Бас Комитет представя МАЙСКИ БАС ТЕСТ


На 28-и май - събота - Бас Комитет организират поредното събитие на предпочитаното от тях място - с. Слокощица, близо до Кюстендил. За втори път тази година пишем за фестивал на локално ниво, като първото събитие бе в Божурица, Видинско, където артистите бяха главно от Видин и Монтана.

Бас Комитет работи главно с артисти от областите Монтана, София, Перник и Враца, които  не се появяват често на сцената и не са сред най-известните имена в България. Това е третият такъв фестивал на поляната. Партитата в този регион не са рядкост и се организират в местното изоставено училище, което е редовна арена за всякакъв подобен род музикални сбирки. От екипа на Бас Комитет се стремят да покажат възможностите на хората от по-малките градове, като предлагат и възможността да се насладиш на интересна музикална програма сред природата, на чист въздух. В повечето случаи на подобни Open Air мероприятия няма да успееш да чуеш песента на птиците, но... Ще се заредиш с доза басс!

И май стана време да напишем нещо за събитието! Вече разбрахме датата (28-и май), разбрахме и мястото на което ще се проведе (двора на изоставеното училище в с. Слокощица). Преди няколко дни бяха обявени и първите участници във фестивала, а именно домакините от Кюстендил - Brigx и Pushek, и от Слокощица - Ksp4 и Ivan. Към тях ще се присъедини и живеещият в София бургазлия Goldrum, както и монтанските им колеги Paramether и FNKZ.

Това е само първата вълна от артисти, които Бас Комитет обявяват. Тепърва ще бъдат разкрити имената и на други участници в мероприятието. В тазгодишното събитие участие ще вземе и артист от нашето Bass Blog DJ's Crew! Няма да издаваме кой е, сами ще видите и чуете.

Този път домакините са заложили повече на Neurofunk ритмите. Освен тях ще преминем през повечето от подстиловете на Дръм и Басса, което означава, че ще чуем не само и единствено интензивен електронен саунд. Освен Дръм и Басс, в програмата ще бъдат застъпени и Хип-Хоп/Грайм/Reggae. И както казах, все още не са обявени всички артисти, така че винаги бъдете готови за изненади.

И още няколко допълнителни нюанса относно събитието: има някои правила, които би било редно да прочетете, обмислите и запомните. Те са публикувани в евента във Facebook - нужно е да ги спазвате и да се съобразите с тях. В събитието е обявено още, че бар на мястото няма да има! Всеки носи отговорност за своя боклук и за това, което консумира. МОЛЯ, НЕ ЗАМЪРСЯВАЙТЕ ПРИРОДАТА!

Събитието ще продължи до неделя. Определен час няма. Надяваме се, че ще останем на поляната чак до вечерта? Това зависи както от организаторите, така и от вас.
Share on Google Plus

About Tsveti Ivanova

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар