Bob Marley Eatrhday @ Club MIXTAPE 5 (06.02, 21:30)


Когато говорим за Reggae едно име винаги излиза в главите ни преди всички останали. Със своята огромна дискография и осезаемо сценично присъствие Bob Marley разпространява словото и борбата на карибските ритми навсякъде по света. Смятан от всички за "Крал на стила", артистът се превръща в абсолютна икона на музиката на 20-и век. Десетилетия след смъртта си Bob Marley все още е един от най-обичаните Reggae музиканти. За почитателите и последователите на Rasta-културата рожденият ден на изпълнителя на 6-и февруари има статут на международен празник, който се чества по всички точки на земното кълбо.

В България Bob Marley Earthday представлява едно от най-значимите Reggae събития в клубния календар на страната. Тази година за пореден път двете най-големи организации у нас обединяват сили за организирането на едно мащабно събитие, което да почете паметта на любимият изпълнител. Roots Rocket Label и ZionLionz Soundsystem събират голяма част от родния Reggae елит в Club MIXTAPE 5 по повод 71-ата годишнина от раждането на музикалния феномен Robert Nesta Marley. Мероприятието ще се проведе в двете зали на заведението, които от своя страна ще предложат различни емоции и усещания.

A SIDE на клуба ще бъде окупирана от лайв банди. На сцената ще излязат One Soul, Rebelites, Sensimillianz (заедно с Jahmmi Youth), The Majestics, подкрепени от селекторите BrmbarasKin Dread, Don D и Genati. По-малката зала ще представи друга част на Reggae музиката: саундсистемите. В помещението ще можем да чуем редица DJ-и и MC-та: Kappa Irie, DJ Olaija, Astrala b2b DJ Zion, MC MichaelGeneral Yogurt, Dancing Lion (Lexus, Jahmmi, Sando Sandev и Malinke), Dub Constructor & Andrei (кавал) като Dub Room Project и Kalyas b2b Dub Constructor feat. Kappa Irie.

Програмата ще бъде обявена скоро.

Началният час на събитието е 21:30, а билетите са пуснати в предварителна продажба в мрежата на ticketlogic.bg на стойност 12 лева. В деня на партито (6-и февруари), пропуските в клуб MIXTAPE 5 ще са на стойност 16 лева (30 лева за двама човека).

BOB MARLEY EARTHDAY PARTY и във Велико Търново


Един ден преди събитието в София Melon Live Club във Велико Търново също ще даде необходимата емоция, съответстваща на световния Reggae празник. В 10:30 часа започва местната загрявка за голямото парти в София, а на сцената ще можем да видим NRG_D и The Majestics. Освен най-новата банда на сцената и добре известния й фронтмен, за музикалното оформление ще е отговорен и Genati, който е създател Natty Soundsystem.

Още Reggae статии

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!