HMSU обявиха 6 госта за Рождения им ден

Ant TC1, Commix, Jade, Jubei, Mindscape и MC Coppa ще са хедлайнери в двете големи зали


Част от мистерията покрай 17-тия Рожден ден на HMSU започна да се разбулва. Преди няколко седмици организацията разкри, че двете най-големи зали на Party Center 4km ще са предназначени за Metalheadz и Eatbrain. Днес официално бяха обявени и двете тройки артисти, които ще са хедлайнери в споменатите помещения. HMSU обаче обявиха само шест артиста, а в описанието на събитието са споменати седем международни гости. Дали това значи, че ще има хедлайнер и в третата зала, ще разберем в последствие.

Metalheadz залата ще предложи достоен за уважение Line Up. Част от събитията там ще бъде единият от мениджърите на легендарния лейбъл и създател на Dispatch Recordings - Ant TC1. Роденият в Лийдс продуцент е една от най-значимите фигури на съвременната Bass сцена. Освен, че мастерира траковете на звездите на двете британски издателски компании, той е отговорен за състава на артистите в два от най-големите летни фестивали в Европа - Dimensions и Outlook Festival. Тази година Ant TC1 дебютира на друга лятна класика - Let it Roll, което ни даде шанс да направим интервю с него. 

Другите двама артисти в залата също заслужават огромно внимание. Едно от най-дълго чаканите имена на нашата сцена е Jubei. Много от феновете му в страната искаха да чуят творчеството му от първа ръка. Е, явно Дядо Коледа (в лицето на HMSU) е чул молбите на добрите бассери и им сервира Jubei в Party Center 4km. Първото издание на лондончанина идва през 2006-та година за лейбъла Emcee Recordings. Постепенно скритата мощ в траковете на изпълнителя достига до ушите на Metalheadz и Jubei става част от лейбъла. Продукцията на артиста е излизала от лабораториите на 31 Recordings, EXIT Recordings, Shogun и Critical Music, а техничните му изпълнения зад пулта са му отреждали хедлайнерските позиции в редица партита на Острова и в Европа.


Третото чуждестранно име в тази зала също е на великобританец. Става въпрос за дуото Commix. Реално, проекта започва като трио през 2002-ра година, когато трима приятели от Кембридж намират обща цел в набиращия сили музикален стил на Острова. Повлияни от творчеството на редица музикални изпълнители (сред които дори и ранни House и Techno DJ), Джордж, Гай и Конрад постепенно започват да намират своя стил на продуциране на Drum and Bass. Усилията им се отплащат бързо и артистите издават тракове за Good Looking Records, Aquasonic, Creative Source и други лейбъли на Острова. През 2005-та година Commix стават дуо, след като Конрад се отказва от проекта. В същата година продуцентите подписват договор с Metalheadz, което води до силно десетгодишно сътрудничество.

***

В съседната зала също ще е интересно. Там обявените DJ са само двама. Между тях е създателят на Eatbrain - Jade (очаквайте скоро интервю с него). Още от началото на 21-ви век, Габор започва своята кариера като Neurofunk артист. Творческият псевдоним на унгареца бързо се превръща в еквивалент за качествен и интензивен Drum and Bass. Още с първите си тракове Jade пробива в два легендарни лейбъла с изградени традиции: Black Sun Empire Recordings (вече известен като Blackout) и Moving Shadow. Следва близо десетилетие на издания за различни лейбъли, когато Габор решава да създаде свое собствено студио. Така през 2011-та година се ражда феномена Eatbrain, който четири години по-късно вече диктува правилата на Neurofunk сцената. 


Като говорим за унгарски изпълнители и Eatbrain, вечен съмишленик на Jade в неговите начинания е друг артист от Букурещ - Mindscape. Изпълнителят се сблъсква челно с Drum and Bass музиката през 2007-ма година, което (за наше щастие) му нанася много щети. Оттогава насам Грег се определя като "DnB фанатик" и започва да следи всичко, което стила предлага. Първите му опити зад пулта и в студиото не закъсняват и унгарецът разбира, че би имал шанс на сцената. Така Mindscape започва своята кариера, която бързо го отвежда в средите на силната Underground сцена на Будапеща. Заедно с Jade, Chris.SU, Hydro и Ryme Tyme, младежът създава силно DnB ядро в сърцето на унгарската столица. За повече от 10 години, Грег е издавал за почти всички значими Neurofunk лейбъли, а траковете му са били част от множество легендарни партита и сетове. 

Заедно с двамата артисти от Будапеща идва и едно от най-силните MC-та на DnB сцената. Coppa се изявява на международната сцена вече повече от десетилетие. Микрофонните умения на артиста са били част от много партита и фестивали, като той се справя добре и като Hype-MC, и като специалист на римите. Гласът на Coppa е украсявал множество добре познати парчета, а отскоро Марвин се изявява като лейбъл-мениджър на създадения от самия него Comance Records. По-рано през годината от споменатата компания излиза дебютният албум на артиста, който ние представихме своевременно чрез интервю, което също беше част от поредицата статии, свързани с Let it Roll Festival

****

Вижте още:

Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!

0 comments :

Публикуване на коментар