Broken Balkanz 2016: Първата порция артисти


Вече са известни някои от артистите, които ще вземат участие в шестнадесетото издание на Broken Balkanz. Събитието ще се проведе между 22-ри и 24-ти юли на Стамболова поляна, в близост до хижа 'Момина Скала', на няколко минути от Златните мостове и Боянският водопад (или иначе казано, където беше и предните три години). Миналогодишният епизод (юбилеен, петнайсти) на събитието имаше доста експериментален привкус, тъй като абсолютно всички артисти на сцената бяха родом от Балканският полуостров. Тази година статуквото ще е разчупено и отново ще видим 'хедлайнери' от малко по-далечни страни. Ето и имената на първите обявени артисти:

Миналата година дуото Telekinesis беше представено от Markoman. Сетът на артиста беше доста противоречив и донякъде допълни клишето, че 'най-големите имена на феста се представят най-зле'. За да отсрами изявата на своя колега, тази година на сцената на Broken Balkanz ще се появи Smooth. Словенецът се радва на зашеметяваща солова кариера и е един от водещите изпълнители на Viper Recordings. С множество солови издания, както и такива с Telekinesis, артистът отдавна си е заслужил славата на един от най-значимите продуценти, родени на Балканите в близките няколко години.

Вторият хедлайнер са дълго очакваните италианци от Hallucinator. Sygo и Nk са сред любимците на българската публика, особено на по-младата част. Миналата година двамата психопати издадоха своя дебютен албум чрез лейбъла Yellow Stripe, озаглавен 'The New World Disorder', а траковете им от последното им издание за португалския лейбъл ('Fuck the System EP') се превърнаха в химни за младото поколение бассери. Преди няколко дни в продажба излезе и 'Satanism EP' за PRSPCT, а по всичко личи, че двамата маскирани ще има с какво да зарадват изжаднялата за Hard Bass българска публика.

Въпреки, че е представител на силната гръцка сцена, чийто артисти са редовни участници на Broken Balkanz, MS Dos никога до сега не е бил част от състава на този фестивал. Миналата година взехме интервю с Insom, който определи сънародника си за един от най-добрите млади продуценти в световен мащаб. Самият младеж не спира със своите издания за различни международни лейбъли. За разлика от останалите добре известни гръцки артисти, MS Dos не се е насочил към Neurofunk звученето, а се старае да изгради име в Liquid и Liquid Funk направленията. За момента не можем да кажем, че изпълнителят е голяма звезда в бизнеса, но определено е уважавано и разпознаваемо име!

От българска страна също си имаме своите големи имена. Иконите на Hard Bass сцената COOH и Ogonek са неизменна част от фестивала. Този път те ще представят самостоятелни сетове. Неспиращият със силните издания за големи Neurofunk лейбъли L 33 също ще е част от събитието. Няма как да минем без дуото High Roll, които набират все по-голяма международна известност. Друг балкански Liquid специалист, получил световно признание е Funkware и за щастие ще можем да чуем и неговата мелодична селекция.

Винаги сме твърдяли, че да си 'продуцент' и да си 'DJ' са две коренно различни неща. Когато имаш своя продукция, сетовете ти са изпълнени с нея, както и с такава на лейбълите, за които издаваш. Когато си 'само DJ' обаче ти имаш отговорността да представиш разнообразна музикална интерпретация, която да е проекция на твоите виждания за избрания музикален стил. Абсолютни феномени в това отношение са последните трима артисти от първата порция участници на Broken Balkanz, а именно EXo, Targy и Acidtrip. А те тримата знаят как да подредят сет и селекция!

Вижте още:

Събитието във Facebook
Пълно отразяване на Bass Blog Bulgaria
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар