Black Sun Empire на HippieLandia

Летният фестивал на Летище София става двудневен. Събитието ще се проведе между 1-ви и 3-ти юли


EventEase ще се постараят да обединят феновете на разнообразната електронна музика на едно място. В началото на месец юли, в парка на Летище София, ще се проведе фестивалът HippieLandia, който има за цел да събере в едно събитие всичките популярни сред младежите в България музикални стилове. Както вече обявихме, в събитието ще вземат участие Drum and Bass изпълнителите Netsky и Enei. Сред другите хедлайнери личат имената на Gus Gus, Gorgon City и HVOB. Мероприятието ще се проведе на няколко сцени, а от организацията обявиха няколко новини, които несъмнено ще зарадват почитателите на електронната музика у нас. 


На първо място, HippieLandia ще се проведе в два дни. Освен в нощта на 2-ри юли, меломаните ще могат да изразят своите емоции и ден по-рано (на 1-ви юли). Това нововъведение, естествено, доведе до някои промени в програмата на летния фестивал. Netsky ще се появи на една от двете сцени на 1-ви юли, а забавлението ще продължи и през светлата част на следващия ден. Събитието ще бъде подкрепено от Smirnoff, които ще са основен спонсор на зрелищния фест. Към новината за двудневното изживяване в близост до пистата на Терминал 2, EventEase добавят и няколко нови хедлайнера, които със сигурност ще допринесат за приятната емоция на всички посетители.


Най-голям интерес за нас представлява визитата на Black Sun Eprire. Холандското трио няма да гостува за първи път в България и смеем да кажем, че са доста добре познато име на музикалните фенове у нас (не само на DnB-слушащите). В началото на века BSE, заедно с други продуценти, доведоха Drum and Bass музиката до нов етап в своето развитие. Експериментите с музикалния дизайн в периода 2000-2006 изпратиха суровия звук на Techstep и ранния Neurofunk в историята и сложиха началото на една нова и далеч по-технологична ера в развитието на 170+ удара в минута. Освен с постоянното усъвършенстване на своя проект, тримата продуценти стартират и свой собствен едноименен лейбъл. След няколко години Black Sun Empire Recordings се преименува на Blackout и до ден днешен се смята за "златен стандарт" в Neurofunk под-жанра. Да, BSE вече са далеч от пика в своята кариера и живите им участия показват една умореност и липса на разнообразие, но със сигурност любимците на DnB публиката у нас ще има с какво да изненадат своите фенове в нощта на 1-ви юли. Пък дори и да не покажат нищо ново, със сигурност ще предизвикат бурни овации и вълна от одобрителни възгласи.

Винаги сме твърдели, че българската DnB сцена по нищо не отстъпва на "големите нации" в бранша. Доказателство за това е поливалентният Иван Шопов, който ще участва в събитието с чисто нов проект. Многоликият артист отново ще влезе в образа на COOH, но този път мощният Bass ще бъде разнообразен с прекрасни етно-вокални изпълнения от страна на ансамбъл "Авигея". Вече видяхме първото съвместно участие на Иван с четирите дами на последното One Man Party, където петимата изпълнители показаха страхотен синхрон. Импровизацията в това изпълнение ще е гарантирана и нищо чудно чуждестранните изпълнители да се почустват малко засрамени от изпълнението на българските артисти. Е, подобен "феномен" няма да ни учуди, тъй като сме го виждали безброй пъти на безброй фестивали. 


Други двама български артисти, които ще бъдат част от HippieLandia ще са Birben и RiddimBox. Първият от тях е истински титан на българската Techno сцена и вече повече от десетилетие е сред най-уважаваните артисти на електронната сцена у нас. Второто споменато име е участвал в нашата поредица Bass Blog Mix, като предостави на платформата ни сет №26. Въпреки, че в нашия сайт изявата на RiddimBox беше насочена към минималистичния Drum and Bass, Христо се е доказал като специалист на Techno сцената. Със собственото си радио предаване Mellow Sounds и редицата си успешни участия на софийската клубна сцена, изпълнителят се е доказал като абсолютен меломан и познавач на качествената музика (независимо от стила й).


Високо почитаният от платформата ни Phirah за пореден път ще покаже, че Drum and Bass има своята мелодична и дълбока визия, различна от до болка познатия звук, който ни залива отвсякъде. Евгени също е част от нашата Mix серия, като преди няколко месеца записа сет №20. Заедно със своята организация Future Sounds of Sofia, изпълнителят разнообразява звука на леко зациклилата в стилово отношение DnB сцена у нас.

Списъкът с артисти в този анонс се затваря от Dax J. Великобританецът ще подсили силната techno армада на събитието и ще се включи като един от хедлайнерите в нощта на 1-ви юли. Познат като един от по-мощните изпълнители на берлинската техно сцена, Dax J е е доказал, че умее да владее денсфлора на големи международни клубове, като Berghain, Reaktor и Fabric и фестивали, като Awakenings и Glastonbury. Един от специалитетите му са маратонските диджей сетове - едва преди седмица той избухна с 10-часов closing set в легендарния клуб Berghain в Берлин. Освен всичко друго Dax J издаде и дебютния си албум "Shades of Black" през 2015 г. през своя собствен лейбъл "Monnom Black", който бе обявен от авторитетното издание за електронна музика Mixmag за албум на месеца. Траковете на великобританеца имат характерното ударно берлинско звучене и могат да бъдат чути в два от най-големите техно Essential миксове в последните няколко години - на Dave Clark и на Ben Klock - който спечели титлата за Essential Mix of the Year за 2015 г. 

- 2-дневните билети за целия фестивал са вече в продажба на цена от 40 лв.
- 1-дневните билети за 1 или 2 юли са на цена от 32 лв.

Билетите могат да бъдат закупени директно по следния начин:

Електронен/HomeTicket билет директно чрез линк:

Стандартни билети: в мрежата на Ticketportal.bg в цялата страна - бензиностанции OMV, книжарници Booktrading, магазини Пикадили,  магазини “На Тъмно”, Билетен център на НДК, Билетна каса на зала “Арена Армеец” и др. 

Повече информация за събитието можете да намерите във Facebook, както и като проследите нашето пълно отразяване на фестивала тук.

Автори: Добри Андонов и Цветозар Черкезов
Редактор: Цветозар Черкезов
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар