Добре дошли в открития космос! Out in Space Mixtepe vol. 1 беше представен вчера в София

Членовете на лейбъла изкъртиха всичко в Bar "Zar" заедно с жива банда и адекватно включване от техни колеги


Out in Space вече официално се превърна в лейбъл, след като издадоха своята първа компилация "Mixtape vol. 1". Творческият колектив на организацията представи своето произведение на страхотно парти в Bar "Zar", заедно с жива банда и адекватно подгряване от страна на Area 51 и Bambuka. Днес компанията е във Велико Търново, където е втората дата от минитурнето за представяне на албума.


Какво всъщност се случи в София


Подгряването

Барът далеч не беше пълен от самото начало. Клубната култура на българина го задължава да допие няколко бири от денонощния преди самото парти. Е така, за всеки случай. Може пък в бара да няма бира, примерно. Пред клуба се събраха доста хора, които обсъждаха предстоящото събитие и теми от ежедневието си. Бутилка след бутилка и цигара след цигара, дойде време за постепенно придвижване към закритата част на помещението. Логично, всичко започна с DJ Set. Двучасовата селекция на една симпатична дама представи някои от най-въртяните хип-хоп тракове за всички времена, което беше повече от достатъчно за постепенно събиращата се публика. Около полунощ дойде време за същинската част на концерта, която, за изненада на слуха на повечето присъстващи, беше акустична. 


Бендът и акустичната част

Първа на сцената се качи Михаела Мартин. Тя изпя едно парче под акомпанимента на инструментал, зареден от пулта. Докато нежният глас на дамата заливаше ушите на всички, на сцената се качи импровизираната "група". Сложих "група" в кавички, тъй като музикантите излизаха за пръв път на сцена в този състав и след само една-единствена репетиция се бяха сработили по уникален начин.

Борислав Божков (китара); Явор Милчев (бас); Петър Петрушев (клавир); Краси Дразнев (ударни) и Александър Михайлов (сакс) всъщност са голяма част от музикантите, участвали в записването на албума. Под техния отлично синхронизиран акомпанимент Михаела Мартин, IMP, Alexmall, Gem, Darkside, Gerata и Sr. Martini изпълниха няколко по-леки и по-лирични парчета, както и такива с по-фънки настроение. След кратка пауза (запълнена с DJ Set), дойде време за по-тежката част от събитието. Гост-изпълнителите

Гост-изпълнители на събитието бяха младежите от Area 51 и Bambuka. Scar, Rusw и Venn се представиха на отлично ниво и успяха да направят мощен контакт с публиката. Вече подгряти от уникалната акустична част, феновете бяха изпълнили заведението почти до краен предел. Тримата видински младежи нажежиха обстановката и дори изпълниха едно съвместно парче с IMP и SrMartini. Area 51 Направиха добро впечатление и по моя преценка бяха доста адекватен избор за начало на втората част от концерта.

Веднага след тях на сцената се качи Bambuka. Представителят на Божурище вкара доста по-мазен стил на рапиране. Бийтовете бяха доста по-тежки, а римите доста по-бавни. В стил, напомнящ за южняшкото звучене в щатите, изпълнителят раздвижи обстановката и показа, че в България може да се прави и добре звучащ генста шит, за разлика от истинските лайна, които заливат ефира ежедневно. След няколкото трака на Bambuka, дойде време на Out in Space да се качат за втори път на сцената, но този път без бенд и с малко по-твърд стил.
Представянето на албума

Същинската част на мероприятието беше промото на "Mixtape vol. 1". Цялото Out in Space Crew се изреди зад микрофоните, а публиката чу голяма част от парчетата, вкарани в албума. Покрай новите тракове бяха вкарани и някои истински класики като "Наща Територия", "BG Гето", "А са видя ли", "Преди да изчезна" и други незабравими изпълнения на IMP, Alexmall & Gem, Darkside, Martini, Gerata и Mihaela Martin

Страховитите лирики следваха една след друга като морски вълни по време на буря и заливаха всичко и всички в Bar "Zar". Смисленият хип-хоп и правилното послания за щастие не са масови прояви на хип-хоп сцената у нас. Казвам "за щастие", понеже истинската музика не е за масите, а е за определена част от обществото, която разбира смисъла на думите и знае къде да ги търси. Няколкостотин човека вчера знаеха какво носи посланието и къде да го намерят. Ръцете на публиката през повечето време беше насочена към облицования с винили таван на заведението, а Old School интериора на бара допълни по страхотен начин сценичната изява на изпълнителите.

Десетки ценители бързаха да се сдобият с представеното творчество и закупиха част от безценните дискове. А самият албум? Да, той наистина си заслужава!
OUT IN SPACE MIXTAPE vol. 1


Да, албумът е произведение на изкуството! Съдържа 11 нови парчета, дело на таланта на изпълнителите в Out in Space Studio. Гости в изданието са Reggae титанът NRG_D, MD Beddah, Rimo (Silent City), Dillem, както и споменатите музиканти от Live band-a, заедно с Константин Кучев (цигулка), Алекс Лозанов (Бас), Симеон Динев (китара). Към 11-те трака са добавени и два ремикса, дело на Logoff, както и две бонус парчета, които са сред най-популярните в арсенала на лейбъла. Впечатление прави и името на една истинска икона на сцената в България - DJ Skill. който се е включил в изданието с няколко атрактивни скреч изпълнения.

По време на двете събития (в София вчера и във Велико Търново днес) цената а диска е промоционална - 10 лева. След двете промо-дати, изданието ще се продава на цена 15 лева, което, ако трябва да съм честен, е прекалено ниска цена за подобно прозиведение.Както партито, така и самото издание са доказателство, че Българският хип-хоп наистина е жив. Там някъде в подземията и каналите, но силен, мощен и най-важното - смислен!


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!