Natty & JFF inna Unity Session @ Live & Loud (31.03, 21:00)


Саундсистемите са абсолютният фундамент, върху който е изградена цялата световна Bass и Rave култура. За съжаление тези музикални направления пристигат в България далеч след епохата на своето ранно изграждане и естествено, основите двете течения са изгубени някъде в последиците от Студената война. В страната ни (както и в много други държави) липсват корените на Bass културата и се набляга главно на вайб и настроение. Това, разбира се, е абсолютно нормално и разбираемо. Въпреки всичко, в последните няколко месеца, две саундсистеми се опитват да запознаят хората с духа и мистиката на "старите времена", когато всичко е било Dub и Dub-ът е бил всичко!

Natty Soundsystem & JFF Soundsystem се появяват на българската сцена наскоро. Въпреки това, двете системи носят духа на корените на Bass музиката по начина, по който са създадени и по начина, по който се развиват (това ще разгледаме в отделен материал). Двете колонни композиции вече имат няколко партита в кратката си история. През лятото на 2015-та те дори застанаха една срещу друга в своеобразна битка в Маймунарника. В края на месец март (31-ви, четвъртък) Natty Soundsystem & JFF Soundsystem за първи път ще свирят заедно и ще покажат обединената си мощ в Unity Session.

Домакин на събитието ще бъде клуб Live & Loud (доскоро познат като Cosmo, където Metafiziq имаха свое парти), а началният час е 21:00. Освен двете системи, подкрепени от своите селектори (Genati за Natty и Don D за JFF), на сцената ще видим и три високоуважавани MC-та: Zafayah, NRG_D и Kappa Irie. Стиловата насоченост може да бъде определена образно като Reggae, но със сигурност ще звучи и доста дълбок Dub, подкрепен с много бас и силни вибрации. Входът за събитието ще бъде 4 лева и 20 стотинки (накратко - 4.20). Събът ще е мощен, посланието също!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар