Drum & Bass Arena Awards: Победителите


Вчера, 1-ви декември, на пищна церемония в Лондон, Великобритания, бяха раздадени осмите поредни годишни награди на Drum & Bass Arena. Годината беше наистина дълга и се появиха много тракове, релийзи, нови изпълнители. Някои лейбъли се възродиха, други защитиха челните си позиции. Партитата бяха безброй, а фестивалите бяха повече от успешни. За да се разбере обаче кой е най-добър измежду най-добрите, Drum & Bass Arena ще раздадат призове в цели 15 категории. За първи път в класацията се награждава и най-добрият ремикс. Номинираните бяха избрани след отворен вот, достъпен за всички DnB фенове по света. С тази статия ще ви запознаем както с победителите, така и с нашето мнение по въпроса. Освен авторите в Bass Blog, сме поканили и двама артисти, както и една фенка, които да споделят своите компетентни изказвания.

Soulnd: Не гледах drum&bass arena awards, не гласувах и не номинирах. Мисля, че последно участвах през 2011 или 2012 г. Нямам нищо против наградите, организаторите и още по-малко номинираните, но виждам как всяка година става едно и също и разочарованието ми идва главно от гласуващите (публиката). Смешно ми е как всеки път един и същ човек печели наградата за най-добър DJ вече толкова години. При лейбълите май ежегодно се редуват RAM и Hospital, като в останалите категории също доминират имена от тези два лейбъла.

Абсурдът е пълен в в Newcomer категориите, където всеки път има артисти, които са в играта повече от 3, 5, 10 години и получават номинации и награди. Интересно е и как Noisia печелят награда за най-добър Live act, а самите те споделят, че не са имали live участие :D и същевременно Goldie и the Heritage Orchestra имаха изпълнение на Timeless на живо тази година, а това дори не получи номинация...?!

Има един неприятен момент, в който хората започват да хейтват наградите и организаторите именно заради нещата, които изброих по-горе, но всъщност трябва да осъзнаем, че публиката гласува и мнозинството (стадото) определя тези еднакви/сходни ежегодни номинации и победители.

Фаворитите на Soulnd можете да видите под всяка категория. Той е единственият участник, който дава своето мнение извън рамките на номинациите.


NEWCOMER MC


Победител: COPPA

Мнения:


- DutZie: Верно лииии? Страхотен старт! Ще е весело! Добре, че COPPA е десет+ години на сцената, за да го нарекат "Новак". Страхотно попадение! Лично аз гласувах за MC Fava. Направи ми добро впечатление на LiR.

- Nel: Доколкото изобщо харесвам MC-та, моят глас също е за MC Fava.

- Soulnd: Някой от Levelz

***


NEWCOMER PRODUCER

Победител: CARTOONМнения:

- DutZie: Кой? Фаворит: Hyroglifics.

- Nel: Keeno.

Soulnd: Xanadu

***

NEWCOMER DJ


Победител: MADUK

Мнения:


- DutZie: Той не печели ли и миналата година? Колко години подред можеш да си "newcomer"? Той не пуска ли вече повече от 5 години? Уау! Drum & Bass Arena (както и гласуващите) или имат чувство за хумор, или имат по-широко понятие за "новак". Тук гласувах за Pythius - единственият, който показва някакъв различен стил. Bensley също направи добри неща през годината, пък и е доста по-newcomer от победителя.

- Nel: Моят глас тук отново е за Keeno, като в допълнение ще се съглася с горния коментар за Pythius.

- Soulnd: някой vinyl only bedroom DJ

***

BEST REMIX

Победител: The Prodigy - Nasty [SPOR REMIX]Мнения:


- DutZie: Пълна гавра с DnB!!! Самото му завръщане, според мен, беше малко насила. Безплатен албум с два добри трака и меганапомпан ремкс в стил "пусни мен! пусни мен! малолетните ще се подмокрят". Чалга! "Dreadnaught" беше доста по-сполучливо изпълнение, според мен. Да не говорим на "Sunday Crunk", което е наистина трудно за миксиране парче.

- Phirah: Макар и зверско парче, тук съм несъгласен. Мисля че нужното уважение трябваше да получи съживяването на една все още неофициална класика - "Dreadnaught". И все пак ме радва, че завръщането на Spor бе отбелязано.

Фъ: Изцяло подкрепям мнението, че завръщането на SPOR бе малко преувеличено. Мнения от рода на "Ама това е SPOR" някак си не ми се вписват. Еми какво като е SPOR - музиката му не е каквато беше и според мен не оправдава победата.

- Nel: За мен завъщането на Spor е чудесно. Аз лично харесвам много "Caligo". Но по отношение на категоята "Best Remix", това не беше моят фаворит. Май като цяло не съм ок с идеята някой да прави ремикси на Prodigy (Лично мнение!). Тук моят глас е за ремикса на "Dreadnaught". И все пак, мисля си, че можеше да се дадат доста по-добри предложения в тази категория.

- Soulnd: Machinedrum - Don't 1 2 Lose U (Moresounds Remix)

***

BEST VIDEO

Победител: NETSKY - RioМнения:


- Стефи: Клипът връща към топлите дни, незабравимите, но все пак без спомени, вечери на плажа и, като цяло, ЛЯТОТО. Достоен и силен претендент за първото място бяха и The Prototypes със страхотите визуални ефекти, подчертавящи малки, но доста добри детайли. Въпреки това явно хората предпочитат една добре нарисувана анимация с як сюжет. Аз съм доволна от съчетаването на стила с тази анимация е смятам,че първото място взето от Netsky за клипа "Rio" е заслужено.

- Nel: Доста неадекватна селекция от номинации. Клипът на Calix & TeeBee изглежда все едно има бюджет 3 лв и 74 стотинки. Rio тотално не е мои тип - ужасно изтъркан като похват. По принцип съм огромен фен на визуалното представяне на Etherwood (с камбоджанската сесия!), обаче видеото на "Souvenirs" е може би най-слабото, което съм му гледала. Видеото на "Losing You" има някаква естетика, но пък като сюжет е малко самоцелно. "Clap Track" също става, заради оригиналната сглобка от стари, черно-бели кадри. Забавно е. Но моят фаворит е видеото на "Suicide Bassline" на Mefjus. Чудничка психария!

***

BEST ALBUM

Победител: MEFJUS - Emulation LPМнения:


- DutZie: Фаворит ми беше DLR, но и албумът на Mefjus не е за подценяване. Заслужена награда, според мен.

- Phirah: Конкуренцията и изборите тук бяха доста трудни, но смятам че наградата отиде на правилното място. Това е албумът и звукът, които за мен движи голяма част от сцената към нов и неоткрит хоризонт.

Фъ: Доволна съм! Албумът е добър, въпреки че не е точно моят "фаворит", MEFJUS вади ново, различно и разчупено звучене. Определено се различава от останалите.

- Nel: Доволна.

- Soulnd: Break - Simpler Times

***

LABEL


Победител: HOSPITAL RECORDS

Мнения:


- DutZie: При наличието на Metalheadz сред номинираните, според мен наградата беше повече от ясна. Но все пак, голяма част от гласуващите в тези награди слушат Drum & Bass от онзи ден, така че ... абе поне не е RAM. Има надежда!!!

Фъ: Тук аз съм тотално разочарована. За мен EATBRAIN е най-добрият лейбъл в момента.

- Nel: Съгласна с Фъ.

- Soulnd: Exit

***

CLUB NIGHT

Победител: HOSPITALITYМнения:


- DutZie: Пореден удар за HMSU! Поканиха Hospitality седмици преди да получат наградата! Добре че по време на събитието имаше и друга зала! Logistics и Metrik пуснаха еднакви сетове. Keeno показа малко добро творчество с безкрайни пиано-семпли ... Нищо особено, според мен, но явно хората в чужбина са ги видяли по друг начин. Фаворити ми бяха Critical, понеже предпочитам стила им. Не, че и те показват някакво разнообразие в селекциите. Ама така е модерно. Хората знаят и се кефят на 50 трака. За какво са ти повече, като можеш да изкараш годината на Full Hype с тях?

***

FESTIVALПобедител: LET IT ROLL

Мнения:


- Dutzie: Според мен, напълно заслужено. Let it Roll показаха на света, че може да се направи фестивал и без британската фенска наркомания. Съдейки по конкурентите, чехите наистина бяха най-добри. И въпреки, че фестивалът е предимно Neurofunk, има доста разнообразни неща, които могат да се чуят на него.

Фъ: THE BEST OF THE BEST!!!

***

BEST VOCALIST

Победител: RIYAМнения:


- DutZie: Имам автограф от нея!!! Албумът й наистина е добър. Има глас. Става!

Фъ: Страхотна е. Добър избор.

- Nel: Тотално несъгласна. Даже на наградите за малко щях да спра стрийма по време на нейния Live Act. Моят фаворит е Tasha Baxter, която бълва велики тракове, на които най-редовно зациклям on repeat. Любими примери са колаборациите й с The Upbeats и Spor.

- Soulnd: Riya.

***

BEST MC

Победител: DYNAMITE MCМнения:


- DutZie: Той беше в България миналата година с LTJ Bukem и наистина се представи на ниво. Все пак, стисках палци за COPPA. Както и за мулти-функционалният SP:MC (като резервен вариант).

- Soulnd: DRS

***

BEST LIVE ACT

Победител: NOISIAМнения:


- DutZie: Спрямо конкуренцията - става. Представят се добре, всеки път, а и познават добре публиката си и знаят какво да представят. Ама всъщност, Noisia правят ли Live Act?

- Phirah: Не се очудвам, всеки който е бил на тяхно участие или още по-добре на Noisia Invites, знае за какво шоу и каква енергия става дума.

Фъ: Еми.... NOISIA.

- Стефи: Атмосферата, която предоставят Noisia им спечели и още едно първо място в категорията за изпълнение на живо, а за тази атмосфера можем гордо да потвърдим и ние българите при участието им на Какао бийч, за чието присъствие са любимите ни виновници за подобни евенти - HMSU.

- Nel: Тук много се смях, когато на Noisia излязоха да си вземат наградата с думите: "Явно имаме най-добрия букинг агент. Успяхме да спечелим тази награда без никога да сме правили "Live Show"".

- Soulnd: ParadoxWe won 3 awards at the Drum&BassArena Awards 2015: Best Live Act, Best Track (Dead Limit w/ The Upbeats) and Best Producer! Thanks everyone for voting for us and congratulations to all the winners! Happy to see dnb in a strong place :)
Posted by Noisia on Wednesday, December 2, 2015

***

BEST TRACK

Победител: NOISIA & THE UPBEATS - Dead LimitМнения:


DutZie: Напомпан Neurofunk. Но поне има малка нотка на фънк в него. Добро звучене ... като за Drum & Pop. Фаворит в категорията ... не, мерси!

- Nel: Отново, според мен, неадекватна селекция от номинирани тракове, но да речем, че при този избор победителят е логичен. И отново забава: тъй като връчването на тази категория беше малко след "Live Act" (виж коментара ми по-горе), Noisia отново излязоха с репликата "Ние не сме правили този трак". Шегичка :)

- Стефи: Тракът на The Upbeats и Noisia (които спечелиха не една, а цели три награди) грабва с лекото влизане в началото и бомбата, която следва в така да се каже кулминацията на трака . Кара те да стиснеш зъби и да се впуснеш в бийта, с което трака се покачва на първо място.

- Soulnd: Fracture X Chimpo - From Early

***

BEST PRODUCER

Победител: NOISIAМнения:


- DutZie: Да, Noisia са гении! Бях заложил за Calibre, но половината от гласуващите на дали знаят кой е Calibre и какво е постигнал. Важното е да се гласува за Noisia. Това те прави по-басер! Все пак Noisia са на всеки ъгъл, а Calibre е абсолютен "анонимник" и въпреки качествата и изданията си, гледа да не стои много под прожекторите. Billain също не изостава по гениалност от Noisia, но и той е доста по-непопулярен.

- Soulnd: Om Unit

***

BEST DJ

Победител: ANDY CМнения:


- Dutzie: Никога не ми е бил любим. Ако може да се каже, че в DNB има комерсиалност и поп, то Andy C е пълното олицетворение на тези две течения. Мой фаворит от тези "чалгари"беше A.M.C, като най-малкото зло в случая.

- Soulnd: Marky

***

Мненията от:

DutZie: Автор в Bass Blog, "всепризнат хейтър и мрънкало".

Фъ: Най-новият автор и редактор в Bass Blog.

Phirah: Представител на Future Sounds of Sofia и участник в рубриката ни Bass Blog Mix.

Soulnd: DnB ценител, независим артист и участник в рубриката ни Bass Blog Mix. Също така Цветомир е автор в Stash!.

Стефи: Фенка!

Nel: Автор в Bass Blog и тепърва изграждащо се мрънкало.

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар