Helloweed - страховито забавление!


Всички правила за писане на публикации показват, че един подобен текст не може да започне по следващия начин. Но ... за съжаление не сме учили журналистика. За това - към въпроса. А той е следния "Хора, наистина ли ви трябва определена дата от календара, за да проявите творчество към външния си вид и да се забавлявате по този начин?". Ако отговорът е "да" ... жалко! Но все пак смятам, че позитивната емоция от Helloweed може да се повтори и на други събития, независимо, че не са обвързани с дата, празник (бил той "вносен" или с "родна мая") или друга прищявка.

А все пак, този Helloweed беше исторически. Винаги на подобен род събития са се случвали запомнящи се неща и всички са били някак по-весели и впечетляващи. Последното (вчерашното) издание на това парти мина всякакви граници на позитивните емоции. Стотици хора се бяха маскирали подобаващо за мероприятието. Някои бяха решили да останат встрани от новите традиции и не бяха пипали ежедневният си външен вид. Но с или без грим и маска всички бяха на върха на доброто настроение.

Всички се смееха и забавляваха. Всички бяха отпуснати. Някои бяха отишли за DnB, други - за Techno. Имаше хора, които просто бяха решили да са на точното място в правилният момент и без да се обвързват с музикални стилове също се забавляваха искрено. Навсякъде щъкаха черно-бели зомбита (хора, можете повече!), вещици с метли, ангели (имаше черни ангели, както и няколко бели, но до расови сблъсъци не се стигна), дори и булка (която от своя страна пак беше някакво зомби, което твърдеше, че е изяло младоженеца си). Хора всякакви! Всеки със собствената си интерпретация към повода. За край на абзаца ще спомена, че дори жените, работещи на гардероба, имаха забавни допълнения към външния си вид(Ти да видиш! Представяте ли си?).

Навсякъде беше пълно! И в малката зала, и в голямата зала, и в коридора, и на терасата. И в мивките на мъжката тоалетна беше пълно, но това го оставяме настрана. Все пак има вероятност те да са били маскирани за празника. Хората бяха весели и се забавляваха искрено както на изпълненията в двете зали, така и без да обръщат внимание на музиката. Получи се нещо като своеобразен панаир. А свирките и светещите артикули на спонсора на събитието (без имена, само казвам че беше водка) още повече допълниха пъстротата и шумовата палитра в Party Center 4km.

В музикално отношение, партито също беше на високо ниво. Имам по-големи наблюдения към DnB програмата, но определено и Techno артистите имаше какво да покажат. Заради невъзможност за ползване на "бялата" зала, събитието се проведе в добре познатите зали на 4km. За да няма обидени, в средата на вечерта артистите от двата стила "размениха" помещението, в което се провеждаше тяхната част от забавлението.

Първи под прожекторите (и лазерите) застанаха Hydrashock и PGK. Докато добре познатият на нашата платформа артист поведе крак с добре систематизирана Half-Step селекция в малката зала, PGK подреди поредица от изправени парчета в голямото помещение. Докато пространствата пред колоните оставаха някак пусти, терасата все повече започваше да прилича парти-локация. Всички се бяха отдали на поздрави, разговори и последни цигари преди да се гмурнат в музикалните среди на двете предлагани музикални течения.

Bruhu от своя страна предложи доста интересен сет, съвкупност от множество танцувални парчета и различни DnB подстилове. Малката зала постепенно започна да се изпълва, докато лазерите влизаха в приятна за окото игра с пушека. В голямата, вибрацията от колоните още не можеше да се попие от феновете пред сцената, но и там хората ставаха все повече и повече. Все пак зад пулта (по предварително обявена програма) беше Irregular Synth от Италия.

Последен Techno артист в голямата зала беше вторият гост на Renesanz - Sutter Cane, който за час и половина представи доста разчупен сет, който се отличаваше от леко от на пръв поглед еднообразният стил (поред мен, мнение на човек, неразбиращ от Techno). През това време в съседното помещение Konspirator и Targy последователно представиха своята визия към DnB. И двата сета бяха доста технични и предложиха страхотни тракове, като Targy дори напомни за леко позабравения Techstep. Проблем се създаде от факта, че при излизане от залата, връщането вътре беше доста трудно. Е, това обогати музикалният ми светоглед, тъй като отделих малко внимание на Sutter Cane.

Дойде време за "преселението" между залите. Targy предаде щафетата на Irregular Synth, който този път излезе съвместно с двамата български Techno титани Jack Rock & Balthazar. Зад червените колони на Clear Sound в съседство, Sutter Cane (в някак по-изправен и монотонен стил) предотстъпи мястото зад плеърите на Allied. Тежката артилерия и в двете зали започна своите първи откоси, които бяха заявка за предстоящите брутални сетове. Британският гост доста разчупи статуквото в помещението и представи голяма част от своето старо и ново творчество. В съседство Jack Rock & Balthazar, подкрепени от Irregular Synth забавляваха Techno феновете.

Странни за ухото ми (пак повтарям, далеч съм от Techno-то) бяха Too Dirty и Sajet b2b BD. След касапницата преди техните сетове, те ми звучаха на по-забавени обороти (нямам идея дали в случая това се дължи на bpm или структурата на траковете). За сметка на това в голямата зала нещата започнаха да загрубяват. Mocks вдигна доста динамиката чрез своя типичен сет, а финалът от страна Ogonek подейства като сутрешно кафе дори на най-заспалите от зомбитата, вещиците и останалите митични, приказни и анимационни герои.

Малко преди 6:00 лампите в голямата зала светнаха с пълна сила. Това (естествено) не попречи на забавлението и всички отказаха да си тръгнат "навреме". Но все пак новият ден беше в своята зора и рано или късно всеки трябваше да се отправи към нова дестинация. Подобно събитие с такъв заряд е трудно да бъде приключено, но "всичко хубаво си има своя край", както казват някои блогъри.

Да, партито беше уникално по своята цветност и настроение. Отдавна не се бе случвало подобно събитие, което да донесе толкова позитивен "вайб" на всички! Но пак идва въпросът за какво са нужни дати, за да се маскираме и забавляваме? Какво пречи и следващата седмица зомбитата да са зомбита и всички да са усмихнати под нарисуваните с грим и боя белези? Защо трябва да си "внасяме" празници, за да си разнообразим ежедневието? Не съм против Helloween, против съм само към това, че се свързва само и единствено с една дата и след края й всичко поема по добре познатия си и отъпкан коловоз.

Надявам се доброто настроение от Helloweed 2015 да се пренесе и в следващите събития, а не просто да сме си старите "басери" и "техничари", които са отишли да се забавляват на парти. Все пак купонът е такъв, какъвто си го направиш. След като можем на една дата, защо да не можем и на друга? Но ... само времето ще покаже.

Честит ден на Народните будители!

Край!

-DutZie-
Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!