Warfare Recordings: 2 години по-късно


15-ти март 2014-та година. Флаерите на предходните партита казваха, че Underground Warfare организират първото парти на техния нов проект: Warfare Reordings. Изглеждаше интересно. Гост беше Insom. L 33 също бе част от нещата. Ogonek & EXo от HMSU също бяха на линия. Имаше го и целият екип, който се очакваше да се изявява под тага Warfare Recordings. Малката зала на MIXTAPE 5 едвам побра всички желаещи да се насладят на Neurofunk селекцията, а launch партито мина повече от добре. След няколко месеца дойде и първият релийз. В момента чакаме шестия. А със сигурност след него ще има още много положителни изяви от страна на българския лейбъл.

Две години по-късно Warfare Recordings празнуваха своя Рожден ден. Мястото беше същото - MIXTAPE 5, но залата беше различна. Сцената в A Side беше украсена с Underground Warfare винили. Insom отново се очакваше да бъде хедлайнер. За първи път в България очаквахме да чуем и сънародникът му Myselor. Списъкът с чужденци се запълваше от сърбите Creeping Ruin, а EXo представяше планетата, от която е кацнал. Мощен line up, подкрепен от тримата създатели на Warfare Recordings: Funk Aesthetics (или иначе казано: Faith, Pandemic и Techdown). В навечерието на Broken Balkanz, това събитие представи огромна част от силата на изпълнителите в региона, което само по себе си може да се възприеме като далечна "загрявка" за летния фест.

Партито започна по план, в 22:30 на сцената бяха Faith и EXo. Двамата показаха страхотен синхрон, въпреки различните си стилови насочености. Представителят на Warfare показа за пореден път афинитета си към разнообразният и труден за намиране Neurofunk, докато гостът от HMSU и Mirizma разнообрази звученето с няколко дълбоки трака, смесени по превъзходен начин. Началото беше повече от добро! Въпреки, че всички бяха дошли, за да слушат динамични и високо дигитализирани парчета, никой не се оплака от минималистичните отклонения в дълбините на мощния бас.

В следващите сетове нямаше нужда от разнообразие. Всички бяха жадни за Neurofunk и го получиха със силна Tripple Drop доза от сърбите Creeping Ruin. Nerf & Rcallz се бяха подготвили подобаващо и изнесоха впечатляващ сет, който се хареса на присъстващите. Дуото излезе за пръв път в целия си състав в София. Проектът дебютира на българска земя миналото лято, когато Данило беше част от Broken Balkanz. Сега b2b сесията им донесе пълният заряд на Creeping Ruin в MIXTAPE 5 и всички се наслаждаваха на бруталната им Neurofunk селекция. Е, имаше и малко "Pidgeon Funk" (така двамата наричат HalfStep-a заради движенията с главата, които предизвиква), но всичко беше в умерени граници.

За трета поредна година Insom беше хедлайнер в България. Предишната му визита беше на Стамболова поляна преди няколко месеца. Този път артистът отново бе част от силно Warfare Recordings парти. Превърнал се в любимец на феновете в България, педантичният Neurofunk специалист отново зарадва всички присъстващи със силен сет, изпълнен в голяма степен с негови авторски парчета. Партито беше в своя абсолютен пик. Всички се забавляваха с чутото през колоните. По-младите и по-надъханите (да си надъхан ... сеш'се ... вдишваш, задържаш и се стараеш да не кихнеш) размятаха крайници навсякъде, други бяха по-умерени и внимателни с действията си, но всички се забавляваха по своя си начин.

След познатите лица трябваше да видим и някой дебютант на българска сцена. Myselor подхвана високата емоция, която беше създал Insom и продължи гръцката серия по подобаващ начин. По всичко изглежда, че публиката ни вече си има поредният любимец, роден в южната ни съседка. След ветераните Disphonia и Insom и направилият добро впечатление на феста миналата година Tsaros, Myselor влезе в сърцата на отворената към Neurofunk общественост в България. Сетът му се прие повече от добре, а страницата на събитието във Facebook продължава да показва, че тълпата е харесала изпълнението на артиста.

За финал видяхме Pandemic и Techdown. По мое мнение началото и края на партито са най-ключовите моменти в програмата и голямата отговорност в тези две части трябва да пада на организаторите. Warfare за пореден път си откриха и закриха събитието сами, без да имат нужда някой да върши "черната" работа. А в случая, нямаше нужда. Момчетата от лейбъла се справиха повече от добре със задачите си. След високоинтензивния сет на Любо и Марто, дойде време за закриващ Mashup, в който дори се включи и Insom. Партито беше продължено с почти половин час, а запалените лампи в MIXTAPE 5 не успяха да накарат хората да си тръгнат навреме. "Можеш да спреш наркотиците, но не можеш да спреш наркоманите", както казва една нова българска поговорка. Купонът се пренесе пред входът на заведението, където, разделени на няколко колонка-групички, Neurotamin феновете обсъждаха вариантите за надъхващ (сеш'се, вдишвай!) афтър.

За пореден път Warfare Recordings / Underground Warfare подариха на феновете си смазващо събитие с необходимото количество и качество на чуждестранните гости. Серията през 2016-та започна с Battle of The Labels 2, бе продължена с визитата на Zombie Cats и за момента приключва с Warfare Reordings 2nd Birthday, но определено организацията привлече огромно влияние върху себе си и феновете тръпнат в очакване на следващото силно събитие, дело на ударната Neurofunk бригада. Дали ще има такова и кога ще бъде ще се разбере след време. В момента очакваме официалното издаване на WFR006, което се очаква да излезе съвсем скоро и е съставено от два трака, продуцирани от Space Journey:

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар