Tru Thoughts (DJ Drumset Vision) @ Bar Backyard (25.03, 22:00)


Bar Backyard е единственото заведение в София, съсредоточено изцяло върху Bass музиката. Въпреки, че много локации са домакини на подобен род събития, само в заведението на ул. "Шишман" №22 се предлага постоянна емоция, свързана с множеството разклонения на Dub музиката. Естествено, Drum and Bass е най-силно застъпен в месечната програма. Поне веднъж седмично във венюто се провеждат силни вечери, свързани с този музикален стил.

В рамките на три седмици в заведението ще се случат три доста интересни Bass мероприятия. В петък (11-ти) Chibook & Monotype празнуваха своя Рожден ден в компанията на белгийците Simkai & Mamoet, както и свои приятели от локалната сцена. На 18-ти предстои Рожденият ден на Liquidizer с гостенки в лицето на Emma G & Collette Warren. Поредицата приключва на 25-ти с проекта Tru Thoughts, който е нещо ново за програмата на заведението.

Tru Thoughts всъщност е колаборация между небезизвестните Unkle Billy (DJ) и Julydrummer (барабани). След няколко съвместни участия, двамата врачанци решиха да предприемат стъпката с организирането на вечер, съсредоточена върху покриването на разнообразен музикален сет с живи барабанни партии. Очаква се в селекцията на Unkle Billy да бъдат застъпени множество стилове, сред които са любимите му Hip-Hop и Funk. През годините артистът се е доказал като абсолютен меломан, който умее да смесва всичко, така че винаги са възможни изненади и вмятания от други музикални течения и направления.

Каквото и да ни е приготвил изпълнителят зад пулта, Julydrummer трябва да покрие със синхронни живи изпълнения. Колаборациите между музикални инструменти и дигитална селекция е нещо отбягвано от повечето артисти, но членовете своеобразното врачанско дуо са се доказали като телепати, умеещи да четат мислите си и да предугаждат хода, темпото и настроението на своя колега в хода на развитието на съвместното им изпълнение. Освен музикалната част, към изпълнението ще бъде добавена и специална визия, която е създадена специално за повода и ще върви по време на сета им.

Освен комбинацията от разнообразна селекция, подплатена с барабанни секции, в събитието ще се включат още двама изпълнители, родени в подножието на Врачанския балкан. Това са Paramether и Brigx, които от своя страна ще представят интензивна Drum and Bass селекция. Хората, които не четат редовно сайта ни, биха си помислили, че когато bpm-ът скочи около 175, Julydrummer ще хвърли палките и ще бъде безсилен да догони темпото. Нищо подобно! Неведнъж сме описвали събития, в които барабанистът е бил част от Drum and Bass сет, а няколкото ни присъствия на подобни изпълнения са показали, че музикантът няма абсолютно никакъв проблем с по-интензивната подредба на високоскоростния басс.

DJ Drumset Vision ще се проведе на 25-ти март (петък). Стартът ще бъде даден след 22:00, а входът за всички желаещи да се насладят на добрия музикален вкус на четиримата артисти ще бъде 5 лева. Напомняме, че Bar Backyard има нова визия и предлага малко по-широко пространство за танцуване, така че, ще има място за всички. Заповядайте!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар