Зад кулисите на One Man Party

Иван Шопов разкрива някои от тайните на своя 7-часов проект


Следващият уикенд (15-ти април) ще се проведе третото поредно издание на One Man Party. Този път събитието ще предложи много нови емоции, тъй като 7-часовият сет на Иван Шопов няма да бъде индивидуален. В него ще се включат някои негови колеги, с които артистът има сходни виждания за създаването и представянето на музиката. Спектакълът ще започне с Live Ambient сесия на Ivan Shopov и MyTrip. Dubstep превъплъщението Balkansky ще бъде подкрепено от ансамбъл "Авигея", които ще разнообразят дълбокият бас с вокални етно-мотиви. Drum Kid ще представи своята Techno визия съвместно с 80's Clash, а за финал на сцената ще се бъде взривоопасното Hardstep дуо Ogonek & COOH.

Благодарение на съорганизаторите от EventEase отново имахме възможност да вземем интервю от Иван Шопов. След като преди One Man Party vol. 2 представихме музикалните му инкарнации в две части, сега се съсредоточихме главно върху колаборативната му работа с неговите колеги на сцената и в организирането на мероприятието. Напомняме ви, че все още можете да закупите билети за събитието както в мрежата на Eventim, така и в магазин "Яко" на ул. Граф Игнатиев. Цената е едва 15 лева, а емоцията от събитието ще е безценна!

Момент от One Man Party vol. 1, преди около година


Кога и как се роди идеята за One Man Party?

Оригиналната идея се роди преди 4-5 години, когато реших да направя парти със всичките ми проекти в една вечер. През миналата година с EventEase решихме да възродим идеята и да я изведем на по-високо продукционно ниво, като всеки път партито да става все по-добро и интересно.


Какви трудности срещнахте при изпълнението на проекта?

Аз лично никакви.


В третото издание на събитието, освен теб, на сцената ще има и други артисти. По какъв начин смятате, че те ще допълнят изпълнението на основния артист?

Всички музиканти са приятели и съучастници в изграждането на това парти. Всеки ще допренесе с неговия индивидуален стил в лайв изпълненията и музиката ще пропътува през съвсем нови живи територии.

MyTrip

Ambient е доста различен стил от останалите три в програмата. Какво в тази музика ви впечатли, за да се отдадете на нейното създаване?

За мен липсата на отчетлив ритъм е водещото, при нея ритъма идва от сърцето на слушателя, стига да се заслуша.


Стилът се отличава с особена тъмнина и дълбочина. По какъв начин творчеството на Ivan Shopov и MyTrip се идентифицира с тези белези?

И двамата обичаме да стоим на тъмно с музиката ни и тя да свети като неонова светлина в мрака.
Двата техно-проекта в събитието (Drum Kid и 80’s Clash) имат доста общи черти, но и се различават по много компоненти. Какви са основните ви допирни точки и с какво мислите, че ще можете да допълните изпълнението си?

Усещането за хармония и ритъм в музиката като цяло. Мисля че много добре ще се усетим и на живо, когато ще съчетаем нашите елементи по абсолютно нов начин, и това е интересното - всеки да намери собствения баланс спрямо другите музиканти.

С 80's Clash предпочитате да представяте творчеството си с Live performance. Какъв заряд дава този подход и защо е толкова търсен на Techno сцената?

Техно музиката се е родила на сцената и там се чувства най-комфортно. Музикалните пътища по които ни отвежда този стил са хипнотични и безкрайни, като вселената.Преместваме фокосът върху съвместното ти изпълнение с 'Авигея'. Къде е мястото на фолклора в електронната музика (и респективно, на фолклорната музика в електронната)? 

Местото им е при младите хора и тяхната любов към родината и българското. Това е просто мост, които ние построяваме за да ги преведем на това вълнуващо пътешествие.


На какво сте заложили по време на съвместното си изпълнение? 

Предимно репетирани неща, но ще има и мегдан за свободни неща - изненадваме се един друг и се забавляваме от сърце.

Мислите ли да продължите своята колаборация и за в бъдеще?

Определено!
Ogonek & COOH са важна подпорна колона в развитието на българският Drum and Bass. Кога и как се срещнахте и защо решихте да създадете своя общ проект?

Когато дойдох в София се запознах с Валери покрай един приятел от подготвителните ми курсове за художествената академия. Един ден си разменихме касетки с наши записи на Попа. После се видяхме пак и решихме да направим съвместно участие, на което да пускаме само наша музика. Така с времето се разви и проекта, с много живи изпълнения и колаборации в студиото.


Вие сте част от DnB сцената още от самото й зараждане. По какъв начин се промениха нещата в България през тези години?  

Всичко цъфна и върза. Сега всички берем плодовете на тази култура и сме щастливи, че е имало кой редовно да я полива с обилно количество партита и качествена музика и звук.


Преди години вие имахте съвместна 7-часова вечер, озаглавена Scary Music. Има ли вариант да видим нов подобен общ спектакъл от вас двамата?

Защо не. Стига да ни се наместят програмите и басовете :)
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар