята концепция за качествен DnB и доста рядко се съобразява с леко ограничените предпочитания на родните фенове. По този начин, според мен, DnB културата в страната се развива в правилната посока, вместо да цикли на едно място. Публиката се запознава с нови артисти, които от своя страна представят интересно звучене. А какво по-хубаво от това? Именно такова беше и вчерашното събитие. Въпреки, че много от DnB почитателите до последния момент не схванаха, че Phase не е Phace, партито се получи добре и събра огромен брой забавляващи се хора.


За наша голяма радост, партито беше открито от Chadelly. Участието на двамата ни DnB артисти на последната локалка, както и поканата им за събития и в тази седмица (Dissociation беше част от Майски Басс Тест) доведе до задаването на въпроси от сорта на "Тия двамата кога се появиха на сцената, кога започнаха да пускат на всяко парти" от страна на техни колеги. Вместо да брои участията на останалите DJ в страната, Ели не спира да репетира и да се старае да усъвършенства себе си като изпълнител. Тийнейджърката за пореден път беше вложила старание в подбора на селекцията и се беше постарала сетът й да излезе без грешка. Това беше първото й парти с участието на гост от чужбина и Chadelly го откри по перфектен начин.

Веднага след дълбоката й селекция, съсредоточена повече върху Autonomic DnB течението, на сцената се качи Robustus. Мишо от своя страна заложи на повече Half Step ритми и дори разнообрази сета си с няколко силни хип-хоп парчета. Рап-вибрациите в селекцията на изпълнителя беше осезаема, като дори и DnB парчетата в сета му носеха лек хип-хоп-заряд. По предварителни данни Robustus трябваше да подготви публиката за изпълнението на Phase, но вместо белгиецът, на сцената се качи Phirah. Евгени за пореден път предложи мощна селекция, изпълнена с много бас. Някои от посетителите не разбраха за промяната в лайнъпа и си мислеха, че зад пулта е хедлайнерът. Phirah от своя страна подсили съмненията им, като ги зарадва с мощен и безгрешен микс.

Самият Phase се качи на сцената около 2:00 (ако не се лъжа, беше точно 2:00). Зареден положително от предишните три сета и от реакциите на публиката, белгиецът показа класа и предложи доста силен подбор на парчета. Освен новите му авторски произведения се чуха много класически тракове на големите лейбъли, с които работи. Но все пак, когато си част от Metalheadz, Dispatch, 31 и Fokuz, трябва да разполагаш с огромен набор от силни студийни изпълнения, носещи марката на тези музикални брандове. Phase не разочарова никого и показа завидни умения с боравенето на миксер и плеъри и даде силна заявка към обърканата част от феновете (мислещи го за Phace) да запомнят името му и да се разровят в творчеството му. "Светнати" от Phirah за някои онлайн новости и заредени с правилната техника (благодарение на Антонио), дори предадохме на живо част от сета на госта. Естествено, стриймът не беше обявен и беше непланиран, а и не бяхме съвсем подготвени за отразяването, но все пак успяхме да предадем малка част от изпълнението на Phase през нашата Facebook страница. За щастие, тези които не са могли да ни наблюдават на живо, могат да усетят част от емоциите от този запис:За час и половина Phase владееше положението в *MIXTAPE 5* и представи феноменална селекция. Пълната зала и екзалтиралата публика бяха достатъчна мотивация за неговото силно представяне. Но веднага след като белгиецът слезе от сцената, залата се изпразни. За мен такова поведение от страна на публиката по време на FSS парти беше неочаквано. В последствие се оказа, че феновете са били до такава степен "във въздуха" по време на микса на хедлайнера, че не са имали време за цигара. Повечето от тях използваха началото на сета на Presize, за да задоволят никотиновия си (а и не само) глад. Въпреки шокът от почти празната зала в първите 5-10 минути от сета на Петко, скоро всички се върнаха по местата си пред сцената и забавлението продължи с пълна сила.

Очакваше се след Phase темпото малко да се вдигне и феновете да чуят любимият си напоследък Neurofunk, но Presize беше на друго мнение. Дълбокият и изчистен саунд продължи до края на сета му, което бе прието по добър начин от феновете в залата. Закриващият сет беше в ръцете на Smartech, който излезе на сцената заедно с Gomez. Двамата показаха своя усет към Liquid DnB и вкараха малко мелодия към нискочестотните сетове на останалите артисти. Може би в края на вечерта е имало и Mashup от страна на цялото FSS crew, но силите ми не достигнаха чак дотам и напуснах клуба малко преди 5:30.

За пореден път впечатление направи осветлението в малката зала на *MIXTAPE 5*, което беше минималистично, изчистено и ненатрапващо се, но все пак допълни по страхотен начин настроението от музикалната част на партито. Положително впечатление направиха и феновете, които за разлика от други мероприятия, бяха достатъчно адекватни през цялото време и дори на няколко пъти ме накараха да се запитам "все още ли съм на DnB парти?". Единственият недостатък на партито беше, че поизчакахме малко повече пред клуба, преди да можем да влезем, но все пак (типично по български) пред заведението бяхме няколко човека, така че, това не се брои.

Запознатите с развитието на FSS знаят, че организацията скоро има Рожден ден. Със сигурност момчетата (и момичетата) в крюто са подготвили някаква изненада за своите фенове, но все още нямаме информация каква ще е тя. Добре де, имаме информация, все пак сме Bass Blog Bulgaria, но няма да ви я споделим :) Има време. През месец юни ще се опитаме да направим и радиопредаване с Future Sounds of Sofia, които се очаква да бъдат гости в нашия Showcase #4. Но до тези две събития има още доста време и повече информация за тях ще бъде дадена съвсем скоро.

Дотогава ... слушайте хубава музика и следете програмата с предстоящите събития в нашия импровизиран календар!

-DTZ-
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар