Snak the Ripper & Jaclyn Gee @ MIXTAPE 5 (11.02, 22:00)


Snak the Ripper ще посети България за пореден път. Канадската хип-хоп звезда вече има няколко визити в София, последната от които бе по случай Representa Hip-Hop Fest в MIXTAPE 5 в началото на 2015-та. И двата пъти, в които е заставал пред нашата публика, изпълнителят е разбивал сцената, показвайки бруталните си умения зад микрофона. За близо десетилетие Snak се превърна в един от най-уважаваните хип-хоп изпълнители в световен мащаб. Благодарение на него и още няколко негови сънародника, името на Канада се изписва с главни букви на международната рап карта.

В последните години, творчеството на Snack the Ripper е съсредоточено в собствения му Stealth Bomb Records. В лицето на лейбъла, свой дом са намерили вече добре известните ванкувърски изпълнители Jaclyn Gee, Caspian и Merkules, както и почти цяла армия млади местни хип-хоп таланти. Последният албум на канадеца излиза през пролетта на 2014-та година и носи името 'Just Giver'. В края на 2015-та името на Snak се свързва с ожесточената му борба със сънародника му Madchild, в която двамата хвърлят много сили и средства. В последните месеци нещата между двамата май се поуспокоиха, съдейки по липсата на мръсни удари помежду им в музикалните им канали. Въпреки, че не сме виждали нов епизод от враждата между двамата в последните месеци, със сигурност на 11-ти февруари ще чуем доста хапливи рими по посока члена на Swollen Members.

Освен Snak the Ripper, на сцената в голямата зала на MIXTAPE 5 ще видим и красивата канадска Hip-Hop, Soul и Downtempo изпълнителка Jaclyn Gee. Дамата също бе част от Representa Hip-Hop Fest. След страховитата си вокална солова част тя изпълни няколко съвместни парчета с по-именитият си съгражданин, с които направо удариха публиката в земята.


***

Гостуването на двамата изпълнители на Stealth Bomb Recordings се осъществява чрез съвместната организационна работа на XPRSN, MIXTAPE 5 и Strange & Fresh Bookings. Освен канадските гости, на сцената в клуба ще видим редица български хип-хоп изпълнители: Secta, който многократно се е доказвал като истински freestyle ураган; закачливият и доста прям Жлъч, подкрепян от Гена; Battle rap талантите Homelesz & Splitkid; набиращият скорост и популярност ПРИМ; накрая, но не на последно място - една от най-мощните български рап формации в последните две десетилетия - NOKAUT. Зад грамофоните ще е представителят на Sofia Finest - Wind, който ще е отговорен за селекцията от парчета и подгряването на партито.

Логично (все пак са организатори), с най-много артисти на сцената ще излязат XPRSN. Водени от неуморимия Nowallz, много от мощните артисти на лейбъла ще покажат уменията си зад микрофона. Hardcore машината MD Beddah ще измете всичко с фирмената му комбинация от агресивни улични рими. С тежкотоварният влак от Русе ще пристигнат 082 Crew. Изненади можем да очакваме от поливалентния 4PK, а списъкът с артисти затварят специалистите от Leshper Art Crew


***

Началният час на събитието е 21:00 часа. Билетите вече са в продажба в мрежата на Ticketpro. Цената на първите сто пропуска ще е 15 лева. След изчерпване на промоционалните количества, стойността се покачва на 20 лева. В деня на събитието и на входа на MIXTAPE 5, достъпът до мероприятието ще струва 25 лева. 
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!