ZionLionz pres. General Levy @ MIXTAPE 5 (19.02, 22:00)


"Wicked! Wicked! THE JUNGLE IS MASSIVE!"

Световно известният Ragga/Jungle изпълнител General Levy идва в България на 19-ти февруари. Ветеранът ще гостува в Club MIXTAPE 5 по покана на ZionLionz Soundsystem. Той щe e хедлайнер на първото събитие от поредицата "The Ultimate Party", чрез която родните Reggae пионери ще представят на живо в страната редица именити артисти, които са дали своя принос в развитието и разпространението на карибската музика. Стойте нащрек! Старите лъвове са приготвили доста изненади за феновете си!

General Levy гостува за втори път в България, като предишното му участие (BIG BIG SUMMER REGGAE 5) се състои преди около 7 години и отново бе организирано от ZionLionz. Някои дългогодишни Reggae фенове още пазят страхотни спомени от събитието, на което именитият изпълнител не слезе от сцената почти през цялата нощ. Това само по себе си говори, че той е избран за "кръстник" на The Ultimate Party поредицата неслучайно. Избран е за да зарадва отново сърцата на жадните за хубави ямайски емоции фенове и пренесе духа ни през ново музикално приключение. 


ZionLionz промотират карибската музика в България вече повече от 10 години. През цялата си история на съществуване, организацията се е радвала на огромен растеж. В редиците й изпъкват имената на голяма част от големите български изпълнители, както в Reggae музиката, така и във всички стилове, произлезли пряко или непряко от нея (всичките разновидности на добрия стар Dub, както и по-младият и агресивен Jungle). За повече от десетилетие ZionLionz са организирали редица партита и са поканили цяла плеяда от големи звезди в ямайската музика. С поредицата The Ultimate Party те слагат началото на една интересна инициатива, която бе очаквана дълго време и със сигурност ще се приеме добре от феновете им в България.
General Levy (по лична карта Paul Levy) е роден през '71-ва в Лондон. Като младеж с ямайски корени в сърцето на британския империализъм, неговият житейски старт не е предразполагал за такова успешно развитие на една дългогодишна музикална кариера. Пол минава дълъг път от Riddim битките в лондонските гета до голямата сцена. Още от тийнейджърска възраст обаче, той се прославя като завършен Reggae изпълнител с огромни перспективи пред себе си. Първите му големи награди идват, когато той е едва на 19 години. В последствие, след повече от две десетилетия на сцената, General Levy се е превърнал в един от най-известните и най-обичаните Reggae / Jungle изпълнители в света.

***

Големият британец няма да е единственият гост на събитието. От съседна Македония пристигат Natty Fiyah SS, които се изявяват като саундсистема, поддържаща няколко Reggae-базирани проекта. Специално попълнение от България ще бъде Jungle ветеранът acidtrip, който (както знаем) е един от създателите на HMSU. Естествено, стабилно присъствие на сцената ще имат организаторите от ZionLionz Soundsystem, които ще бъдат представени от своите селектори с масивния съпорт на MC-тата Jahmmi Youth, Kappa Irie и Ragga One и Sando Sandov (тромпет). 

Събитието е с начален час 22:00. Билетите ще бъдат пуснати в продажба съвсем скоро и ще са на стойност:

Early bird - 60 броя - 14 лв
Единичен билет - 18 лв
Двоен билет- 30 лв
На място - 20 лв
Share on Google Plus

About Tsveti Ivanova

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар