[Q&A] Gentlemans Dub Club: Промотираме втория ни албум


Интересно събитие се очаква да се случи в София след броени дни, а именно гостуването в клуб Терминал 1 за първи път на живо на английската реге-ска-дъб група Gentleman`s Dub Club. Свързахме се с вокалиста на бандата Джонaтан Скрачли, за да ни сподели какво се случва около тях и с какви очаквания пристигат в България.


Здрасти Джони. Ако не греша в момента сте в тур буса, накъде пътувате?

Здрасти! В момента сме на път за Шефилд, където ни очаква голям концерт довечера. Снощи бяхме в Лондон за един от първите ни самостоятелни концерти и наистина беше страхотно. Като цяло привършваме турнето, с което промотираме втория ни албум, The Big Smoke.

Звучи страхотно! Кажи ни с какво се отличава звукът в The Big Smoke от този на предишни ви издания?

В The Big Smoke опитахме да придадем малко по-меко реге и дъб звучене на музиката ни. В предишните ни неща можете да чуете доста електронни елементи, които в голямата си част отсъстват от новият ни албум.

Групата съществува от 10 години, и интересен факт е, че всъщност вие сте хедлайнери на големи фестивали като Outlook и Bestival преди да сте издали каквато и да е била музика. Как се случи това?

Да, наистина е така. В Англия, и в частност в родния ни град Лийдс, има страхотно развита ъндърграунд реге и дъб сцена. Започнахме групата  едва ли не на майтап, свирихме по купони, барчета и общо взето навсякъде, където можехме. Оказа се, че хората се кефят на това, което правим и нещата бързо ескалираха и си изградихме добра репутация на лайв банда. От там нататък всичко стана по-лесно и няколко години след това влязохме в студио и записахме първия ни албум.

Както споменах, през 2016-та година празнувате 10 години заедно. Обмисляли ли сте да направите нещо по-специално?

Всъщност не, но идеята ти е яка и определено ще помислим над това!

Какво очаквате от първото ви гостуване в България?

Всъщност аз съм идвал като MC преди няколко години, но това ще е първият ни път с цялата група. Били сме на доста места, където не сме особено известни и винаги се е получавало супер, затова разчитаме на универсалния език наречен музика, за да създадем връзки с местната публика. Наистина нямаме търпения да се видим след няколко дни!

Българската публика също се чуства така, успешен концерт довечера в Шефилд и благодаря за отделеното време. Ще се видим след няколко дни!

***

Благодарим на Club Terminal 1 за възможността да публикуваме това интервю!

Събитието във Facebook
Повече информация за партито

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар