Bass Blog Mix #36: Интервю с The Dark One (Alternative Movement, Bulgaria)Рубриката Bass Blog Mix отново е тук с пореден интересен музикален експеримент. 37-тият пореден сет в тази секция е дело на един от най-активните Hardcore артисти у нас, който ни е забъркал интересна смесица от Drum and Bass тракове. The Dark One е добре познато име на сцената ни. Той е част от почти всяко Underground събитие с по-тежък характер и редовно успява да впечатли публиката чрез селекцията и уменията си зад пулта. От няколко месеца насам той и още няколко активиста от Морската ни столица, дават основите на организацията Alternative Movement, която оперира главно във Варна. Събитията следват едно след друго и изглежда местната публика харесва подобен род мероприятия.

Тъй като рядко посещаваме събития извън София и нямаме адекватни наблюдения върху обстановката извън столицата, помолихме The Dark One да ни даде интервю. В него си говорим накратко за сцената във Варна, както и за любовта му към Hardcore музиката. Въпросите и отговорите можете да прочетете в следващите няколко реда, а в края на публикацията можете да намерите и сетът на изпълнителя, записан ексклузивно за Bass Blog Bulgaria.

***

ИНТЕРВЮЗдравей! Разкажи ни за своята страст към Hardcore музиката. Кога започна тя? Какво те запали по тази музика и какво в нея те грабна? Какъв Hardcore предпочиташ?

Здрасти! Hardcore музиката е в кръвта ми от доста отдавна – от 13-14 годишен съм запален Hardcore punk и metal фен, така че когато един ден попаднах на електронния вариант на тази музика, тя просто ме грабна от самото начало. И от тогава тази музика не е излизала от главата ми. През 2006-та година, когато започнах да продуцирам, тя се превърна и в неделима част от живота ми. Харесвам най-вече качествената музика. Всеки един подстил в хардкора има парчета които ми допадат, но определено предпочитам тези с по-разчупено и нестандартно звучене – например crossbreed и industrial hardcore.


Ти си част от Alternative Movement, организация за тежка електронна музика, която оперира предимно във Варна. Защо избрахте да оперирате в този град? 

Ние, от Alternative Movement, сме заедно по партита от дълги години, но сега тепърва започваме да градим нещо по сериозно. Варна ни е в сърцата,  затова решихме да действаме в нашия град. Навремето имаше години в които нямаше месец без голямо събитие, публиката беше многобройна. Днес липсва разнообразието на тези години, по плакатите се виждат едни и същи артисти, едни и същи организатори ... затова сме тук – да се опитаме да променим тези неща.


Доколко варненската публика харесва Hardcore музиката? Колко и какви хора идват на събитията ви?

За варненската публика бих казал, че още от едно време има влечение по по-тежките стилове музика.  Успявали сме да съберем на парти по над 100 човека, което не е много, но за нашия град е добро постижение. Хубавото е, че варненската сцена има голям потенциал. На всяко следващо събитие виждаме все повече нови лица и това ни кара да продължаваме напред. Освен като DJ и организатор на събития, ти си и продуцент. Откъде черпиш вдъхновение за твоето творчество? Има ли различни музклани направления (освен Hardcore-a), които ти действат мотивиращо за твоето творчество?

При мен вдъхновението идва най-вече от живота ми. Да живееш в България е нещо като предизвикателство, дори направо приключение, което предлага не малко „вдъхновяващи“ моменти. Погледнато от музикална гледна точка, обичам разнообразието и смесените стилове. Често взимам мотиви от различни направления като Drum & Bass. Industrial, Breakbeat, Psytrance и много други, и естествено им придавам по-грубо и hardcore звучене преди да ги вкарам в траковете си.


Какви тракове си подбрал за сета? Защо избра точно тях?

Сета ми е смесица между Drum & Bass и Hardcore, а в него съм включил някои от любимите ми парчета. В момента те представят общо казано музиката, която слушам в момента. Всяко едно от тях малко или много описва това, което виждам и чувствам.


Благодарим за участието ти в нашата MIX-рубрика! Пожелай нещо на читателите ни.

Пожелавам на читателите повече яка музика и силни партита. И също така пожелавам някой ден да се озоват на наше събитие, със сигурност ще им хареса :)

***

МИКСShare on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар