3 years Sketches @ *MIXTAPE 5* (06.05, 22:00)


Вече близо три години, Sketches са част от Drum and Bass сцената в България. Организацията стои зад няколко силни и запомнящи се партита, а артистите й са били част от множество мощни мероприятия. Въпреки, че крюто се свързва главно с по-тежко звучащият Drum and Bass, на партитата им са се изявявали редица артисти, представящи разнообразни нюанси на музикалното течение.

Да, Sketches винаги е била насочена към развитието на българската сцена и откриването на млади таланти. Щрих по щрих Scop, Shibby, Dedrex, MeionSechnia и компания не спират да добавят детайли към своята скица. А самата скица вече има цели три издания. Помня първият им  Рожден ден, който събра стотина човека във вече затворения Bar Blow. Година по-късно, във Fabrica 126, публиката беше доста по-многобройна, а организацията представи няколко свои нови артисти и покани машината COOH, който беше специален гост за вечерта. Но, всичките партита, които са излезли от лабораторията на крюто, са се запомняли с определението "локални".

Но не и този път. За първи път в кратката си, но динамична история, Sketches ще поканят гости от чужбина. Те ще бъдат хедлайнери на третия им Рожден ден, който ще се проведе на 6-ти май в *MIXTAPE 5*. Да, определено мястото в подлеза на НДК домакинства на повечето от най-интересните DnB и Bass събития за годината в страната. След няколко седмици, в голямата зала на заведението ще можем да чуем "съседът" Proton Kid и испанецът Alexander Head. Много хора свързват Дариус с Hardstep изпълненията му, но в последно време румънският продуцент се е насочил към създаване и смесване главно на Neurofunk. Естествено, добре познатият на българската сцена артист е запазил афинитета си към екстремното звучене, което личи в новите му издания за Druid Records, Kinetik и други.

Alexander Head от своя страна гостува за пръв път в България. Той е част от испанската Bass сцена, която още отдавна се е ориентирала към екстремните звуци. Артистът е част от големите лейбъли PRSPCT, Necrolog1k и Kinetik и определено има усещане към агресивните кикове и снеъри. Заедно с двамата гости, на сцената ще видим българските им колеги от SketchesScopCtrl+JDedrexMeion и Sechnia, както и представителят на Techsys Recordings - Harsher.

Началният час на събитието е 22:00, а достъпът ще е на стойност 10 лева (12 - след полунощ) и ще се заплаща на място. По план събитието ще продължи до 06:00 часа сутринта, но както много добре знаем, доволната Bass публика трудно си тръгва навреме!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар