Suburbass & YMB ще посетят България през декември!

Двете звезди идват в България по покана на Overload и BassBOX. Редица български артисти ще участват в събитието!


Update! Към събитието се присъединяват и Mirizma. Hyroglifics е специален гост в голямата зала!Overload, подкрепяни от BassBOX, представят грандиозно събитие в началото на декември. В навечерието на Никулден (05.12) двама международни гости, подкрепени от 20 български DJ ще покажат почти всички аспекти на тежката електронна музика в Party Center 4km. Френският Live Techno ветеран Suburbass a.k.a Wolfenoiz и холандската Hard Bass / Hardcore машина YmB ще бъдат хедлайнери на мероприятието. Заедно с тях, в две от залите на заведението ще участват редица български DnB, Techno и Hardcore артисти.

Към събитието се присъединяват и Mirizma. Те ще се настанят в голямата зала (Черната зала) и ще имат свой специален гост - Hyroglifics. Британецът се смята за един от най-добрите млади продуценти на DNB сцената, като е доказвал това неколкократно с изданията си за Critical, Diffrent, Proxomity, Flexout Audio и други. Тази промяна е породена от факта, че единият от създателите на Mirizma, EXo, празнува своя Рожден ден. За да не се получават няколко събития, които само да разделят публиката, трите организации обединяват сили и окупират цели ТРИ от залите на Party Center 4km

Suburbass a.k.a Wolfenoiz е един от ветераните на Live Techno сцената. Още през 1984-та година той прави експерименти с различни музикални инструменти и синтезатори. Въпреки че продуцентската му кариера започва в средата на 80-те години, неговият дебют на сцена идва повече от десетилетие по-късно. През 1996-та Suburbass излиза за път пред публика, въоръжен с целия си инструментален арсенал. От тогава насам, артистът има над 700 концерта и над 50 издания за различни лейбъли. Вече дълги години стилът на изпълнителя се е прехвърлил към по-тежките стилове като Hardcore и Frenchcore, което го превръща в един от малкото подобни проекти в световен мащаб.

Освен титанът на Techno музиката, част от партито ще е и YmB. И ако живеещият от дълги години в Чехия французин гостува едва за втори път в България, то холандецът е добре познат на публиката в страната, като е записал участия в няколко издания на фестивала Broken Balkanz, както и клубни събития, организирани от Metafiziq и Techsys Recordings. Стилът на YmB се отличава с огромна агресия. Изпълнителят има голямо влечение към тежкото звучене. Авторските му тракове представляват Hard Bass с Industrial елементи, докато сетовете му са изпълнени с Hardcore и тежки кикове.

Hyroglifics е роден в Съри (Surray), Великобритания. Кариерата му започва през 2010-та година, когато той показва своя афинитет към нестандартните басс-линии. Творчеството му е смесица между DnB и Breakbeat, като голяма част от траковете му са с 170 bpm. През 2013-та година той издава първото си ЕР (Soundboy EP, Proximity Recordings), а в следващите години идват издания и за Flexout Audio и Diffrent Music. Миналата година Hyroglifics участва в Binary серията на Critical Music, а преди няколко месеца бе издадено и "No Drama EP", с което той официално стана част от лондонския лейбъл.


Черната зала в заведението (известна също така като "голямата зала") ще бъде озвучена с Techstep и Neurofunk ритми с примеси на минималистичен DnB и Dubstep. В нея участие ще вземат гостите Hyroglifics и YmB. Българският съпорт ще бъде в ръцете на Ogonek, EXo b2b BzzzT, Mocks, FaithHydrashock, daffonso.

Hyroglifics (Critical, Proximity, Diffrent, Flexout / UK)
Facebook
Soundcloud

YmB (Yellow Stripe, Tainted, Culture Assoult / NL)
Soundcloud

Ogonek (HMSU, Metafiziq, Big Riddim)
Metafiziq Recordings

EXo -b2b- BZZZT (HMSU, Mirizma)
Facebook
Mirizma

Mocks /HMSU, Formation Records/
Facebook

Faith /Warfare Recordings/
Facbook
Soundcloud

Hydrashock (digitalNIGHTMAREZ)

daffonso (Mirizma)
Mirizma

***

В лявата зала ще видим Suburbass, подкрепен от своите български колеги: Joy & Metalix, Nobody & Mokushi, Shano DJ, Dreadkick, SML as Freakuience и DJ Rorschach. Типично в стила на Overload, в тази зала ще има "за всекиго по нещо" и ще се чуят доста Hard Techno, Schranz и Hardcore изпълнения.

Suburbass a.k.a Wolfenoiz (Le Diable auf Corp, Astrofonik, Audiogenic / CZ)

Joy & Metalix (Overload)

Mokushi & Nobody (Overload, The Young Blood, Event Horizon)

Shano DJ (Gabbafreakz)

Dreadkick (Overload)

SML as Freakuience (Overload)

DJ Rorschach (Overload)

***

По-малката зала ще бъде музикално оформена от BassBOX и техните партньори от Techsys Recordings. Стиловото, нещата ще се въртят около тежкият Drum and Bass, Industrial и Crossbreed. В залата ще чуем както добре познати артисти, така и някои по-нови изпълнители, които сме чували на редовните партита на организацията в Club Alcohol. Ето го и целият състав: 

Insult (Overload)

Harsher (Techsys)

D-Mental (Mental Disorder Recordings)

Izteria (BassBOX)

Javi (Techsys)

Boogieman (Metafiziq)
Facebook

Kigami (Metafiziq)
Metafiziq Recordings

Omen (BassBOX)

Paranoia (Tabu Sound Crew)

Kraen

Psy-Entys

***

Събитието е с начален час 22:00. Програмата по часове ще бъде обявена преди самото събитие. Входът ще се заплаща на място и ще е на стойност 15 лева до полунощ и 20 - след. Всяка обявена информация ще бъде своевременно добавена в тази статия.
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!