Третото издание на One Man Party ще се проведе на 15-ти април в MIXTAPE 5


One Man Party е съвместна продукция на EventEase и Иван Шопов, в която изпълнителя разкрива всички свои индивидуални образи като музикален продуцент чрез непрекъснат седемчасов сет. През годините роденият в Троян артист е показвал многократно своя афинитет към музикалното и изобразителното изкуство. Иван Шопов е част от множество успешни проекти, които са оставяли и продължават да оставят своята следа в историята на музиката. От тежките LOOH и Ogonek & COOH, през експерименталния Underhill и акустичния Project Zenith, та чак до музицирането на денс-спектаклите на DeridaNirvana Project (с пианистката Aysedeniz Gokcin) и феноменалния музикално-визуален перформънс БALKANSKY, любимецът на българската публика отдавна се е доказал като успешен изпълнител в множество стилови направления. Повече за колаборациите на Иван Шопов можете да намерите в това интервю.

Освен като част от множество музикални формации, Иван Шопов може да се похвали с четири  успешни солови проекта, съсредоточени в продуцирането на електронна музика. Най-известен от тях е псевдонимът му COOH, с който артистът се превърна в световна марка за висококачествен Hardcore Drum and Bass. Друга басова инкарнация на Иван е дълбокия Balkansky (Dubstep). Live Techno произведенията му под името Drum Kid вече откриха своята голяма фенска база, а най-новата му ambient проява Ivan Shopov представя влечението на музикалния феномен към медитативните и космически разтеглени тонове. Повече за индивидуалните прояви на Иван Шопов можете да намерите в това интервю.

На 15-ти март в голямата зала на MIXTAPE 5 ще се проведе третото издание на поредицата One Man Party. В нея (за пореден път) Иван Шопов ще покаже своите гениални превъплъщения в продуцирането на електронна музика. Този път обаче спектакълът ще е различен, тъй като на сцената ще има и други артисти. 7-часовият сет на водещият изпълнител ще бъде подкрепен от негови приятели, които ще се включат в определените сегменти на вечерта.

По традиция One Man Party стартира с Ambient сет на Ivan Shopov. В live представянето на удължените музикални тонове ще се включи MyTrip. Ангел Симитчиев (както е името на артиста) вече дълги години е сред водещите имена на българската Ambient сцена. Близо 10 години изпълнителят показва своите творчество и виждания на редица събития, фестивали и лекции. Подобно на Ivan Shopov, MyTrip също има склонност към импровизациите на живо, което със сигурност ще даде необходимият старт на една незабравима вечер.

Постепенно към атмосферите ще бъде добавен и доста бас, както и разнообразни kick-ове и snare-и. От Ambient & Drone, звученето ще прелее към мелодично и интригуващо Techno, което противно на общите схващания, звучи доста разнообразно, когато е изпълнено от Drum Kid. 80's Clash също са специалисти в това направление на IDM-a и показват афинитет към стила, с включване на повече от 4 непрекъснато повтарящи се звука в даден трак. Чрез своя проект Иван представя по модерен начин звученето на Techno музиката, от времето когато се е влюбил в този стил. С огромна дълбочина и плътност, сета на Drum Kid ще се сблъска за пръв път на живо с Dub Techno звученето на Димитър Славков (Dickie) и Калоян Гаврилов (Kanz), които заедно формират дуото 80's Clash.

Dubstep проектът Balkansky се характеризира с доста фолклорни семпли и елементи. За да подсили звученето от Троянския балкан и други области в България, Иван Шопов е поканил фолклористките от Avigea, които да добавят етно мотиви към 140 bpm сета му. Александра Василева, Ралица Кирилова, Милена Великова и Сибина Раденкова постепенно се превръщат в разпознаваеми лица на българската фолклорна сцена. Вокалният квартет вече е бил част от редица фестивали в страната, но за пръв път ще се включи в подобно клубно събитие с подчертано електронен характер.

Много хора ще дойдат на събитието специално за финала на вечерта. Тогава на сцената ще бъде ... Иван Шопов, разбира се, който ще влезе в образа на Hard Bass иконата COOH. Проектът стана известен още в началото на 21-ви век. Тогава Иван работеше в тясна колаборация с друг талант на тежката електронна музика - Ogonek. Година след година популярността на двамата артисти растеше неимоверно. Те станаха част от организацията HMSU и издадоха релийзи за редица големи лейбъли. В последно време двамата наблегнаха на индивидуални изяви. Въпреки, че заедно са изиграли огромно влияние върху развитието на DnB културата в страната в страната, Ogonek & COOH не са излизали в съвместен b2b сет вече повече от година. Редица басери очакват тази проява с нетърпение и със сигурност едвам ще дочакат края на предишните три части от седемчасовият сет, за да се насладят за пореден (а някои дори за пръв) път на ударната колаборация между Валери и Иван.

По време на събитието ще бъде организиран и щанд, на който можете да закупите артикули от друга творческа страст на Иван Шопов - рисуването. Артистът е известен с детайлните си графики, а отскоро започна да представя и акрилни платна. Освен картина на твореца, феновете ще могат да си закупят и артикули на GOLOKA, където Иван Шопов стои зад визията на една от последните колекции - Mystic Cruise. На щанда ще има и музика на различни твърди носители, както и други артикули, които биха предизвикали интерес у феновете на абсолютния творчески гений.

Събитието е с начален час 23:00. Билетите са пуснати в продажба, като цената им е 15 лева. В магазин Яко (на ул. Граф Игнатиев) могат да бъдат намерени промоционални бройки на стойност 12 лева. Побързайте! Количеството е голямо, но все пак е ограничено.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар