ГУМЕНИ ГЛАВИ оживяват на сцената на *MIXTAPE 5*

Най-култовите парчета от творчеството на Гумени Глави ще бъдат изпълнени от FARS, LOGO5, FEEL, YOKO и WOSH MC със специален гост-ветеран DJ DIDO D

На 1-ви април в клуб *MIXTAPE 5* ще бъде домакин на обединяването на два свята от любовта към истинския хип-хоп. Едни от най-успешните представители на ню-скуул генерацията ще излязат на сцената на A-SIDE, за да представят творчеството на олд-скуул легендите ГУМЕНИ ГЛАВИ. Специален гост в хип-хоп зрелището ще е DJ DIDO D – един от най-колоритните членове на варненската формация, който ще изпълни вечния хит „ДАНИЕЛА“. Вдъхновени от култовите рап химни като: „Извинявай скъпа", „Ще му разбия главата", „Лятото е супер", „Гуантанамера" и др., любезно ще се включат едни от най-успешните представители на съвременния български хип-хоп. FARS, LOGO5, FEEL, YOKO и WOSH MC ще се качат на сцената, съпроводени от специално подготвените за събитието аранжименти и живо изпълнение на OGI 23, рап инструментали на ALGORIDDIM и олд-скуул рап селекция от XONIC.
ГУМЕНИ ГЛАВИ В началото на 90-те, когато в България все още никой не е чувал за музикална индустрия, камо ли за специфичен стил такава, едни момчета от варненския квартал № 41 носят широки тениски и смъкнати дънки, танцуват странни танци върху главите си и мнозина ги сочат с пръст. Вальо Кита и Мишо Шамара се събират в брейк-денс формацията ГУМЕНИ ГЛАВИ, без да подозират, че впоследствие тя ще се превърне в една от най-успешните рап банди у нас. Безспорно виновни за създаването на родната хип-хоп сцена, Гумени Глави отварят напълно нова ниша за други рап изпълнители, сформират задължителните рап кланове и раждат изцяло ново субкултурно течение в България. През 1994 година варненските рапъри издават дебютния си албум "Квартал No41", с който стават най-продаваната българска рап група. 

Гумени Глави се радват на невиждани за времето си успехи – скорострелно постигнати гигантски продажби и огромна фенбаза. Кратко след това обаче, обстоятелствата ги принуждават да се разделят. За радост на всички фенове само година по-късно се събират отново, за да запишат и издадат албума "За повече пари", където освен Шамара и Кита към групата се присъединява DJ DIDO D. Миксовете и скречовете на DIDO D са пряко отговорни за създаването на вечни рап хитове като: „Даниела“, „Трета Вежда“ и „Гуантанамера“. За да възроди култовото творчество 20 години по-късно, именно DJ DIDO D е поканен да се включи в трибюта на ГУМЕНИ ГЛАВИ на 1 април в клуб *MIXTAPE 5*. Ветеранът от Гумени Глави елегантно ще подаде топката на съвременните хип-хоп представители с оригиналното изпълнение на „Даниела“.Музикалното оформление този път е в ръцете на ALGORIDDIM и неговите специално заформени олд-скуул рап инструментали, които ще ни пренесат в далечната 94-та. Върху тях с живо изпълнение ще се включат музикантите от OGI 23, които ще изсвирят всичко в нов аранжимент, за да съдействат на съвременните хип-хопъри в тяхното изпълнение. За да започне и завърши подобаващо тази рап вечер, DJ XONIC се е погрижил за специалната селекция от олд-скуул хип-хоп. FARS Момчетата от „Младост“, израснали с албума “Квартал No41“, впоследствие пречупили олд-скуул-а във фънки хип-хоп ала ФАРС, ще изпълнят част от вдъхновенията си във вечерта на 1 април. LOGO5 LOGO5 сами определят стила си като пост-модернистичен манифест с елементи на неосведоменост, но критиците го определят като класически нестандартен хип-хоп. Представителите на ню-скуул грамотния хип-хоп ще се изкажат по теми като: „Бос на асфалта“, „Ракия“ и „Не се мисли за Брус Уили“, за да разрушат всеки мост между себе си и варненските „гамени“. FEEL, YOKO и WOSH MC Нашумели с пиперливия си език и невъздържано поведение, тримата са обещали да се „разклатим добре“ в навечерието на деня на шегата. Като притежатели на аудио касетки с първите албуми на групата и до ден днешен, те с радост ще ви докажат, че „Може да си грозен“, но „Лятото е супер“ и „Никой никъде не може да ги спре“.Следете събитието на: https://www.facebook.com/events/677691502373235/ Билети предварителна продажба: 8 лв. в мрежата на Eventim *Препоръчва се предварителното им закупуване, заради ограничения брой.  Цена на билетите на вход: 12 лв. (При останала наличност) **Политика за достъп на непълнолетни тук: http://on.fb.me/YDzVEe Facebook: FB.com/MIXTAPE5 YT: https://goo.gl/0y3sBi Instagram: https://www.instagram.com/clubmixtape5/

Източник: *MIXTAPE 5* PR Team
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!