Ganjah Blaze V @ MIXTAPE 5 (08.12, 22:00)


Петото ежегодно издание на Ganjah Blaze вечерта ще се проведе на 8-ми декември. За пореден път, домакин на събитието ще е малката зала на MIXTAPE 5. В хода на мероприятието ще можем да се насладим на две Reggae банди, които ще се изявят на сцената на клуба. Това са Rebelites и Sensimilliаnz. Освен огромния брой музиканти в двете формации, основна част от забавлението ще се бъдат и двама селектори - Kin Dread и XoniC. Допълнителни поводи за парти-сбирката са отбелязването на 10 години от създаването на Roots Souljah и премиерата на новият видеоклип на Sen I - "Coolie Kingdom".

Събитието Ganjah Blaze винаги е било с легализационна и декриминализационна насоченост. Ганджата е вплетена в Растафарианството още от неговото появяване в Етиопия. Ранните последователи на тази религия са пушили растението преди медитация. По-късно, при формирането на Реге-културата в Ямайка (и по-късно във Великобритания), музиката се превръща в посланик на Раста-ценностите по света. Една от многото борби в това "бунтарско движение" е свързана именно с декриминализацията на марихуаната. В България, тази битка се води от множество движения и организации, представител на които е и поредицата от събития Ganjah Blaze.

Събитието е с начален час 22:00. Входът е на стойност 7 лева до полунощ и 10 след и ще се заплаща на място. Пред залата ще има и специализиран щанд с био-продуктите на Bionauts Handmade Cosmetics и Sila-та на Musala.


Share on Google Plus

About Dobri Andonov

Thanks you for reading this article! Hope you like it! For more information about the authors check our Google + accounts or the website's 'Team' section!