Let it Roll Winter 2016 @ Výstaviště Expo, Прага (26.02.2016)


Лятното издание на Let it Roll поднесе на феновете невиждано до момента усещане. Повече от 22 000 човека заляха новата дестинация на фестивала - Летище Миловице, което сложи ново начало за най-големият летен Drum and Bass фестивал. След като предишната локация в близост до Бенешов вече не беше достъпна, организаторите трябваше да предприемат нова стъпка в своето развитие. По този начин Let it Roll се завърна по-силен от всякога, с рекорден брой сцени, артисти и дори с трета нощ на забавление и емоции.

Let it Roll Summer е вече в историята. След няколко събития в Австрия, Словакия, Чехия и турне в Европа, организаторите на фестивала вече работят по подготовката за поредното зимно издание на Let it Roll в Прага. На 26-ти февруари във Výstaviště Expo, Холешовице, ще се проведе поредното издание на зимната Drum and Bass приказка. Събитието ще се състои в три огромни зали, които ще носят името на трите най-големи арени от лятото: Factory Stage, Madhouse Stage и Underworld Stage. Всяко от помещенията ще бъде с уникален декор и осветление, а някои от хедлайнерите на събитието вече са известни. Към забавлението в трите зали ще се добави и Chillout Arena.


***

Factory Stage: Първите обявени артисти на сцената бяха Culture Shock и Tentrum Desire. Двата проекта си приличат по това, че винаги експериментират със звука. Стилът им се променя постоянно, но именно това е характерното за тези представители на британската DNB сцена. В последствие към тях се присъединиха и сънародниците им от Shogun Audio - Technimatic, които винаги са били сред водещите Liquid изпълнители в света. 

Madhouse Stage: Първоначално на тази сцена бяха обявени State of Mind и Xtrah. В последствие към тях се присъединиха и The Upbeats. Четвъртите хедлайнери, които ще видим в това помещение са унгарците Mindscape & Jade. По всичко личи, че Madhouse ще е Neurofunk насочена, за разлика от Factory, където определено се залага на по-лекото звучене. Все още е рано да се даде пълна оценка за сцените, тъй като има още хедлайнери, които трябва да бъдат обявени. А към тях ще се присъединят и доста локални артисти. За момента обаче изглежда, че това ще е "най-нервната" сцена.

Underworld Stage: The Upbeats определено бяха едни от големите отсъстващи на летния Let it Roll. Ето, че те са обявени в списъка с артисти на зимното издание на фестивала. Друг артист, който определено отсъстваше, беше Billain. Босненецът ще бъде един от хедлайнерите на Underworld Stage. Заедно с него ще видим друг отсъстващ отпреди няколко месеца - чешката Hard Bass звезда Forbidden SocietyКъм тях се присъединяват и близнаците от Русия Gancher & RuinИзглежда, че Underworld ще бъде най-тежката сцена. Дали това е така, ще разберем след няколко месеца, когато ще знаем имената на всички артисти. 


***

Всяка година повече от 5 000 човека посещават едно от най-мащабните Drum and Bass събития в цяла Европа. Трите зали представят повече от 30 различни артиста, които са сред водещите на Bass сцената. Огромният брой посетители и винаги растящия брой участващи артисти са един от белезите за мощното израстване на Let it Roll през годините. Фестивалът в Прага (както зимният, така и летният) предлага занижени рестрикции към канабиса и евтина бира, което е още един признак за страхотно прекарване в чешката столица.


***

ХЕДЛАЙНЕРИ

Factory Stage

ТBA

Technimatic

Culture Shock

Tantrum Desire

TBA


Madhouse Stage

The Upbeats

State of Mind

Xtrah

TBA


Underworld Stage

TBA

Gancher & Ruin

Billain

Forbidden Society


***

Билети
Повече информация Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!