3 години Sketches и нашите впечатления от партито


Партито по случай 3 години от създаването на дръм и басс организацията Sketches се проведе на 6-ти май в столичния клуб "Mixtape 5". Локалните изпълнители, а също и гостите, ни преведоха през интересни сетове в почти всеки един подстил на DnB музиката. Не може да се отрече старанието на организаторите, които се бяха постарали всичко да бъде на ниво. Мероприятието се проведе в голямата зала на заведението. За съжаление, широкото пространство изглеждаше доста слабо напълнено, но явно хората все още бяха в отпускарско настроение някъде в провинцията. За сметка на това, събитието се получи сравнително добре и поднесе поредна доза интригуващи преживявания.

В музикално отношение чухме цели осем артиста. Двама от тях бяха хедлайнери от Румъния и Испания. Останалите момчета бяха представители на Sketches и и други лейбъли от българската DnB сцена. Нека бъдем реалисти! Нашите артисти бяха по-добри! Това е факт, с който може би сме свикнали, тъй като голяма част от хедлайнерите не могат да достигнат нивото на нашите изпълнители, което прави разглезената ни и претенциозна публика незадоволена от повечето чуждестранни изпълнения (по принцип, за повечето събития, не само за конкретното).

В началото на партито чухме едни от най-атрактивните и изпълнявани тракове по партитата в последно време. Това никак не ни очуди, имайки предвид липсата на разнообразие, която забелязваме в последно време на бас-сцената в България (а и не само). В общи линии еднотипният и добре познат Neurofunk се превърна в прекалено голяма атракция за феновете и за изпълнителите, което довежда до едно пренасищане на идентични сетове и селекции в последно време. Почитателите на Neurofunk-a отново се насладиха на любимите си тракове, докато останалите чакаха появата на гостите - Alexander Head и Proton Kid. Може би именно заради това повечето хора влязоха след 00:00 часа.

Партито започна със сета на Dedrex, който даде доста добро начало на вечерта. След него Harsher продължи с други познати за публиката парчета. Началото на събитието определено не беше толкова рязко и агресивно, както сме свикнали по принцип, когато знаем, че организатори са Sketches. Dedrex и Harsher бяха предпочели да открият партито с два Neurofunk сета, като всички сме чували и доста по-екстремни изпълнения от тяхна страна. Но може би ранният час ги накара да не започват събитието с екстремен Hardstep, което е добре от гледна точка на разнообразието на програмата, но някак не доведе до разнообразие в селекцията.Непосредствено след Dedrex и Harsher чухме Scop, който вдигна твърдостта на звученето и представи доста по-тежка селекция, която се отличаваше с мелодичност и разнообразие. Именно в средата на изпълнението на Анатоли, феновете в заведението започнаха да гонят пиковата си бройка (която в интерес на истината не беше много висока, но за сметка на това беше почти константна до края на събитието). Meion също се отличи с интригуващ сет, който се хареса на публиката. Изпълнителят определено се справи добре в техническо отношение и имаше трудната задача да подготви публиката за изпълненията на двамата чуждестранни гости.

Proton Kid продължи сценичното представяне на артистите с интересен Neurofunk сет, представен по добър и динамичен начин. В последните няколко години Дариус коренно промени звученето си и вече не залага толкова много на Hard Bass. С изданията си за Druid Records и Kinetik, румънецът даде заявка, че ще е едно от постоянните лица на Neurofunk сцената. За разлика от повечето си колеги в поджанра, той залага повече на собствена продукция, вместо на втръсналите "свежи хитчета" на големите лейбъли. Адмирации за което!След него зад плеърите се качи и Alexander Head, който ни представи много интензивен и разнообразен сет. Той взриви публиката с тежък Hardstep, откровени Hardcore изпълнения и екстремен Hard Bass, клонящ към Crossbreed. Доста голяма част от публиката се почувства добре по време на изпълнението на испанеца и показа, че това е звученето, което им приляга най-добре. Други обаче бяха на мнение, че Hardcore не бива да се пуска на DnB партита и останаха скептични към изпълнението. Все пак, разнообразието е важно. А Alexander Head определено разнообрази звученето с няколко изправени парчета.


За финал на вечерта бяха избрани последователно Ctrl+J и Sechnia. Ясен пое щафетата от Alexander Head и усмири обстановката с типичния за него Techstep. Явно никой не беше разочарован от смяната на подстила и всички продължиха да танцуват и да се забавляват. Перфектният в техническо отношение Ctrl+J бе заменен от друг специалист - Чечката. Sechnia тотално раздвижи обстановката, след като стартира сета си с доста счупен DnB. Разнообразният му подбор на парчета премина през няколко вариации в 170+ звученето, с което партито бе закрито подобаващо.


В заключение бихме споделили, че на третата си годишнина Sketches показаха стабилно израстване и много голямо разнообразие в изпълненията. Младата организация доказа, че е съставена от артисти с големи възможности, които знаят как да променят настроението на публиката. Определено Sketches изглеждаха доста помъдряли и малко по-пораснали, което си пролича от разнообразното звучене и липсата на Hardstep от началото до края. Партито премина доста добре и поднесе страхотни емоции. Още повече! Беше разнообразно и нееднотипно. Експериментът ни хареса, Дано се задържи и занапред.
Share on Google Plus

About Tsveti Ivanova

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар