Raggattacks @ Gramophone (Пловдив), 5-ти декември


След бунта на 60-те и 70-те години, през 80-те се получава истинска музикална революция. Редица пионери започват да създават музика от дигитални източници и да я смесват с живи инструменти. Появяват се нови музикални стилове и течения, а електрониката не подминава никого. Дори и стилове като Reggae и Dancehall не остават незасегнати. Дигиталните звуци навлизат мощно в тези стилове и се създава ново музикално течение - Ragga.

Ragga-та (както и 8-bit Reggae-то) са преходно стъпало в развитието на Dub музиката до познатите в момента стилове, като Dubstep, Jungle, Dubwise и други. През 2007-ма година, Reggae пионерите в България - ZionLionz SoundSystem, организират първото събитие с Ragga насоченост - Raggatacks. Поредното издание на тази парти вечер ще се състои на 5-ти декември в Gramophone (Пловдив). На събитието ще участват Dub Constructor и местният селектор Parapitek, които ще залеят публиката с карибски ритми.

Основен стил, който ще бъде засегнат, ще е Ragga, но също така ще могат да се чуят и много Reggae, Dancehall, Dub, Jungle и други тракове. Началният час на забавлението е 22:00, а всички са добре дошли!
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!