Andy C идва в София в началото на април


Преди няколко дни HMSU отправиха предупреждение към своите фенове, което веднага предизвика вълна от емоции, коментари и предположения. На своята Facebook страница организацията написа:

Нещо много голямо се задава на 02.Април.2016. Предупреждаваме!

Posted by HMSU on Thursday, January 7, 2016

Вчера пионерите на българската Drum and Bass сцена разкриха какво са замислили. След грандиозния Рожден ден, на който ще присъстват цели два от водещите лейбъли на сцената (Eatbrain & Metalheadz), най-голямата организация в България ще покани смятания за най-големия артист в съвременния DnB - Andy C. Британецът ще изнесе 3-часов сет, а локацията в момента не е обявена. Знае се само датата на събитието - 2-ри април, както и това, че мероприятието ще се проведе в София.

***

Andy C е постигнал всичко, което може да постигне един Drum and Bass артист. Почти няма класация, която британецът да не е печелил. Роден под името Андрю Джон Кларк (Andrew John Clarke) през 1976-та във Великобритания, той е един от пионерите на световната DnB сцена. Името му е известно още от зората този стил, като първите му тракове излизат на пазара в самото начало на 90-те години. Още през 1992-ра той и Ant Miles (двамата имат общ DnB проект - Origin Unknown) създават лейбъла RAM Records, който в момента е един от най-влиятелните в световен мащаб.

През 93-та Andy C и And Miles (Origin Unknown) превземат класациите с парчето си "Valley of the Shadows". Тракът е част от 4-тото издание на Ram Records и е преиздавано и ремиксирано огромен брой пъти. Оттогава насам славата на британеца не спира да расте. Вече над 20 години на сцената, Anrew е избиран многократно за "Най-добър DJ / Продуцент" в редица престижни класации на авторитетни медии и организации. С поведението си зад пулта и с множеството си успешни издания, той защитава и затвърждава позицията си на №1 в света.Стилът на миксиране на Andy C е уникален. Той е един от артистите, които въвеждат Double Drop техниката и смесването на 3 плеъра / грамофона. През 2012 година той стартира своя проект Andy C Alive, в който използва специален софтуер, помагащ му да създаде аудио-визуално шоу с много музикална емоция, лазери и прожектори. Той, Ant Miles и Shimon създават проекта RAM Trilogy, който има огромно влияние на DnB сцената в началото на новия век.


В момента неговият RAM Records се радва на огромна популярност. В организацията свой дом намират както ветерани на сцената, така и млади артисти с огромен потенциал: Audio, Calyx & Teebee, Chase & Status, DC Breaks, Wilkinson, Mind Vortex, Loadster, Teddy Killers, Rene LaVice, Bensley, June Miller и други. Звездите на лейбъла са неизменна част от всеки голям фестивал. Всяка фирмена вечер на марката феновете изпитват огромна емоция. Голяма част от артистите на RAM са идвали в България и са оставяли страхотни спомени от сетовете си. По време на 16 години HMSU бе проведен и първият Label Night на лабораторията в България, с участието на цели трима изпълнители.


Най-големите спомени на артиста, които той отбелязва във своите социални профили са свързани с огромните фестивали в световен мащаб. През 2013-та година сетът му на Arcadia в Glastonbury е слушан на живо от над 85 000 човека. Да не забравяме и ежегодният фурор, който той постига на главната сцена на най-големият DnB фест в летния календар - Let it Roll. Изпълнителят е пълнил множество стадиони и концертни зали и е оставял без дъх милиони свои почитатели навсякъде по света - от Щатите до Австралия и Корея, включително и Spirit of Bourgas.


Последният мащабен проект на изпълнителя носи името Andy C All Night, където Andrew представя между 5 и 7-часов самостоятелен сет. Всяко негово подобно представление се радва на огромен успех и почти винаги билетите се изчерпват напълно едва няколко седмици след пускането им в продажба. В края на 2015-та година той проведе турне във Великобритания, като представи личното си шоу в цели седем града на Острова. Както можете да се досетите, всяко едно от събитията беше определено като разпродадено.


***

Събитието на 2-ри април ще е първото гостуване на Andy C в София, което сомо по себе си е доказателство за огромната натовареност в програмата на артиста. От HMSU съобщават, че тепърва има да обявяват още много интересна информация около партито. Всяка новина ще бъде отразявана своевременно в Bass Blog Bulgaria, така че, стойте нащрек!

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!