А какво по-лесно от това да се забавляваш?


Част Втора

Част първа / Част трета

Преди известно време BassBlogBulgaria публикува статията За музикалния фанатизъм и забавлението . Тази статия ме провокира умишлено да напиша нейното продължение месеци по-късно. Не защото ме мързи. Не защото не ми се занимава. Не защото нямам време. Исках да проследя една тенденция в DNB движението и "културата", която присъства по партитата в София.

Умишлено поставих "културата" в кавички (и честно казано едвам се сдържам да не се поправя с НЕ-културата) - не за друго ама 'щото такава липсва по въпросните мероприятия.


От началото на парти-сезон 2015/2016 (имаме в предвид след края на лятната фестивална пауза) са минали вече почти три месеца. Тенденцията за "лесното забавление", за което ще ви разкажа по-надолу продължава с пълна сила.  От тук насетне вие сами ще разберете какво е "лесно забавление".

Не ходя на парти от една или две години, както повечето присъстващи по ивентите в момента. Нито пък съм на тяхната възраст.  Именно за това смея да твърдя, че разлика преди-сега има не само относно музиката, хората, "вайба" и т.н.  "Преди беше друго" ще кажат ветераните. Ами беше, да, но уви нещата понякога се променят към добро, понякога към лошо. 

От редица партита съм си тръгвала с погнуса и мисли "Как е възможно да са такива мърлячи, dfuq?!"
Сега ще обясня и защо.


1. Женската тоалетна

След всяко DNB парти, на което съм присъствала, два часа след отварянето на вратите съм отвратена от мисълта да вляза в тоалетната.(за мъжката страна не мога да говоря, но и за там не съм чувала прелестни отзиви). АМА МОМИЧЕТА .... наистина ли сте такива мърли? Наистина ли не пускате водата след като ходите до тоалетната? Наистина ли изхвърляте санитарните си принадлежности в тоалетната, в следствие на което тя се запушва и представете си само какво излиза от там и каква е миризмата? Наистина ли е нужно да гледам как 16 годишни момичета повръщат в мивката, в която искам да си измия ръцете, 'щот им е станало лошо от поредното хапче, което са изяли, за да се позабавляват и да им е яко (независимо нали, че те са на партито "заради музиката")?
Тук не искам на следващото парти, някой да ме срещне и да ми каже, че не съм права 'щото видиш ли не винаги може да се доредиш до тоалетната от дългата опашка. Ама кой те кара "да се наядеш" и да не осъзнаваш к'во става покрай теб?!


2. "Давай, е тука.."

Ставайки дума за опашките по тоалетните се сещам за друга част от лесното басс-забавление. Разбирам, че реденето по опашките в тоалетната е изнервящо, но нужно ли е всеки да вижда как "чертаеш" по масите в заведенията. Ще ме извините, но АЙДЕ НЕМА НУЖДА! И не само на мен не ми е приятно да виждам "чертежи" и криви, зомби физиономии по масите, тръпнещи в очакване. А тенденцията продължава, дори и не по масите, а навсякъде, във всеки свободен ъгъл. Ами, браво!3. Хвърли я на земята

Бутилките, да. Не веднъж съм си тръгвала от 4-ти километър, където обичайно се провеждат басс-забавленията и съм си набивала подметките на стъкла. Не дай си Боже по време на взривяващото пого, което се случва  в момент на екстаз сред "най-върлите" фенове, посетили за пръв път DNB парти, някой от тях да те бутне и да вземеш да паднеш (случвало ми се е да... и не е много приятно). Щеш, нещеш, обречен си да се набодеш. Ама на стъклата от счупените бурени бутилки по земята да не си помислите нещо....4. Който чупи, купи. Да, ама не.

"-Видя ли снимката на вратата от тоалетната в Микстейпа?"
-"Да, хахаххаа! Умрях от смях."


Вратата в MIXTAPE 5
Ама разбира се, много смешно. Преди известно време във фейсбук безцеремонно се шерваше снимка на висяща врата от тоалетната на MIXTAPE 5, след едно от партитата. Как подяволите, ще откъртиш вратата на тоалетната?! И това не се случва за пръв път.  Сещам се за поне 2 партита, на които се прощаваме с една от кабинките я поради липса на врата, я поради запушен канал и какви ли още не мърлявщини. Как се случва това? Някой да ми обясни, 'щото аз явно не разбирам.


5. "Къде? Еми, айде в тоалетната."

Тоалетната очевидно е универсално място на басс-забавите, което се ползва за всичко. Освен за обичайните му цели, пространството на тоалетната по партитата се ползва за побой, за душевни словоизлияния между познати и непознати, за скандали, за покупко-продажби, за фризьорски салон, за почивка и отмора, за пушене на цигари и не само, за разтоварване на внесения отвън алкохол и за ... СЕКС. Не искам да навлизам в личното пространство на никого, ама сексът в тоалетната на "4-ката" би ви донесъл не само гъбички и коментари зад гърба ви. Just think about it next time.

И да не забравяме...

....това, което се случи пред колоните на едно парти. Ставайки дума за секс, мисля всички си спомнят за порно сцената, която се разигра пред дясната колона  в 4-ти км преди известно време. Всеки беше изумен по свой си начин, ама такова нещо никой не беше виждал. Не знам как да го коментирам, наистина. Това редовно се случва и по сепаретата. Ама дом нямате ли си? Или екстаза от забавата ви е дошъл малко в повече?


6. "Елате да си тествате хапчето"

Да, за Liberty4:20 става дума. Нищо лично към реализаторите на този "проект", сигурно имат прекрасни амбиции и цели в живота си, ама как смятате, че ще ни възприемат при положение, че на публичен ивент във фейсбук безцеремонно се поства следното:

"Ще донесем няколко тестера на партито 
Пишете на страницата ни предварително ако искате да тествате хапчето си преди да го вземете..Ето снимка на последния ни тест от снощи - "Жълта усмивка" реагира на MDMA."


Да бе разбирам, че е "полезно" да знаеш к'во аджеба има в бонбона ти,  за да не се натровиш, ама предполагам това може да стане и по малко по-дискретен начин. В такива моменти винаги съм се чудила "Тия деца родители нямат лиии...?" Ама явно к'вито децата, такива и родителите.. к'во да се прави.

7. "Споко ве, аз ше прескоча. К'во ше им давам пари на тия."

Ама браво, че момчетата от ХМСУ (и не само), влагат всичките си усилия, време и ресурси, за да организират събитие, на което се случва всичко това, ама и дай да направиме и всичко възможно да не си платим символичния вход средно от около .... 15 лева. Аз не знам тези прескачащи маймунки в действителност ли са толкова бедни, че да не могат да си купят билетче или просто си дават паричките за другооо..? Ми, най-вероятно второто и мисля, че всички знаят какво имам предвид. Само едно ще ви кажа мили ми маймунки... Момчетата от всички организации в България, които правят такъв тип ивенти наистина полагат ОГРОМНИ усилия, време и желание, за да можете вие да се нарадвате на партито.  "Прескачането" на входа не ви прави чест по никакъв начин.  СОРИ.

Това са само част от нещата, които всеки път виждам на парти. Тези неща постепенно започват да ме отказват от това да посещавам тези места. И не само мен и моето обкръжение. По-малките от нас смятат, че е готино, че са модерни, че се забавляват. Спокойно си тръгват след мероприятието, нанесли щети над заведението и над себе си. Най-вече над себе си. Не искам да чета морал, на който и да било, но как след тези неща, драги ми басери, изобщо се питате "Ама що вече няма парти в Playground? Там беше яко." Еми беше, да. Ама кой собственик на заведение, вложил някакви средства ще иска същите клиенти, след които заведението му не прилича на нищо - я бели маси, я счупени врати, я разбити декорации. 

Еми .. това за "лесното ви забавление".
Какво по-лесно от това да се забавляваш, нали?

Весели празници от мен и нека 2016-та бъде по-добра във всички отношения. Не само в това.

Фъ
Share on Google Plus

About Fanny Mladenova

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!