Нови български артисти и Jungle в малката зала

Мистериите около Рождения ден на HMSU започват да се разбулват. Ето и някои от най-пресните новини.


Датата на 17-тия Рожден ден на HMSU все по-настойчиво наближава и вече все повече детайли около събитието започват да стават ясни. Към силната вълна от хедлайнери бяха добавени няколко мощни български попадения. В изминалите седмици организаторите обявиха няколко нови артисти, както и други интересни новини около мегамащабното си мероприятие.

1. Малката зала


Тъй като са отворени към мнението на своите почитатели, HMSU дадоха шанс на феновете си да изберат стиловата насоченост в третата зала. Ако големите помещения са отредени на именитите гост-лейбъли Eatbrain и Metаlheadz, то до скоро нищо не се знаеше за третата зала.


След приключване на гласуването беше хвърлена абсолютната бомба на това събитие. След ожесточена битка почти до приключването на крайния срок, пред останалите предпочитания се откроиха двама фаворити: доскорошният любимец на публиката в лицето Hard Bass-а и добрият стар Jungle. Все пак, победител стана по-мелодичният стил, което разочарова доста от феновете на тежките звуци и изненада голяма част от следящите развитието на анкетата.

С този вот публиката в България недвусмислено показа своите стилови предпочитания. 

На трето място се отреди друга изненада, озаглавена "Autonomic / Drumstep / Dubstep", което някак си налага идеята, че Autonomic DnB е по-скоро 140 bpm, което никак не е вярно. Но все пак "бавният" басс стана трети, след лидера Jungle и подгласникът Hard Bass. Liquid безславно изпревари Jump Up в дъното на подреждането.

В заключение: в малката зала ще се слуша JUNGLE. Все пак понятието "Jungle" на места се смята за синоним на Drum and Bass, но в случая става въпрос за Ragga-Jungle и Dubwise или въобще всякакъв DNB с реге-вокали.

***

2. Артистите

Списъкът с артисти за 17 години HMSU се допълва от TargyСООН и ЕХо:


Targy е един от двамата създатели на HMSU. Абсолютно отдаден на музиката, Димитър има огромна колекция от тракове и може да създаде сполучливи дълги сетове във всеки един подстил на Drum and Bass. Като водещ на предаванията The Colours of Drum and Bass и Smash Your Office, Targy е показвал страховита селекция, която всеки път е различна от предходната. Изпълнителят може да се включи адекватно на всяка една сцена и по всяко време на програмата. Универсалният DJ е незаменима част от всяко голямо HMSU парти и винаги е успявал да даде на феновете точно това, което искат да чуят (дори ако и те самите не знаят какво им се слуша).


COOH винаги е бил сред най-обичаните артисти на българската сцена. Освен това Иван Шопов е сред най-високо оценените родни музиканти в чужбина. Вече дълги години изпълнителят е еталон за Hard Bass и Crossbreed навсякъде по света, а творчеството му е сред най-търсените в жанровете. С издания за елитните лейбъли PRSPCT, Position Chrome, L/B, Othercide, собственият му ABCD и други, СООН е категорично показва заложбите си в областта на тежкия Drum & Bass. Много почитатели очакваха от него да организира традиционното есенно мощно парти в Party Center 4km, но Иван бе зает с успешно турне в Щатите (с проекта БALKANSKY). Със сигурност обаче той ще награди всички с екстремни звуци по време на 17 години HMSU и по някакъв начин ще се реваншира за отсъствието си от родната сцена през последните месеци.

Интервю с Иван Шопов част I / Интервю с Иван Шопов част II


ЕХо е част от HMSU почти от самото създаване на организацията. Той винаги е доказвал себе си като един от най-големите експериментатори на българската Bass сцена. През годините изпълнителят винаги е гонил нестандартното звучене, което не е познато на широката DnB публика в България. Неразбиран от феновете, ЕХо вече дълги години е основен двигател на разнообразната Dub сцена в България. Dubstep и Autonomic слушателите в страната дължат много на неговата работа по промотирането на двете музикални течения. В сетовете му, освен нестандартен DnB могат да се чуят и доста вметки от други стилове като Psy Dub и други електронни стилове, че дори и опера. Какви ли експерименти ще ни забърка Георги по време на 17 години HMSU, ще разберем на 23-ти януари.

***

3. Активностите / Работилници / Мероприятия


Преди самото събитие на 23-ти декември (между 15:00 и 19:00), Bass Blog Bulgaria ще се включи в инициативата на HMSU, Tonstudio2 и Mirizma за провеждане на разнообразни Workshop-и. Трите теми, които ще бъдат засегнати са:
  • Покажи си джаджата / Контролера
  • История и развитие на DnB подстиловете
  • Урок по DnB Step от Kick Snare Crew
Всеки желаещ може да заповяда в Party Center 4km и да се включи в работилниците преди събитието. Чувствайте се свободни да носите всевъзможни машинарии, които ви помагат в продуцирането и мискирането на любимата музика, както и танцувалните си обувки! Това няма да са лекции и учебни занятия, така че вашата активност по време на работилниците ще бъде наложителна и добре дошла. Участието в мероприятията преди 17 години HMSU е напълно безплатно, но не дава безплатен достъп до самото парти.

Всички гости са уведомени за провеждането на тези мероприятия, така, че към програмата може да бъде добавен и разговор с някой от хедлайнерите.


***

Вижте още:
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!