Bass Blog Special #3, mixed by Chadelly

Chadelly е едно от новите имена на  българската Drum and Bass сцена. Нейният път като DJ започна преди няколко месеца, когато тя се сдоби с конзола и стана част от множеството DnB-DJ-wana-be, залели страната в последно време. За разлика от своите колеги, Ели се отдаде на своето хоби и надрасна многократно уменията на всички, зациклили в света на лаптоп-диджействането. Още с началните си сетове, Chadelly показа, че има поглед върху подбора на селекцията си и не би се задоволила да миксира само познатите на тълпата тракове. Още откакто направи своите първи стъпки, започнах да я ръчкам да направи сет за Bass Blog Bulgaria. Миксът щеше да е готов до няколко дни.

Няколко месеца по-късно, сет от Chadelly не видяхме, но тя вече беше захвърлила своята конзола настрана и правеше началните си опити за смесване с плеъри. Ели се превърна в един от многото артисти, които коват своите умения в Tonstudio 2, където в момента се случват доста интересни неща на българската Bass сцена. В звукозаписното студио на 7-ми километър своите тракове правят Warfare Recordings. Оттам Targy и EXo водят предаванията по HMSU Radio. На това място за записвали и репетирали голяма част от на-големите артисти в България (не само в DnB и Bass средите). Именно затова, изобщо не е тайна, че Chadelly напредна толкова бързо в своята амбиция да се превърне в разпознаваем артист.

Въпреки нейният растеж, сет от нея не получавахме. За разлика от нахъсаните "дай-да-пускам" младежи с пълна липса на техника и умения в структурирането на сет, Chadelly не се буташе за изява, докато не стана сигурна в себе си. Няколко партита по-късно (две или три от началото на годината), подплатени с множество репетиции, Ели се превърна в достоен за уважение DJ. Редица големи имена на сцената я определят като един от най-добрите млади артисти в страната. Не са малко и тези, които казват, че тя е единственият newcomer, който заслужава да е на сцената и би имал някакво бъдеще като изпълнител.

В момента Chadelly е част от нашето DJs Crew, което е изградено само и единствено от нови, изграждащи се и все още непознати лица за публиката. След няколко месеца обещания, чатове, оправдания и очакване, Ели най-накрая даде сет за платформата ни. Миксът й е изпълнен с доста страховити тракове, представящи дълбочината на DnB музиката. Няма ги познатите "резачки" и "hype-тракове", но за сметка на това Chadelly показва в пълна степен каква е работата на един DJ, а именно да представя музика, не само да я пуска.

Страхотен сет! Надяваме се да има много повече подобни както от нея, така и от Dissociation и Simoon! Приятно слушане!

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар