НОВА ГОДИНА - НОВ КЪСМЕТ


Вече изпратихме 2015-та година, а първите часове на 2016-та успешно и безаварийно посрещнахме в столичния клуб MIXTAPE 5, където  формацията ОРАТНИЦА, съвместно с клуба бяха организирали парти, умело преплитащо звуци от Jazz, Beatbox, Reggae и DnB.

Партито започна около час преди часовникът да удари 00:00 часа в зала А, която бе отредена за "по-фолк" насоката. Точно поради тази причина екипът ни бе учуден от лайн-ъпа, но това все пак е работа на организаторите, а не наша, тъй че слушаме така, както ни го представят.Вечерта бе открита от единият от нашите последни миксмейкъри - Lazy Face, който представи интересен Balkan Bass, изпълнен с някои от неговите прочути Dubplate-и. Той бе последван от Оратница, които събраха публиката с етно-фюжън стила си. Освен парчета от новия им албум те изпълниха и добре познати стари такива, които вдигнаха публиката на крака в самото начало на вечерта.  Още преди настъпването на новата година клубът беше пълен, но кулминацията дойде след полунощ, когато като че ли всички се бяха наговорили да дойдат по едно и също време. Въпреки огромната тълпа струпала се в подлеза на НДК, всички бяха щастливи, усмихнати и доволни. Като на Нова година! :)

Малко след започването на 2016-та година врати отвори и зала Б на столичния клуб, където Acid Trip от HMSU откри вечерта с типичния за него Jungle, докато в зала А все повече и повече хора се струпваха, за да чуят Karandila Gypsy Brass Orchestra. Елементите на джаз, смесени с етно-ритми от няколко различни краища на света, са доста добра комбинация, изхождайки от реакцията на публиката и ентусиазма, с който всички се забавляваха.Междувременно, в B Side вече започнал да стреля с мощни DnB звуци, тежката машина на HMSU - Ogonek. Той както винаги взриви слушателите си с "неговия DnB" и промени джънгалистичната обстановка с доста по-хард такава. Може би щеше да е добре ако имаше плавно преминаване между отделните стилове и подстилове, но уви всичко тази вечер беше рязко. 


Не направи изключение и случващото се в A Side, където от етно-мотиви се премина към beatbox в лицето на небезизвестния Skiller, който с изпълнението си даде път на сцената и на последните от програмата - High Roll. Последни в лайн-ъпа обаче, по никакъв начин не означаваше, че задачата им е да "поразгонят"  публиката. Дори напротив. Марто и Димо представиха страшен новогодишен сет, който смаза от скачане краката на абсолютно всички в залата. Както винаги доста силно представяне на двете момчета. Продължавайте в същия дух и през новата година! През това време, B Side беше затворен от Lazy Face, който този път предложи по-ямайско ориентирана Bass селекция.

HIGH ROLL
Снимка: Facebook, Фотограф: Морти Моркова

***


Общо взето, новогодишната нощ в Mixtape 5 беше доста разчупена и различна. Видяхме не само обичайните български DnB изпълнители, но и други, за някои нови, за други не, артисти. Въпреки малко странния според нас лайн-ъп, всички от артистите пресъздаваха страхотна новогодишна атмосфера, която струва ми се беше по вкуса на всички присъстващи. Вечерта щеше да бъде наистина перфектна ако и половината от посетителите не държеха якетата си в ръцете си. Разбираме, че партито бе доста масово, но е хубаво гардеробът да има достатъчно места за якетата на всички закупили билет. Комфортността на посетителите иначе се губи. Освен това не мога да пропусна да спомена и изключително нелюбезното момче на гардероба, което допускам,че щеше да изяде някой-друг шамар ако не беше Нова година и хората не искаха да си развалят настроението. Разбирам, че вероятно не е най-приятното нещо да работиш в навечерието на празниците, но това не оправдава тона, с който ти говориш с клиентите си. 


За финал, екипът на BassBlog Bulgaria поздравява всички читатели по случай новата година и  желаем всичко най-добро през 2016-та.Share on Google Plus

About Fanny Mladenova

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!