TAKEOVER with Âme | YALTA CLUBНа 23-и април столичният YALTA CLUB ще продължи безупречната програма на TAKEOVER концепцията си със завръщането на Kristian Beyer от немските гиганти на еклектичната електроника Âme. Това ще е първото завръщане на гост на TAKEOVER във вече двугодишната история на клубната концепция, откакто на 14.05.2014 г. Nick Curly се превърна в първия гост на поредицата. Едва ли някой би могъл да се оплаче от избора на Кристиан за първото завръщащо се име, след като закри миналогодишния сезон с брилянтния си петчасов микс, завършвайки на бис след като ентусиазмът на тълпата го върна за един последен трак насред вече запалените лампи в Room 2. Все още ме побиват тръпки всеки път, когато се сетя за парчето, с което завърши този прословут сет – Caribou – Your Love Will Set You Free в ремикса на Carl Craig.

Интересното при немското дуо Âme е, че в тандема са събрани двама от най-артистичните електронни артисти на съвремието, но с уточнението, че всеки има собствена роля в участията на дуото. Kristian Beyer, когото очакваме на 23-и април, се занимава с маратонните DJ участия, докато колегата му и близък приятел Frank Wiedemann предпочита свободата на live концепцията на Âme. Това дава възможност на двамата да правят участия под колективното име на дуото независимо един от друг. Това би звучало налудничаво при всяка друга двойка артисти, но не и при Âme, защото членовете му са толкова талантливи, че успяха да покорят и двете класации на Resident Advisor – Best DJ и Best Live Act, като през 2014 г. стигнаха пика си, поставени под номер 3 за най-добър DJ и номер 2 за най-добър Live act – постижение, което никой преди тях не бе достигал. За първи път в историята на класациите един и същи act проби в топ 3 и на двете класации. В обновената класация за 2015 г. читателите на Resident Advisor ги поставиха съответно под номер 9 и 3.

Âme всъщност е вече познато име на българската публика. Освен гореспоменатото закриване на сезон 2014/2015 г. в YALTA CLUB, Кристиан е пускал два пъти и на Horizon Festival – на изданията през 2014 г. и 2016 г. – само преди няколко седмици. Българската публика отдавна е показала афинитет към стила на диджея – пътешествие от еклектични, тъмни и силно танцувални техно и тек хаус тракове с много космически саунд, примесени с дълбоки и много артистични елементи. Не случайно лейбълът на Âme, Innervisions, който основават заедно с Dixon през 2005 г., е един от най-тачените в европейската техно сцена и е от основоположниците на популярния в днешно време саунд на артистичното техно, подкрепян мощно от Dixon, Tale of Us, Stephan Bodzin, Recondite, Scuba, Mind Against и др.

За подгряването ще се погрижат момчетата от TAKEOVERLiubo Ursiny, Philip Chernikov и Valdy, които слушаме често, но всеки път успяват да ни изненадат с нещо ново, независимо кой от тримата ще е зад пулта. За последно чухме Ursiny преди Hot Since 82 на 01.04 и останах страшно доволен от начина, по който плавно вдигаше оборотите, а с това и интереса на публиката. Както винаги, подгряващите сетове в Ялта си струва да се чуят, а и все пак е хубаво да покажеш съпорта си към хората, които правят всичко това възможно.


Хубаво ще е да уточня няколко неща за новата цялостна клубна концепция – билети вече не се продават предварително. В клуба се влиза само с вход. Идеята е фейсконтролът да си запази правото да откаже вход на личности, които са прекалили с алкохол или забранени субстанции, тъй като досега това не беше възможно – ако имаш билет, длъжни бяха да те пуснат. С прокарването на тази доста по-ъндърграунд концепция, чиято цел е да започне изграждането на клубна култура по западен модел, навлезе и идеята за членски карти, които дават възможност за 50% отстъпка от входа на всяко парти на YALTA и +1 гост, който влиза с вас безплатно. Вратите отварят в 11 вечерта, на централния вход на YALTA.

Лник към събитието във Facebook: цък
Share on Google Plus

About Tzvetozar Cherkezov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар