Осем балкански проекта допълват състава на Broken Balkanz 2016


Осем нови проекта се присъединяват към 16-тото издание на Broken Balkanz Open Air. Мероприятието ще се проведе между 22-ри и 24-ти юли на Стамболова поляна в близост до хижа "Момина скала", Природен Парк Витоша (или иначе казано, където беше предишните три пъти). Към обявените в тази статия изпълнителя се присъединяват и няколко силни балкански имена. Някои от тях са познати от миналите издания на фестивала, други са ни големи партньори от няколко месеца, а трети - чуваме за първи път. Ето по няколко думи за новообявените участници:

От Хърватска пристигат добре познатите ни Funk Guru и Phillipe от CFSN. Двамата артисти са редовни участници в лятната концепция на HMSU и винаги са се представяли на доста високо ниво. Phillipe беше един от малкото артисти, които направи добро впечатление миналата година, докато Funk Guru заложи на добре познат сет, който може би чухме няколко пъти през 2015. Каквито и впечатления и коментари да имаше след петнадесетото издание на Broken Balkanz, всички бяхме единодушни спрямо представянето на Tekitoka /Dirty Beatz/. Дамата направо взриви публиката и остави отлични впечатления след изпълнението си. Интерес предизвиква и четвъртото име от Хърватска, което ще покаже умения на Витоша. Това е Kodin, който се смята за един от най-добрите DnB продуценти на Балканите със силни издания за Eatbrain, Mindtech и Close 2 Death. Хърватите настъпват със сила! Може да се каже, че тази година страната ще бъде представена от най-добрите си артисти, което със сигурност ще вдигне нивото на тазгодишния Broken Balkanz.

Няма как да има силен Broken Balkanz без силно сръбско присъствие. В предишната статия за феста бяхме обявили участието на Creeping Ruin, Zola и Alexus. Rcallz представи новисадското трио през 2015-та година и остави страхотни впечатления. Малко след това Creeping Ruin станаха част от Warfare Recordings. Alexus е ново име за читателите ни, но тя се отличи със сет (заедно с Данило) за нашата платформа. Zola идва за пръв път в България, но нашият екип вече е добре запознат с неговите умения (тази статия). Тежката артилерия на сръбските представители бе обявена вчера. В сценичните изяви ще се включи и DROP SENSEI, организацията, която е отговорна за най-мащабните DnB събития в Сърбия за последните години. Освен като промоутъри, партньорите ни се изявяват и като страхотни DJ, а представителят им на Broken Balkanz ще покаже мощта на крюто по най-правилният възможен начин!

Рязко сваляме банера на "знаеща всичко медия" с обявяването на тримата артисти от Косово. Честно казано, имената на Gjeni, Labinot Sponca и Dagg не ни говорят абсолютно нищо. Чували сме, че в Косово Drum and Bass е най-популярната музика. Според свидетели, 170+ bpm ритми звучат в в почти всички кафенета, магазини и заведения и то по всяко време на денонощието. Това подсказва, че в Косово определено са закърмени с Drum and Bass и знаят как да интерпретират тази музика по правилен начин. Надяваме се, че тримата артисти (предполагаме, че са трима) ще се представят на ниво и че малката държава няма да е "слабата брънка" в тазгодишния фест.

С този вчерашен анонс от страна на HMSU, проектите, които ще вземат участие в Broken Balkanz 2016 стават повече от 30, което значи, че огромна част от Line Up-а на събитието е вече известен. Все пак, още много детайли тепърва трябва да се уточняват и обявяват. Bass Blog Bulgaria за втора поредна година ще ви държи в течение с всичко по-интересно, свързано с фестивала и събитията около него.Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар